Χωρίς ρεύμα και σήμα: Το ελληνικό νησί της πρωτόγονης ομορφιάς που έχει μόνο 1 ταβέρνα με θεϊκό φαγητό (Pics)
Βρείτε μας στο

Αν και τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε δημοφιλή προορισμό που φέρνει τουρίστες και χρήμα στον τόπο, τα Κουφονήσια έχουν ακόμη τον εναλλακτικό χαρακτήρα που λείπει από άλλα νησιά, με το Κάτω Κουφονήσι να παραμείνει ένας επίγειος παράδεισος που βέβαια απευθύνεται σε γνήσιους και… αμετανόητους campers.

Οι παλιότεροι βέβαια θα σας ορκιστούν ότι κάπως έτσι πρόλαβαν και το Πάνω Κουφονήσι, πριν αυτό «νοθευτεί» (αυτό τον όρο θα χρησιμοποιήσουν) από νεόκοπους παραθεριστές οι οποίοι το ανακάλυψαν όψιμα και… αλλοίωσαν την φυσιογνωμία του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VP_Art_Design_Photography (@vp_art_design_photography)

Ωστόσο αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και -για να τα λέμε και όλα- μπορεί οι λάτρεις του ελεύθερου camping να έχασαν τις… καβάτζες τους, ωστόσο αυτή η άνθιση έκανε τους ντόπιους να δουν τουλάχιστον με καλό μάτι την ανάπτυξη που έφεραν μαζί τους οι τουρίστες.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LaCostaBlanca 🌴 (@la_costa_blanca)


Από την άλλη μεριά, οι φανατικοί του ελεύθερου camping και της ανόθευτης χαλάρωσης μπορούν ακόμη να βρουν στα Κουφονήσια αυτή την απόδραση από τον πολιτισμό που ψάχνουν. Και για να γίνουμε πιο ακριβείς, μπορούν να την βρουν στο Κάτω Κουφονήσι ή Γλαρονήσι, όπου τα πράγματα παραμένουν ίδια και απαράλλαχτα, όπως ήταν πάντοτε.

Εκεί βρίσκει κανείς τις ίδιες παραδεισένιου τύπου μαγικές παραλίες με αυτές του απέναντι νησιού, αλλά σε αυτό το σημείο σταματούν και οι όποιες ομοιότητες. Στο Κάτω Κουφονήσι έχεις την εντύπωση ότι ο χρόνος έχει σταματήσει κάπου στον προηγούμενο αιώνα καθώς εκεί δεν υπάρχουν καταλύματα ή καταστήματα.

Άλλωστε δεν υπάρχει καν ρεύμα, ενώ οι παραθεριστές που είτε βρίσκονται εκεί έχοντας περάσει με το καραβάκι για μονοήμερη εκδρομή είτε έχουν στήσει τις σκηνές τους, μπορούν να εξυπηρετηθούν για τα απολύτως βασικά και απαραίτητα από ένα μικρό ταβερνάκι το οποίο σύμφωνα με αυτούς που έχουν γευτεί τα καλούδια του, σερβίρει τέλεια φαγητά, γλυκά και φυσικά το απαραίτητο καφεδάκι!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🅺🅾🆄🅵🅾🅽🅸🆂🆂🅸 💙🧿 (@koufonissi)