Πιο οικονομικό δεν θα βρεις: Το νησί με τα φθηνά ακτοπλοϊκά και την «ωραιότερη θέα του Αιγαίου» ξέφυγε από τον κανόνα (Pics)
Βρείτε μας στο

Μόλις δύο παραλίες εύκολα προσβάσιμες. Μόλις 151 μόνιμοι κάτοικοι. Στη μεγαλύτερη επιφάνεια της στεριάς, ένα ξερό έδαφος. Κι όμως, η Ηρακλειά είναι ένα νησί που φαίνεται ότι θα έχει την τιμητική του φέτος το καλοκαίρι.

Πρώτα και κύρια, θα έχει την τιμητική της καθότι για το σημείο που βρίσκεται στο Αιγαίο – ανήκει στις Μικρές Κυκλάδες – και για τις 7 ώρες να πας και άλλες τόσες να γυρίσεις στον Πειραιά, οι τιμές των ακτοπλοϊκών είναι απροσδόκητα χαμηλές.

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούλιο, μπορείς να πας με 102 ευρώ πήγαινε-έλα, ήτοι 51 και 51 ευρώ. Σε ένα καλοκαίρι όπως το φετινο, αυτή η τιμή είναι το πρώτο δέλεαρ για να πας σε αυτό το νησί, μιας και είναι και το μεγαλύτερο έξοδο.

Αν μείνεις για 4-5 βράδια, θα δώσεις οριακά παραπάνω λεφτά κατ’ άτομο από τα ακτοπλοϊκά, ενώ τα υπόλοιπα έξοδα σου, ζήτημα αν θα ξεπεράσουν τα 100 ευρώ συνολικά.

Από τη στιγμή που πρόκειται για ένα μικρό νησί, δεν χρειάζεται αυτοκίνητο, αρκούν τα πόδια σου και να έχεις και μια αγάπη για την πεζοπορία.

Το γράφουμε αυτό, γιατί από τις 5-6 παραλίες που έχει ως πιο γνωστές, υπάρχουν δύο, το Λιβάδι και ο Άγιος Γέωργιος. Το πρώτο είναι στα 2 χλμ. από τη Χώρα και το δεύτερο είναι δίπλα στο λιμάνι. Από κει και πέρα, υπάρχουν οι επιλογές του Τουρκοπήγαδου, όπου πας με κάμποσο περπάτημα, και της Αλιμιάς, του Καρβουνόλακκου και του Μέριχα, που είναι προσβάσιμες παραλίες από θαλάσσης, δηλαδή με  καΐκι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iraklia – Small Cyclades (@irakliaisland)

Το Τουρκοπήγαδο μάλιστα, η διαδρομή προς αυτό, λέγεται πως προσφέρει την ωραιότερη θέα στο Αιγαίο και αυτό το μάρκετινγκ οφείλει κανείς να το εξακριβώνει ιδίοις όμμασι. Οι παραλίες εδώ έχουν αρκετό βότσαλο, οπότε αν δεν είσαι φαν, μπορείς να αρκεστείς στις δύο βασικές.

Η Ηρακλειά έχει δύο οικισμούς κατοικήσιμους, έχει όμως και αντιστρόφως ανάλογα πολλες επιλογές για αξιοθέατα, δεδομένου του μεγέθους. Έχει δηλαδή το Κάστρο, έχει στην παραλία της Αλιμιάς, μέσα στο νερό, ένα υδροπλάνο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μα, πάνω απ’ όλα, έχει το σπήλαιο του Άγιου Ιωάννη του Προδρόμου.

Στο τελευταίο, ο μύθος θέλει τον Πολύφημο, τον γνωστό Κύκλωπα από την Οδύσσεια, να έχει εκεί το σπίτι του και να είναι εκεί που ο Οδυσσέας και η συντροφιά του βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και παραλίγο να γίνουν αλοιφή, μέχρι ο Ούτις να καρφώσει στο μάτι του Πολύφημου ένα ξύλινο δόρυ.

Στην Ηρακλειά έχει επίσης, πάλι αντιστρόφως ανάλογα, πολλές καλές επιλογές για φαγητό. Θυμάρι, Μαϊστράλι, Αρακλειά είναι τα τρία πιο must spots για μαγειρευτά και γενικώς για φαγητό δείπνου.

Τέλος, το νησί ενδείκνυται για πεζοπορία, με όλα τα μονοπάτια να οδηγούν σε απαράμιλλες θέες. Ο Όρμος του Μέριχα είναι το ξακουστότερο σημείο, αφού από κει μπορεί κανείς να δει τις Μικρές Κυκλάδες και να απολαύσει το τοπίο.

Κάτι μας λέει πως η Ηρακλειά θα γίνει φέτος το απόλυτο νησί του Ιουλίου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iraklia – Small Cyclades (@irakliaisland)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iraklia – Small Cyclades (@irakliaisland)