Στην ντόπια κουζίνα της Κάσου περίοπτη θέση κατέχουν το πιλάφι με κανέλα, οι μακαρούνες με σιτάκα (μια παραλλαγή της κρητικής στάκας), το σουπιοπίλαφο, τα κολοκυθοπούλια, το ροΐκιο γιαχνί, οι γλυκές ξιλικόπιτες και τα γλυκά μοσχοπούγκια με αμύγδαλο.
Στην Κάσο δε χρειάζεσαι συγκεκριμένες προτάσεις για φαγητό. Όπου και να κάτσεις, θα γευτείς κάτι σπάνιο. Εννοείται πως εδώ δεν έρχεσαι για να πιεις ποτό και να ακούσεις μουσική όχι ως τις 4-5, αλλά ούτε ως τη 1 ή 2. Είπαμε: εδώ όλα είναι ήρεμα κι εσύ είσαι ο βασιλιάς.