Όσα έψαχνες πριν γίνει ο τουρισμός μπίζνα: Το πιο ζεστό νησί του Σεπτεμβρίου για φθηνές και αυθεντικές διακοπές
Βρείτε μας στο

Μπορεί να είναι… μικρή στο… μάτι, αλλά στα μόλις 18 τετραγωνικά χιλιόμετρα της επιφάνειάς της χιλιάδες τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι περνούν και θα περάσουν αλησμόνητες διακοπές, όπως συμβαίνει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια που η Ελαφόνησος έχει μετατραπεί σε αστέρι της θερινής περιόδου στην Ελλάδα.

Αυτό το νησάκι απέναντι από την Πελοπόννησο ήταν πάντοτε «μαγνήτης», με την περίφημη παραλία «του Σίμου» να αποτελούν το απόλυτο σήμα κατατεθέν της περιοχής, με το ομώνυμο κάμπινγκ να είναι για πολλά χρόνια το βασικό κατάλυμα διαμονής για τους επισκέπτες της. Έκτοτε έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα, με πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και στον οικισμό της, αλλά αυτό που παραμένει αναλλοίωτο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου και η υψηλή επισκεψιμότητα από τουρίστες, ιδιαίτερα Έλληνες.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το φυσικό κάλλος και τα πεντακάθαρα νερά αποτελούν το βασικό «όπλο» του νησιού. Όμως την τελευταία δεκαετία, τα συνεχόμενα… οικονομικά «χαστούκια» έφεραν την Ελαφόνησο στον… αφρό και για άλλους λόγους που έχουν να κάνουν με τις… τσέπες μας. Το γεγονός ότι οι επισκέπτες αποφεύγουν την… αιμορραγία των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι πολύ σημαντικό και δεν το προσπερνά κανείς εύκολα, ειδικά όταν πρόκειται για ένα μέρος που έχει να προσφέρει πολλά, αντιστρόφως ανάλογα του μεγέθους της.

Σαρώνει από Έλληνες λόγω ακρίβειας: Το νησί που βρίσκεις κατάλυμα μόνο με ακύρωση έχει φέτος σχεδόν 100% πληρότητα

Περνάς απέναντι για λίγα χρήματα με παραδοσιακό φέρι, τύπου «παντόφλας» και μετά από αυτό δεν έχεις να σκεφτείς πολλά. Άραγμα, ξεκούραση, καλό φαγητό και βόλτες στον μόλο συνθέτουν μια πρώτης ευκαιρίας απόδραση, όχι μόνο για ένα σαββατοκύριακο όπως συνέβαινε παλιότερα αλλά και για διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας.

Σίγουρα μεγάλος πρωταγωνιστής παραμένει πάντα η παραλία του Σίμου, με πολλούς να πιστεύουν ότι έχει έρθει με… μεταγραφή από την Καραϊβική, αλλά υπέρτατης ομορφιάς είναι και η παραλία της Παναγίας, με φόντο υπέροχα τυρκουάζ νερά αλλά και το μοναδικό δάσος από κέδρους να προσφέρει φυσική σκιά, αλλά και η παραλία της Λεύκης, η οποία θεωρείται η πιο ήσυχη και γαλήνια εκδοχή εκείνης του Σίμου. Καθώς η τουριστική δραστηριότητα στην Ελαφόνησο επεκτείνεται, οι επισκέπτες μπορούν να έχουν στην διάθεσή τους και άλλες επιλογές, όπως για παράδειγμα την δυνατότητα ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή Παυλοπέτρι, ο οποίος είναι για πρώτη φορά προσβάσιμος εφέτος!

Σαρώνει από Έλληνες λόγω ακρίβειας: Το νησί που βρίσκεις κατάλυμα μόνο με ακύρωση έχει φέτος σχεδόν 100% πληρότητα

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Αυτοί οι συνδυασμός εύκολης πρόσβασης, οικονομικών ναύλων και φυσικής ομορφιάς είναι που έχει μετατρέψει την Ελαφόνησο σε «καυτό» θερινό προορισμό, με τους επισκέπτες να ξεκινούν τις αποδράσεις του από το Πάσχα κιόλας. Πλέον και ενώ βρισκόμαστε ουσιαστικά στην καρδιά των καλοκαιρινών διακοπών, η πληρότητα αγγίζει το 100% και είναι χαρακτηριστική η ατάκα που ακούγεται να βγαίνει από τα στόματα των ντόπιων ότι για να βρει πλέον κάποιος διαθέσιμη κλίνη και να καταφέρει να κάνει κράτηση, θα πρέπει να είναι πάρα μα πάρα πολύ τυχερός και να προηγηθεί ακύρωση!

Οπότε κρατήστε το παρόν κείμενο για… του χρόνου! Η Ελαφόνησος θα παραμείνει εκεί στην θέση της και θα σας περιμένει δίχως εκπτώσεις σε ό,τι αφορά την ποιότητα και τις ομορφιές της, αλλά σε σούπερ ανταγωνιστικές τιμές που θα την διατηρήσουν ανάρπαστη για πάρα πολύ καιρό ακόμα.