6 ώρες στον παράδεισο: Το νησί της χαλάρωσης με το απίθανο, φθηνό φαγητό που στις 11 είναι γεμάτο και στις 17:00 άδειο (Pics)
Βρείτε μας στο

Κάποιοι στις διακοπές τους προτιμούν να πάνε σε νησιά με μπόλικο άγνωστο κόσμο για να κάνουν γνωριμίες. Άλλοι προτιμούν την απόλυτη ησυχία. Άλλοι πάνε πρώτα κάπου πολύ ήσυχα και μετά κοσμοπολίτικα. Για τις 2 τελευταίες κατηγορίες υπάρχει ένα νησί-όνειρο: η Ψέριμος.

Βρίσκεται ανάμεσα στην Κάλυμνο και την Κω, έχεις καθαρή ματιά στα παράλια της Τουρκίας, έχει γύρω της άλλα 2 μικρά νησιά, την Καλόλημνο και την Πλάτη Καλύμνου, έχει 30 μόνιμους κατοίκους, παραλίες προσβάσιμες με τα πόδια και μεζέδες που θα τους συζητάς με την παρέα σου για καιρό.

Η Ψέριμος δεν είναι ένα εύκολο ταξίδι. Θα πρέπει να πάρεις το καράβι και να πας στην Κω ή την Κάλυμνο και από κει να πας με άλλο καράβι. Άλλη επιλογή είναι να πας Κω με αεροπλάνο και από κει με πλοίο στην Ψέριμο, που είναι και η καλύτερη λύση.

Το νησί μπορεί να καλύψει τα απολύτως αναγκαία σε τουριστικό επίπεδο, μην αναζητήσεις περισσότερα. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει ΑΤΜ. Επίσης, μην περιμένεις πως θα βρεις πολλά μπαρ για να χορέψεις και να ακούσεις πιο σύγχρονη μουσική. Μόνη εξαίρεση το μπαρ του Νικόλα που είναι αρκετά…ρετρό.

Η Ψέριμος, είπαμε, είναι νησί για απόλυτη ηρεμία, για χαλάρωση, για να απολαύσεις άλλα πράγματα. Δεν είναι περιπετειώδες νησί, αλλά ερημίτικο, μοναχικό.

Γι΄αυτό και οι περισσότεροι την προτιμούν για μια μονοήμερη ενώ κάνουν διακοπές στα δύο παρακείμενα μεγάλα νησιά. Έρχονται δηλαδή κατά τις 11 το πρωί, όταν και το νησί γεμίζει και φεύγουν γύρω στις 17:00. Εμείς στην προτείνουμε πάντως για 3 ημέρες.

Έχει 5-6 παραλίες που αξίζει να τις χαρείς, να ξυπνάς από τις 8-9 το πρωί, να πηγαίνεις σε μία μέχρι τις 12, μετά να φεύγεις και να πηγαίνεις σε άλλη μέχρι τις 3-4 και μετά να πηγαίνεις και σε μια τρίτη. Και να τις δεις όλες από 2-3 φορές. Σε κάποιες θα δεις να καταφτάνουν μικρά καΐκια για να βουτήξουν από θαλάσσης.

Αυλάκια, Παναγιά Γραφιώτισσα, Τρεβάθια, Βαθύ, Ρούσσα, Τάφος, Κορακία και Γλίστρα είναι οι παραλίες της, με τα Αυλάκια να είναι η βασική που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και τις υπόλοιπες να μπορείς να τις επισκεφτείς όλες με τα πόδια, αφού βρίσκονται σε απόσταση 10-50 λεπτών από τα Αυλάκια.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kalymnos • Pserimos • Telendos (@travel_kalymnos)

Κι αφού κάνεις όλο αυτό το beachhopping, θα έχεις την ευκαιρία να αγκυροβολήσεις σε κάποιο ταβερνάκι και να δοκιμάσεις εκλεκτές γεύσεις. Η Ψέριμος έχει πολύ καλό φαγητό, όχι επειδή είναι ένα μικρό νησί και υπάρχει αυτή η αίσθηση πως σε τέτοια νησιά θα φας σίγουρα καλά. Στη Σίκινο ας πούμε, αυτό δεν ισχύει και τόσο. Και στη Χάλκη επίσης.

Η Ψέριμος έχει όντως πολύ καλές επιλογές, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πρώτη στάση η ομώνυμη ταβέρνα όπου μαγειρεύει η κυρία Σεβαστή και μεταξύ άλλων σε φιλεύει υπέροχους χταποδοκεφτέδες. Δεύτερη στάση η Μανώλα, όπου θα γευτείς ένα κατσικάκι λουκούμι. Τρίτη στάση, ιδανική για πιο βράδυ, η Άννα με τους ωραίους συνδυασμούς θαλασσινών και ψαριών.

Αυτή είναι η Ψέριμος. Ένα άρωμα σε μικρό μπουκαλάκι που όμως το μυρίζεις για μέρες πάνω σου!