Άγρια ομορφιά, πεντακάθαρα νερά: Η ελληνική παραλία με τα τεράστια κύματα που όταν αγριεύει δεν αστειεύεται (Pics)
Βρείτε μας στο

Όλοι οι… καλοί χωράνε στον Κομμό! Την μεγάλη αμμώδη παραλία στην Κρήτη στην οποία κανείς μπορεί να βρει χώρο για οργανωμένο παραθερισμό, συγκεκριμένο σημείο το οποίο προορίζεται για γυμνισμό αλλά και φωλιές από χελώνες καρέτα-καρέτα!

Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες παραλίες του νομού Ηρακλείου, σε απόσταση περίπου 65 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα.

Με μήκος κοντά στα 2 χιλιόμετρα και πλάτος στα 40 μέτρα, εκτείνεται σε μια περιοχή από το Καλαμάκι μέχρι τα Μάταλα και αποτελεί δημοφιλή προορισμό παρά το γεγονός ότι εκεί δεν θα βρει κανείς ξενοδοχεία ή διαμερίσματα για διαμονή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη élo (@elo.5555)

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Οι επισκέπτες συνήθως προέρχονται από τα γύρω χωριά και απολαμβάνουν τις βουτιές τους στα υπέροχα νερά της, τα οποία καμιά φορά μοιράζονται όχι μόνο με ανθρώπους αλλά και με χελώνες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lynn Yserbyt (@merakiapp.be)

Κι αυτό διότι η περιοχή είναι προστατευμένη καθώς κάθε καλοκαίρι γεννούν εκεί τα αυγά τους οι χελώνες Καρέτα-Καρέτα. Επομένως οι παραθεριστές οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και φυσικά να σέβονται τους συγκεκριμένους κανόνες που αφορούν τις ομπρέλες ενώ φυσικά απαγορεύεται η διανυκτέρευση για να μην ενοχληθούν οι μητέρες ή αποπροσανατολιστούν τα μικρά τους.

Επιπλέον οι τουρίστες καλούνται να μην βοηθούν τα μικρά χελωνάκια να φτάσουν στο νερό αφού θεωρείται κομβικό για την πιθανότητες επιβίωσής τους το να τα καταφέρουν μόνα τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Crete | Greece (@visit_crete_guide)

Πιθανότατα αντίστοιχη ιδιωτικότητα με τις χελώνες βρίσκουν στον Κομμό και οι γυμνιστές, αφού ένα μεγάλο κομμάτι της παραλίας ουσιαστικά προορίζεται για αυτούς και με τα χρόνια θα μπορούσε να πει κανείς ότι πλέον θα πρέπει να θεωρείται τέτοια.

Στο νότιο μέρος βρίσκεται μια ταβέρνα που φέρει το ίδιο όνομα, ενώ εκεί επίσης υπάρχει ναυαγοσώστης, ντουζιέρες και τουαλέτες, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των λουόμενων.

Εκείνο πάντως που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι πολύ πριν μετατραπεί σε δημοφιλή προορισμό για γυμνιστές και όχι μόνο, ο Κομμός υπήρξε πολύ σημαντικό λιμάνι κατά την διάρκεια των Μινωικών χρόνων. Στο σημείο ήδη από το 1924 είχε δείξει ενδιαφέρον ο αρχαιολόγος Άρθουρ Έβανς μαθαίνοντας για την ύπαρξη αγγείων, ενώ το 1976 οι ανασκαφές έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα που καταδεικνύουν την σημασία της περιοχής μέχρι και τους Ρωμαϊκούς χρόνους, όταν και εγκαταλείφθηκε περίπου το 200 μ.Χ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη sabina stago (@sabina_stago)