Ουρές 30 μέτρων, κρυμμένο πίσω από πόρτα ψυγείου χασάπικου: Έτσι είναι το καλύτερο μπαρ του κόσμου
Βρείτε μας στο

Η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο είχαν από την πρώτη φορά την εναλλαγή στην πρώτη θέση. Το 2022 όμως η Βαρκελώνη τις εκθρόνισε και πήρε την πρωτιά για το καλύτερο μπαρ του κόσμου στη λίστα με τα 50 καλύτερα, με το Paradiso να ανεβαίνει δύο θέσεις από πέρσι.

Από την 3η θέση στην 1η για το καταλανικό μπαρ που βρίσκεται στην καρδιά της Βαρκελώνης, με το Paradiso να είναι μια από εκείνες τις εμπειρίες που δεν ξεχνάς για όλη σου τη ζωή.

Σε αυτή τη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο, όπου βρέθηκαν τρία ελληνικά (Clumsies, Baba Au Rum, Line Athens), το Paradiso είναι στην πιο περίοπτη θέση.

Τι μπορεί όμως να κάνει την διαφορά ανάμεσα στη δεύτερη και την πρώτη; Τι το εξεζητημένο έχει το Paradiso; Αυτό μπορεί να το πει μόνο αυτός που έχει πάει στο 2ο που είναι το Tayer+Elementary στο Λονδίνο ή στο Sips, επίσης στη Βαρκελώνη.

Επειδή δεν έχω πάει σε αυτά, σίγουρα δε μπορώ να πω την διαφορά. Μπορώ όμως να καταλάβω γιατί το Paradiso είναι μια από τις επικρατέστερες επιλογές για να πάρει την πρωτιά και να βρίσκεται κάθε χρόνο σε θέση διεκδίκησης.

Διαθέτει 20 cocktails, τα 3 μη αλκοολούχα, που αποτελούν ένα περφόρμανς, ένα ταξίδι, μια αφήγηση και λιγότερο μια κατάποση.

Είναι υψηλή γαστρονομία για cocktails. Όπως υπάρχει το haute cuisine, για το Paradiso πρέπει να λέμε haute bartending.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Στην κορυφή του στέμματος βρίσκεται το On Fire που κάνει 30 ευρώ και είναι για να το καταναλώσουν δύο άτομα, με το σερβίρισμα να γίνεται με δύο ποτήρια και μια πιατέλα με βαθούλωμα, όπου μέσα της υπάρχει ένα υγρό και καλύπτεται από ένα φιαλίδιο. Και ένας αναπτήρας έρχεται να κινήσει μια χημική διαδικασία που φέρνει στα δύο ποτήρια ένα έξτρα υλικό.

Άλλα cocktails περιλαμβάνουν ένα τρενάκι, σεντούκι, μια μηχανή του Tesla, γυαλιά VR και πράγματα που φέρνουν σε μαγεία παρά σε μπαρ και σε σερβίρισμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paradiso (@paradiso_barcelona)

Κι αυτή την εμπειρία την απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο στον όμορφα σκοτεινό χώρο του που χωρίζεται σε δύο επίπεδα και έχει έντονο το στοιχείο του ξύλου, με αρκετά κλάσικ στοιχεία, με την δομή να θυμίζει εικόνες από φουτουριστικές εικόνες.

Η μουσική αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα στην όλη εμπειρία, με διασκευές τραγουδιών που έχουν αφήσει εποχή και έχουν μια πιο slow εκδοχή.

Τα παραπάνω δικαιολογούν και την ουρά 30 μέτρων που θα συναντήσεις έξω από τον μαγαζί, ακόμα και τις καθημερινές, με τον κόσμο να περιμένει έξω στον πεζόδρομο στην Carrer Rera Palau στη Βαρκελώνη και να βλέπει ένα άλλο μαγαζί με μια λευκή πόρτα που θυμίζει πόρτα ψυγείου σε χασάπικο, να είναι το μυστικό πέρασμα για το Paradiso.

Αν τυχόν βρεθείς στη Βαρκελώνη, εκεί βρίσκεται και το Sips που αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά και το Two Schmucks, που είναι 7ο στη λίστα με τα 50 καλύτερα. Κι εκτός λίστας, αλλά πολύ ωραίες επιλογές, είναι το Savvanah, το Monks και το Dr. Stravinsky.