Λιτόχωρο
Βρείτε μας στο

Σε αντίθεση με πέρσι, όπου το lockdown και ο φόβος του πρωτόγνωρου μας είχε κάπως συγκρατημένους, φέτος οι εορταστικές εξορμήσεις έχουν κλείσει για πολλούς. Αν δεν ανήκεις σε αυτούς, το Λιτόχωρο είναι για σένα και σε περιμένει.

Αν δεν ανήκεις σε αυτούς, είναι γιατί πιθανότατα δεν έχεις το μπάτζετ να δεις του πιο mainstream προορισμούς και να κλείσεις ένα ξενοδοχείο/σπίτι/δωμάτιο που θα σου εξασφαλίσει χιονισμένο τοπίο και βουνίσιες βόλτες.

Είσαι απ΄αυτούς που έκαναν την προσπάθεια, κοίταξαν Αράχωβα, Καλάβρυτα, Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Πήλιο, Φλώρινα, Έδεσσα και στα καλά σημεία βρήκαν κάτι τιμές πιο τσουχτερές κι από το κρύο που θα κάνει εκεί τα Χριστούγεννα.

Γι΄αυτό ερχόμαστε εμείς, ως από μηχανής θεός, που κάναμε την ίδια αναζήτηση και δεν τα παρατήσαμε απογοητευμένοι, να σου δώσουμε τη λύση.

Παίρνεις τη σχέση σου ή κανένα φίλο, μπαίνετε στο αμάξι, το φουλάρετε και πάτε ντουγρού για Λιτόχωρο. Αν είστε και παρέα 4 ατόμων, ακόμα καλύτερα.

Η βενζίνη και τα διόδια πήγαινε-έλα είναι χοντρικά στα 200 ευρώ, άντε 220. Κι εμείς πονέσαμε διαβάζοντας το, με τα διόδια μόνο να είναι κοντά ένα 60άρι. Μαμώ τα διόδια, μακάρι να τα φάτε σε χάπια για δυσκοιλιότητα. Πάμε παρακάτω μετά απ΄αυτό το ψύχραιμο διάλειμμα.

Αν είστε λοιπόν 4 άτομα, τότε ο καθείς θα δώσει ένα 50ευρω. Αν είστε 2, τότε πάμε στα 100 με 110 το άτομο. Κι αυτό είναι το πιο ακριβό σου έξοδο.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Γιατί για το ξενοδοχείο που θα μείνεις, μπορείς με 150 ευρώ να εξασφαλίσεις ως και πεντάκλινο δωμάτιο μέσω Booking (δες εδώ κι εδώ). Αυτές οι τιμές δεν είναι για μια άκυρη περίοδο. Είναι για το διήμερο 24-26 Δεκεμβρίου. Δηλαδή στην πιο τουριστική περίοδο εκτός καλοκαιριού.

Το Λιτόχωρο είναι και εξίσου όμορφος καλοκαιρινός προορισμός, όπου μπορείς να πετύχεις, αν είσαι τυχερός, τον Γιάννη Σπαλιάρα και τον Τζιμπρίλ Σισέ που κάνει κάτι dj sets.

Η επιλογή της Πιερίας γενικά και του Λιτόχωρου ειδικά, φέρνει και το πλεονέκτημα να βλέπει τον Όλυμπο. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά, στους πρόποδες του βουνού. Και το χειμώνα που είναι φουλ χιονισμένος, αποτελεί ένα πανέμορφο θέαμα.

Αφού αφήσαμε στην άκρη τα πάγια έξοδα που ανάλογα τα άτομα, θα κυμανθούν από τα 90 μέχρι τα 190, ας πάμε στο τι θα κάνεις εκεί.

Θα δεις οπωσδήποτε το φαράγγι του Ενιπέα και γιατί είναι πανέμορφο θέαμα, αλλά και γιατί το όνομα «Ενιπέας» είναι από τα καλύτερα της αρχαιότητας. Αν κάναμε κόρη, θα τη λέγαμε Ενιπέα. Αν το διασχίσεις, θα σου πάρει 5 και κάτι ώρες, αλλά θα αξίζει για χάρη του ποταμού και της φυσικής ομορφιάς. Προφανώς και δεν θα αξίζει και υπερβάλλουμε, γιατί για 2 μέρες θα πας ο έρμος, να ηρεμήσεις, όχι να ξεποδαριαστείς. Μια άλλη φορά.

Από φαγητό, το Γαστρονόμιο είναι μια άριστη επιλογή για πιο εστιατορικά πιάτα. Ενώ από ταβέρνες χωριού, γραφικές και κλασικές, θα πας στο Μεζέ Μεζέ, στον Νερόμυλο και στο Βαλσάμικο Grill.

Άμα σε ψήσει να κάνεις και κανένα σκι, να πας σε άλλο σάιτ γιατί εμείς δε στηρίζουμε τη σωματική κίνηση σε περιόδους διακοπών. Θα γυμνάσεις τη γνάθο σου και θα κουραστείς από την οδήγηση μέχρι το Λιτόχωρο. Αρκεί.

Κάνοντας λοιπόν τη σούμα, με 250-300 ευρώ το άτομο ως ανώτατο όριο, θα περάσεις ένα γεμάτο διήμερο στο Λιτόχωρο.

* Φωτογραφία: Anna Shvets/Pexels