Ρόδος
Βρείτε μας στο

Κάθε χρόνο είναι στάνταρ τα μέρη της Ελλάδας που θα γεμίσουν από τουρίστες και θα είναι στις πρώτες 2-3 επιλογές σε όλη τη θερινή σεζόν. Η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Μήλος, η Λευκάδα, αυτές είναι οι επιλογές. Φέτος όμως, κάνει μεγάλη ρελάνς η Ρόδος.

Οκ, το Φαληράκι ήταν πάντοτε μια από τις επιλογές των Βρετανών μαζί με τα Μάλλια και τον Λαγανά. Αλλά μετά την εμφάνιση της πανδημίας, πολλά άλλαξαν. Και όσα ήταν γνώριμα, καταργήθηκαν. Το καλοκαίρι του 2022 όμως είναι ένα καλοκαίρι ανάκαμψης. Και η Ελλάδα έχει χτίσει μια εκστρατεία τουρισμού που στοχεύει στο καλοκαίρι του 2023, ώστε να είναι αυτό της ολοκληρωτικής επανόδου στα ρεκόρ τουριστών που είδαμε το 2018 και το 2019.

Η Ρόδος λοιπόν, αναμένεται να είναι στο τέλος της θερινής σεζόν το νησί της κορυφής, το νησί που θα έχει κερδίσει τη μερίδα του λέοντος σε Βρετανούς και Ολλανδούς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomas Cook, εταιρείας που οργανώνει ταξιδιωτικά πακέτα με έδρα τη Βρετανία και με παράρτημα στην Ολλανδία.

Πιο πάνω κι απ' τη Σαντορίνη: Το νησί που φέτος σπάει κάθε ρεκόρ κρατήσεων έχει όσα θες μετά την πανδημία

Κι αν τις παρέες Βρετανών, που είναι ούτως ή άλλως σφιχτοί στις σπατάλες τους στις διακοπές τους, τις περιμένεις εν πολλοίς στο νησί των Ιπποτών, αυτό που δεν περιμένεις είναι πως θα βρίσκεται στην πρώτη θέση των επιλογών και για τα ζευγάρια.

Έχοντας από πίσω της Κρήτη, Κω, Κέρκυρα και Σαντορίνη για τα μπακούρια και με τη Σαντορίνη δεύτερη στα ζευγάρια, η Ρόδος έχει αυξημένες κρατήσερις ως και 7 φορές πιο πάνω σε σχέση με το 2021 και είναι η υψηλότερη αύξηση σε σχέση με τα 4 νησιά που έπονται.

Ο Άλαν Φρεντς, επικεφαλής της εταρείας, τόνισε στη συνάντηση του με την πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Άντζελα Γκερέκου πως «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το 2022. Η Ελλάδα παίζει τεράστιο ρόλο στον παγκόσμιο τουρισμό και ιδιαίτερα για τους ταξιδιώτες της Thomas Cook, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Πιο πάνω κι απ' τη Σαντορίνη: Το νησί που φέτος σπάει κάθε ρεκόρ κρατήσεων έχει όσα θες μετά την πανδημία

Πιο πάνω κι απ' τη Σαντορίνη: Το νησί που φέτος σπάει κάθε ρεκόρ κρατήσεων έχει όσα θες μετά την πανδημία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Η Ελλάδα είναι μια φανταστική χώρα που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διακοπών που ταιριάζουν σε όλους τους ταξιδιώτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επομένως αναμένουμε ότι η δημοτικότητα της χώρας θα συνεχιστεί. Είναι στρατηγική μας απόφαση να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην περιοχή με νέες συνεργασίες με τις επιχειρήσεις της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας».

Πιο πάνω κι απ' τη Σαντορίνη: Το νησί που φέτος σπάει κάθε ρεκόρ κρατήσεων έχει όσα θες μετά την πανδημία

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είναι όλο και περισσότερες, παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Για κάθε τουρίστα προβλέπεται πως θα εισρεύσει στην ελληνική αγορά ένα ποσό 2.600 ευρώ κατά μέσο όρο, το οποίο είναι 5% πιο πάνω από πέρσι και 30% πάνω από την Ισπανία.

Αν αυτοί οι αριθμοί επαληθευτούν στο φινάλε της θερινής σεζόν, τότε δε θα είναι υπερβολή να πούμε πως η Ελλάδα κάνει μεγάλη ρελάνς και η Ρόδος είναι, παραδόξως, πρωτοστάτης. Όχι γιατί το μέγεθός της δεν το δικαιολογεί, αλλά γιατί τα τελευταία χρόνια βλέπαμε μια στροφή του κόσμου σε πιο εναλλακτικά νησιά, που έχουν πολύ μικρότερο μέγεθος.

* Φωτογραφία: Unsplash/ Δημήτρης Κυριακάκης