Φιλόξενο, σαν απέραντη παραλία: Το ελληνικό νησί της χαλάρωσης με τις θεϊκές, κρυφές γωνιές που μάγεψε τον Δούση (Pics)
Βρείτε μας στο

Είναι ένα νησί που συνηθως ζει στη σκιά της Ρόδου. Αν και πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο νησί στα Δωδεκάνησα μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο, δεν έχει υπάρξει καλοκαίρι τα τελευταία 10 χρόνια που να ακούστηκε αρκετά.

Η Κως είναι ένα νησί ταπεινό. Αν και προσφέρεται για κρουαζιέρες στην Τουρκία και φθηνές αγορές, αν και το μέγεθος του δίνει ευκαιρίες για πολλά είδη παραλίας, αν και διαθέτει στοιχεία από διάφορους πολιτισμούς, δεν αποτελεί προορισμό των πολλών (πολύ κακώς). Είναι ένα νησί που το επιλέγουν κυρίως όσοι έχουν εξοχικό εκεί και οι φίλοι τους που θα πάνε για την τσάμπα διαμονή.

Φιλόξενο, σαν απέραντη παραλία: Το ελληνικό νησί της χαλάρωσης με τις θεϊκές, κρυφές γωνιές που μάγεψε τον Δούση (Pics)

Επειδή όμως εσύ δεν έχεις τέτοιες παρέες κι επειδή η τσέπη έχει ένα περιορισμένο ταβάνι, η Κως είναι το νησί που θες να επισκεφθείς τον Ιούλιο και δε θα σε νοιάξει καθόλου η απόσταση, το ακτοπλοϊκό εισιτήριο και οι ώρες που θα φας στο καράβι. Άλλωστε εάν πας με αεροπλάνο σε 40 λεπτά έχεις φτάσεις. Και μετά ποιος σε πιάνει…

Γιατί αυτό που θα σε βρει εκεί, μπορεί να είναι ως και τέλειο. Δεν αναφερόμαστε προφανώς στις παραλίες όπου έχεις πολλές επιλογές. Καμάρι, Λιμνιώνας, Ξερόκαμπος, Λαγκάδα, Καστρί, Paradise, Ψηλός Γκρεμός, Βολκάνια σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ioni Trakossa (@ionitrakossa)

Στο πλαίσιο της τελειότητας είναι και η Χώρα της Κω, που είναι απ΄άκρη σ΄άκρη ένας αρχαιολογικός χώρος. Η πατρίδα του Ιπποκράτη που κατοικείται για 3.000 χρόνια και μπορούσε να θρέψει στα αρχαία χρόνια ως και 200.000 ανθρώπους, προσφέρεται για sightgazing, με το Ασκληπιείο, την Αρχαία Αγορά της Κω, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ρωμαϊκό ωδείο, το Δέντρο του Ιπποκράτη, το Σπήλαιο Λευκής Πέτρας και τον Αρχαίο ναό του Απόλλωνα.

Οι οικισμοί του (Καρδάμαινα, Κέφαλος, Ζια, Μαστιχάρι, Μαρμάρι, Αντιμάχεια, Πυλί, Τιγκάκι) επίσης έχουν να σου προσφέρουν μπόλικες φωτογραφίες για το Instagram, όμως όλα καταλήγουν στα χρήματα.

Πώς θα τα απολαύσεις όλα αυτά, αν πρέπει να τα πληρώσεις χρυσά;

Ε, στην Κω δε θα συμβεί αυτό. Και δε θα συμβεί όχι με μιζέρια. Δε θα συμβεί, με την καλοπέραση να είναι στο τραπέζι. Είτε πας ζευγάρι είτε με παρέα, υπάρχουν φθηνότατες επιλογές, μιας και μιλάμε για ένα από τα φθηνότερα ελληνικά νησιά στο Airbnb και στο Holidayhomes, πλατφόρμα όπου μπορείς να κλείσεις βίλα, εφόσον μιλάμε για παρέα 4-5 ατόμων και πάνω.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #KINGS_GREECE 🇬🇷 (@kings_greece)

Στο Airbnb εάν δεν έχεις φροντίσει να κάνεις κράτηση νωρίς και πας τώρα, μέσα Ιουλίου με την ψυχή στο στόμα, εν μέσω καύσωνα, θα βρεις αξιοπρεπές Airbnb από 70 ευρώ τη βραδιά. Εάν ρίξεις μια ματιά στα άλλα νησιά θα καταλάβεις ότι τέτοιες τιμές δύσκολα θα βρεις αλλού φέτος!

Φιλόξενο, σαν απέραντη παραλία: Το ελληνικό νησί της χαλάρωσης με τις θεϊκές, κρυφές γωνιές που μάγεψε τον Δούση (Pics)

Την Κω επισκέφτηκε στις τελευταίες «Εικόνες» του και ο Τάσος Δούσης ο οποίος εντυπωσιάστηκε απ’ όσα είδε στο νησί. Ο Δούσης θεωρεί ότι η Κως, είναι το νησί της χαλάρωσης με τις περισσότερες κρυφές γωνιές που αξίζει κάποιος να ανακαλύψει. Μοιάζει με μια τεράστια παραλία και σου χαρίζει στιγμές ξεκούρασης και ποιοτικών διακοπών που δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

Δεν τυχαίο ότι η Κως, σύμφωνα με το numbeo.com είναι το καλύτερο μέρος της Ελλάδας για να ζει κανείς. Τα δεδομένα αυτής της μέτρησης προέρχονται από ερωτηματολόγια τα οποία συμπληρώνουν οι ίδιοι οι χρήστες της πλατφόρμας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και ουσιαστικά η βαθμολογία καθώς και η ανάλογη κατάταξη προκύπτει με βάση συγκεκριμένους δείκτες.

Ειδικότερα βαθμολογούνται διάφοροι τομείς της καθημερινότητας, όπως η υγειονομική περίθαλψη, οι τιμές, η αγοραστική δύναμη (η οικονομική δυνατότητα των κατοίκων), το κυκλοφοριακό, η ρύπανση και οι τιμές ακινήτων σε σχέση με τα εισοδήματα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @omgzuiko

Από αυτούς τους δείκτες προκύπτει και η τελική βαθμολογία η οποία για την Κω φτάνει στους 251, κατατάσσοντας την πόλη στην πρώτη θέση στην Ελλάδα, με τα Χανιά να ακολουθούν με 203 μονάδες. Στον αντίποδα, δηλαδή στην τελευταία θέση βρίσκουμε την Αθήνα, με μόλις 82, ενώ ο μέσος όρος για την χώρα είναι 133 μονάδες.

Εάν φέτος αναζητείς έναν οικονομικό προορισμό χαλάρωσης, με κρυφούς παραδείσους που αξίζει να ανακαλύψεις, τότε σίγουρα η Κως πρέπει να είναι η νο1 επιλογή στη λίστα σου!