Ταβέρνα, χαλάρωση και χάλκινη αμμουδιά: Στο λιγότερο προβεβλημένο ελληνικό νησί με 42€ την ημέρα είσαι πάνω στη θάλασσα (Pics)
Βρείτε μας στο

Οκ, Μικρές Κυκλάδες=Κουφονήσια. Οk, τα Κουφονήσια τα έχουμε χιλιοσυζητήσει, τα έχουμε εξαντλήσει. Τι άλλο να πεις γι΄αυτά; Ε, καιρός είναι να δώσουμε και λίγη παραπάνω σημασία στα υπόλοιπα νησιά της υποομάδας, της συνιστώσας αυτής.

Τι άλλο έχει εκεί; Ηρακλειά, Σχοινούσσα, Κέρος, Δονούσα. Μπίνγκο. Ας μείνουμε στην τελευταία. Κάποιος θα μπορούσε να την αποκαλέσει Κίμωλο Νο2. Άλλος θα έλεγε την Κίμωλο δεύτερη Δονούσα. Κανείς δε χρειάζεται να μπει σε αυτό το debate, γιατί μάλλον εμείς το βγάλαμε από το μυαλό μας.

Στη Δονούσα λοιπόν, ένα νησί που τα τελευταία 7-8 χρόνια έγινε πιο εύκολα προσβάσιμο, λόγω της αυξανόμενης δημοφιλίας του, δε θα συναντήσεις τον κακό χαμό τα καλοκαίρια. Δεν θα τη δεις να πρωτοστατεί ούτε για μια εβδομάδα στα stories. Είναι ένα ελάχιστα προβεβλημένο νησί, όχι μόνο από τις Κυκλάδες, αλλά κι από τα Δωδεκάνησα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Enjoy Greece …your way (@enjoygreecemagazines)

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Κι όμως η Δονούσα έχει πολλά να σου δείξει. Καταρχάς τον Ιούνιο θα βρεις τις τιμές έως και 35% κάτω. Από τα καταλύματα (μπορείς να βρεις με 42 ευρώ την ημέρα στο Airbnb) ως το φαγητό και τη διασκέδαση οι τιμές πέφτουν την ώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει. Στη Δονούσα της ηρεμίας και της ξεκούρασης πρέπει να δοκιμάσεις τα μπιφτέκια στην Καλοταρίτισσα και τις τηγανητές πατάτες στο Ηλιοβασίλεμα με την τρομερά ψημένη πίτα.

Πού να κολυμπήσεις

Θα φανεί κλισέ όμως είναι αλήθεια. Στη Δονούσα δύσκολα θα βρεις παραλία που να μην σου αρέσει. Όποιο και αν είναι το γούστο σου, το σίγουρο ειναι ότι θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Είτε θες πολυκοσμία, είτε την ηρεμία και την ησυχία σου, μακριά από κόσμο και βοή. Εμείς πάντως κυκλώνουμε το Λιβάδι και δεν το αλλάζουμε με τίποτα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Photo Mag Greece (@photo_mag_greece)

Μπορείς να πας είτε με αμάξι και να κατέβεις ένα κακοτράχαλο μονοπάτι 25 λεπτών ή μπορείς να πάρεις το καραβάκι και σε μισή ώρα το πολύ να έχεις φτάσει στην αμμουδιά του.

Το Λιβάδι είναι ένα από τα τελευταία οχυρά για ελεύθερο κάμπινγκ και θα πετύχεις σίγουρα αρκετές τέντες απλωμένες και κόσμο που έχει φέρει σκεύη μαγειρικής και φαγητό για να περάσει μια βδομάδα και βάλε. Οι περισσότεροι γνωρίζονται μεταξύ τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @dimitris_giovas

Όλοι ξεκίνησαν για Χ ημέρες, όλοι κατέληξαν σε Χ+2-3 και βάλε. Δε φεύγεις εύκολα από το Λιβάδι. Έχει μια χάλκινη αμμουδιά που δεν έχει τον ενοχλητικό χαρακτήρα της άμμου, έχει νερά τόσο καθαρά που μπορείς να δεις το είδωλό σου, έχει τα στοιχεία της πλήρους απελευθέρωσης.

Είναι μικρή σε έκταση, το πολύ 150 μέτρα. Στις άκρες της έχει βράχια. Πίσω της και γύρω της χαμηλή βλάστηση και βουνά. Μπορεί να πετύχεις και κανένα κατσίκι ή κανέναν τράγο.

Σίγουρα θα πετύχεις πολλούς γυμνιστές που κάνουν κάμπινγκ και έρχονται χρόνια σε αυτή την παραλία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @_passion.travel

Τα νερά είναι ελαφρώς κρύα, αλλά σχεδόν ποτέ φουλ παγωμένα ή καυτά. Μέχρι τα 20 μέτρα πατώνεις, ενώ μπορείς να δεις απ΄οποιοδήποτε σημείο τον βυθό. Τόσο καθαρά νερά.

Κι αν ξεχαστείς και δε μπεις στο καραβάκι όταν έρθει για να σε πάρει, δεν έγινε και τίποτα. Κι αύριο μέρα είναι..!