34.255€: Το χρυσοφόρο ελληνικό νησί με τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων από το Airbnb που ξεπέρασε και τη Μύκονο
Βρείτε μας στο

Πάρος, Αργοστόλι, Περαία, Γλυφάδα, Πευκοχώρι Χαλκιδικής και Αθήνα καταγράφουν μεγάλες αυξήσεις στις μισθώσεις τύπου Airbnb

Στην Πάρο, το μεικτό ετήσιο εισόδημα από την εκμετάλλευση ενός ακινήτου δύο υπνοδωματίων διαμορφώθηκε σε 34.255 ευρώ. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό μετά τη Μύκονο, όπου επίσης σημειώθηκε σημαντική αύξηση με 38% σε 60.779 ευρώ.

Στην Αθήνα, η αύξηση το 2022 σε σχέση με το 2021 άγγιξε το 37% σε 22.302 ευρώ, ενώ από τις υπόλοιπες περιοχές του λεκανοπεδίου ξεχωρίζει η Γλυφάδα με αύξηση κατά 45% σε 30.592 ευρώ, ο Άλιμος με αύξηση 31% σε 24.078 ευρώ και το Παλαιό Φάληρο με αύξηση 11% σε 19.924 ευρώ.

Το ετήσιο μεικτό εισόδημα από την εκμετάλλευση μιας κατοικίας δύο υπνοδωματίων στη Μύκονο φθάνει σε 60.779 ευρώ.

Στην τέταρτη θέση σε σύνολο είκοσι χωρών της Ευρώπης που κατέγραψαν υψηλότερη ζήτηση για καταλύματα βραχυχρόνιας µίσθωσης τύπου Airbnb βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας AirDNA. Η ελληνική αγορά κατέγραψε αύξηση της ζήτησης κατά 56,8% σε σχέση µε το 2021, ωστόσο, η διανυκτέρευση στοίχισε ακριβότερα κατά 15% από την προηγούμενη χρονιά.

Νέα δεδομένα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόταση κανονισμού για την ενίσχυση της διαφάνειας στον τομέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων και για την παροχή βοήθειας στις δημόσιες αρχές «ώστε να διασφαλίσουν την ισόρροπη ανάπτυξη του τομέα στο πλαίσιο του βιώσιμου τουρισμού», συστήνοντας μεταξύ άλλων στις πλατφόρμες (Airbnb, Booking κ.ά.) να παρέχουν στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων, των μισθωτών αλλά και των εκμισθωτών ώστε «οι νέοι κανόνες να βελτιώσουν τη συλλογή και την κοινοχρησία δεδομένων από τους εκμισθωτές και τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

34.255€: Το χρυσοφόρο ελληνικό νησί με τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων από το Airbnb που ξεπέρασε και τη Μύκονο
QUIZY Βρες την ταινία απ’ την ατάκα: Θα κάνεις πάνω από 7/10 στο κουίζ που 10 νικητές κερδίζουν;