Παρθένα, τιρκουάζ νερά βάθους 100μ.: Το ξακουστό ελληνικό χωριό που κάθε σπίτι έχει τη δική του παραλία (Vid)
Βρείτε μας στο

Μπορεί για τους περισσότερους να έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος και των φετινών διακοπών, υπάρχουν όμως και κάποιοι που αρνούνται να δεχτούν ότι το καλοκαίρι τελειώνει. Ψάχνουν γι’ αυτό, μέρη κοντινά και ονειρεμένα για έναν δεύτερο γύρο ολιγοήμερων, οικονομικών διακοπών. Και το Δερβένι Κορινθίας είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουν…

Στο…Μαϊάμι της Πελοποννήσου φτάνεις οδικώς σε 1,5 περίπου ώρα από την Αθήνα και αυτό που αντικρύζεις είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Οι μικροί ντόκοι που είναι σπαρμένοι σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που καθηλώνει τον επισκέπτη. Το νερό «χωρίζεται» και είναι πραγματικά λες και κάθε σπίτι του παραλιακού μετώπου να έχει τη δική του πριβέ θάλασσα. Οι μικροί κολπίσκοι με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά δημιουργούν ένα οπτικό υπερθέαμα που δεν γίνεται να σε αφήσει ασυγκίνητο.

Τα νερά είναι παρθένα και άγρια και μάλιστα σε σχετικά μικρή απόσταση από την ακτή το βάθος τους φτάνει τα 100 μέτρα.

Παρότι το τοπίο μοιάζει ειδυλλιακό οι μεγάλες θαλάσσιες κατολισθήσεις απειλούν τα θεμέλια των σπιτιών γι’ αυτό και οι κάτοικοι με τσιμεντένιους πρόβολους προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Για τον επισκέπτη πάντως το θέαμα είναι συγκλονιστικό. Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι το κόστος διαμονής στο Δερβένι είναι 40% πιο φθηνό σε σχέση με τα νησιά, καταλαβαίνει κανείς γιατί μιλάμε για έναν τέλειο προορισμό για διακοπές- εξπρές πριν την επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα.

Δείτε το μικρό Μαϊάμι στο βίντεο της ομάδας Up Drones.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…