20 χρόνια στην κορυφή: Η ελληνική πόλη που έγινε συνώνυμη με τα Χριστούγεννα
Βρείτε μας στο
Ελλάδα

20 χρόνια στην κορυφή: Η ελληνική πόλη που έγινε συνώνυμη με τα Χριστούγεννα

Η πρωταθλήτρια του χειμερινού τουρισμού με το πρωτοποριακό θεματικό πάρκο

Η Δράμα μέχρι το 2004 δεν είχε ποτέ τον τίτλο του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού. Όλα άλλαξαν όμως το 2004 όταν γεννήθηκε και υλοποιήθηκε η ιδέα της Ονειρούπολης, ενός πρωτοποριακού θεματικού πάρκου για τα Χριστούγεννα, που όμοιο του δεν είχε ξαναδεί η Ελλάδα.

Μέχρι τότε, τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα ήταν μόνο ένα δέντρο και μία φάτνη. Η δημοτική αρχή της Δράμας αποφάσισε να το αλλάξει αυτό. Κινήθηκε στα πρότυπα των κεντροευρωπαϊκών πόλεων και να δημιούργησε το πρώτο πάρκο στη χώρα μας για την πιο γιορτινή περίοδο του χρόνου.

Έκτοτε, κάθε χρόνο, τις μέρες των Χριστουγέννων, συρρέουν στη Δράμα δεκάδες τουριστικά λεωφορεία, από όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, με ταξιδιώτες, που αφενός θέλουν να αφεθούν στη μαγεία της παραμυθένιας Ονειρούπολης, αφετέρου βρίσκουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

«Εμείς αλλάξαμε τον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων στην Ελλάδα. Μπορεί να μοιάζει κομπασμός ή υπερβολή αλλά το λέω με σεμνότητα. Η προσπάθεια που έγινε τότε έφερε μπροστά μας μια νέα πραγματικότητα. Ξεκινήσαμε στις 17 Δεκεμβρίου του 2004 με την Ονειρούπολη της Δράμας και αυτή ήταν η αρχή για όλα τα χριστουγεννιάτικα πάρκα που δημιουργήθηκαν αργότερα», λέει ο Γρηγόρης Αβανίδης, μέλος της ομάδας Dreamworkers, που δημιούργησε την Ονειρούπολη.

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για υλοποίηση δράσεων στην Ονειρούπολη 2022-2023 - Δήμος Δράμας

Το χριστουγεννιάτικο πάρκο της Δράμας έχει μετατρέψει πλέον την πόλη σε Νο. 1 χειμερινό ταξιδιωτικό προορισμό την περίοδο των γιορτών.

Η επετειακή Ονειρούπολη συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια στην κορυφή. Μια μαγική και λαμπερή διαδρομή ετών που φωτίζει σταθερά αυτές τις γιορτινές μέρες.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Μέχρι τις 7 Ιανουάριου και με ελεύθερη είσοδο για όλους, η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή της βόρειας Ελλάδας θα γεμίσει σίγουρα τις καρδιές και τις αναμνήσεις μικρών και μεγάλων.

Για το Αναλυτικό Πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις κάθε μέρας της Ονειρούπολης 2023- 2024 στη Δράμα, πατήστε ΕΔΩ