Στην Αστυπάλαια θα βρεις και πολλά ντόπια προϊόντα όπως πουγκιά, λαμπριανό (αρνί ή κατσίκι γεμιστό με ρύζι και εντόσθια), ραντίστα (φακές με ζυμαρικά), μακαρούνες, κρόκο (σαφράν) Αστυπάλαιας, λαδοτύρι, ξεροτήγανα, χλωρό (τυρί), και κιτρινοκούλουρα.
Μιλάμε επίσης για το νησί όπου γίνονται event με παρκούρ, ενώ πρωτοπορεί στη Μεσόγειο σε επίπεδο πράσινης ανάπτυξης και αειφορίας.
Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τις διακοπές τον Σεπτέμβρη; Τούτο το νησί, που δεν βροντοφωνάζει την πολυφωνία του, είναι στη θέση του, εκεί ανάμεσα σε Κυκλάδες και Αιγαίο, να αποτελεί τη γέφυρα, την πεταλούδα του πελάου και να ρωτάει τους περαστικούς αν έχουν δει πιο ωραία απ΄αυτή. Κι η απάντηση είναι πάντα αρνητική.