Το «Miami Beach» της Ελλάδας: Στο νησί-όνειρο που το χειμώνα σκεπάζεται από κύματα, το καλοκαίρι δεν πέφτει καρφίτσα
Βρείτε μας στο

Το Πρασονήσι είναι το νοτιότερο άκρο της Ρόδου. Παράξενο δημιούργημα της φύσης, τον χειμώνα είναι νησί και το καλοκαίρι … χερσόνησος! Πως γίνεται αυτό; Συνδέεται με την υπόλοιπη στεριά με μια στενή λωρίδα άμμου, που τον χειμώνα την σκεπάζουν τα κύματα! Πάντως είτε νησί, είτε χερσόνησος, το Πρασονήσι είναι το σημείο συνάντησης των νέων που αγαπούν την ιστιοσανίδα. Με τους δυο κόλπους που σχηματίζει εκατέρωθεν της λουρίδας άμμου, εξασφαλίζει στον επισκέπτη πάντοτε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα και μια γαλήνια.

Η παραλία είναι αμμουδερή και μεγάλη, και από τις δυο πλευρές της λουρίδας που συνδέει το Πρασονήσι με την υπόλοιπη Ρόδο, με μήκος λιγότερο από 500 μέτρα περίπου. Επειδή έχουν διαφορετική κυματική συμπεριφορά, ό,τι αέρας και να φυσάει, ακόμα και μελτέμι, οι λάτρεις της ιστιοσανίδας που έρχονται εδώ για να χαρούν την θάλασσα του Καρπάθιου Πελάγους με όλες τις αισθήσεις τους έχουν δώσει δυο ονόματα χαρακτηριστικά. «Wave» και «Flat» , δηλαδή «Κύμα» και «Επίπεδο», ή «Λάδι» όπως θα λέγαμε.

Στο «νησί» πάτε ανάλογα με την διάθεση την δική σας και της θάλασσας με τα πόδια ή … κολυμπώντας. Η Ομάδα Drone Haanity που συνεργάζεται με το menshouse.gr έκανε μια πτήση- όνειρο πάνω από το στολίδι της Ελλάδας. Απολαύστε την…