Η πρωταθλήτρια του χειμερινού τουρισμού: Η ελληνική πόλη που με την «Ονειρούπολη» έχει 90% πληρότητα τα Χριστούγεννα
Βρείτε μας στο

Η Δράμα μέχρι το 2004 δεν είχε ποτέ τον τίτλο του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού. Όλα άλλαξαν όμως το 2004 όταν γεννήθηκε και υλοποιήθηκε η ιδέα της Ονειρούπολης, ενός πρωτοποριακού θεματικού πάρκου για τα Χριστούγεννα, που όμοιο του δεν είχε ξαναδεί η Ελλάδα.

Μέχρι τότε, τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα ήταν μόνο ένα δέντρο και μία φάτνη. Η δημοτική αρχή της Δράμας αποφάσισε να το αλλάξει αυτό. Κινήθηκε στα πρότυπα των κεντροευρωπαϊκών πόλεων και να δημιούργησε το πρώτο πάρκο στη χώρα μας για την πιο γιορτινή περίοδο του χρόνου.

Έκτοτε, κάθε χρόνο, τις μέρες των Χριστουγέννων, συρρέουν στη Δράμα δεκάδες τουριστικά λεωφορεία, από όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, με ταξιδιώτες, που αφενός θέλουν να αφεθούν στη μαγεία της παραμυθένιας Ονειρούπολης, αφετέρου βρίσκουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

«Εμείς αλλάξαμε τον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων στην Ελλάδα. Μπορεί να μοιάζει κομπασμός ή υπερβολή αλλά το λέω με σεμνότητα. Η προσπάθεια που έγινε τότε έφερε μπροστά μας μια νέα πραγματικότητα. Ξεκινήσαμε στις 17 Δεκεμβρίου του 2004 με την Ονειρούπολη της Δράμας και αυτή ήταν η αρχή για όλα τα χριστουγεννιάτικα πάρκα που δημιουργήθηκαν αργότερα», λέει ο Γρηγόρης Αβανίδης, μέλος της ομάδας Dreamworkers, που δημιούργησε την Ονειρούπολη.

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για υλοποίηση δράσεων στην Ονειρούπολη 2022-2023 - Δήμος Δράμας

Το χριστουγεννιάτικο πάρκο της Δράμας έχει μετατρέψει πλέον την πόλη σε Νο. 1 χειμερινό ταξιδιωτικό προορισμό την περίοδο των γιορτών. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, Άγγελος Καλλίας, τα ξενοδοχεία της περιοχής έχουν πληρότητα που αγγίζει το 90%, φτάνει δηλαδή στα επίπεδα της Αράχωβας, που είναι γνωστή ως η «Μύκονος» του χειμώνα. Μάλιστα, ο φετινός Δεκέμβριος είναι ο καλύτερος της τελευταίας πενταετίας, δεδομένου άλλωστε ότι προηγήθηκε και μία δύσκολη τριετία με την πανδημία του κορονοϊού.

Η Ονειρούπολη άνοιξε φέτος τις πύλες της στις 4 Δεκεμβρίου, για 19η χρονιά και οι δράσεις της θα ολοκληρωθούν στις 8 Ιανουαρίου Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ειρήνη. Στόχος του πάρκου, πέρα από το να διασκεδάσει και να μοιράσει ζεστά χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να περάσει πολλαπλά μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης.