Μάχη για μια θέση: Η μικρή, ανοργάνωτη, ελληνική παραλία χωρίς σκιά που είναι κάθε μέρα sold out (Pics)
Βρείτε μας στο

Συνήθως αν ζητήσεις από κάποιον να σου περιγράψει την παραλία των ονείρων του θα μιλήσει για μια με κρυστάλλινα νερά, που θα ήθελε ιδανικά να είναι τεράστια (για να μην επικρατεί συνωστισμός) και να προσφέρει τις στοιχειώδεις ανέσεις. Κι όμως η Έμπλυση, η παραλία της Κεφαλονιάς κοντά στο Φισκάρδο δεν έχει ούτε ανέσεις, ούτε είναι μεγάλη, παρόλα αυτά καθημερινά γίνεται…λαϊκό προσκύνημα.

Μιλάμε για μια μικρή παραλία, ανοργάνωτη, χωρίς σκιά. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα αρνητικά (για κάποιους μόνο) και αρχίζουν τα θετικά. Το τοπίο είναι μαγευτικό.  Ένας κολπίσκος με κάτασπρα βότσαλα, γαλαζοπράσινα, ζεστά συνήθως νερά, περιτριγυρισμένο από δέντρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Τα χρώματα θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και τόσο διαυγή που μοιάζουν με πισίνα.

Μάχη για μια θέση: Η μικρή, ανοργάνωτη, ελληνική παραλία χωρίς σκιά που είναι κάθε μέρα sold out (Pics)

Γι’ αυτούς τους λόγους χιλιάδες άτομα καθημερινά, κυριολεκτικά δίνουν μάχη (ειδικά τον Αύγουστο) για μια θέση στον μαγικό κόσμο της Έμπλυσης. Ακόμα και χθες, σε μια περίοδο που θεωρητικά ο κόσμος αρχίζει να σπάει και τα νησιά να ερημώνουν στην Έμπλυση γινόταν ένας μικρός χαμός. Θα μας πείτε και με το δίκιο σας «Αξίζει όλος αυτός ο κόπος και η ταλαιπωρία για ένα μπάνιο»; Θα σας απαντήσουμε ειλικρινέστατα «Για τη συγκεκριμένη παραλία αξίζει και με το παραπάνω».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ntiiin 🍒 (@ntiiin_a)

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…


Υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν θα τα κατανοήσεις, ούτε θα τα πιστέψεις αν δεν τα ζήσεις. Αν λοιπόν βρεθείς ποτέ στην Κεφαλονιά και κάνεις ένα μπάνιο στην Έμπλυση θα καταλάβεις για ποιο λόγο αξίζει κάθε ταλαιπωρία για να βρεθείς για μερικές ώρες στα νερά της.

Και αν είστε άπιστοι Θωμάδες και ακόμα δεν έχετε πειστεί ότι μπορεί μια… παραλία τσέπης να κρύβει τόση ομορφιά, τόσο έντονα και διαφορετικά απ’ τα συνηθισμένα χρώματα, τα φωτογραφικά ντοκουμέντα θα σας αλλάξουν γνώμη.

Μάχη για μια θέση: Η μικρή, ανοργάνωτη, ελληνική παραλία χωρίς σκιά που είναι κάθε μέρα sold out (Pics)

Η Κεφαλονιά έχει τον Μύρτο, τους Πετανούς, το Ξι και την (κλειστή πλέον) Πλατιά Άμμο, μπορεί όμως να περηφανεύεται και γι’ αυτό το διαμάντι. Γιατί τα ακριβά αρώματα μπαίνουν συνήθως σε μικρό μπουκάλι..