Πάρος Κυκλάδες
Βρείτε μας στο
Διακοπές

Το πιο παρεξηγημένο νησί των Κυκλάδων: Πας Ιούνιο και το απολαμβάνεις στο φουλ

Κάτι που από φέτος μπορεί να είναι περιγραφή για όλα τα νησιά των Κυκλάδων

Το πρώτο πράγμα που λέει κάποιος όταν έχουν βγει τα αποτελέσματα των Πανελληνίων και ξέρει το μέλλον του, είναι το εξής: Πάρος. Ώρα για Πάρο. Πάμε Πάρο με τα παιδιά. Όλα αυτά τα σχετικά για το 3ο δημοφιλέστερο νησί στις Κυκλάδες.

Είναι το must νησί για να πάνε κάθε χρόνο τα παιδιά που μεταβαίνουν από την ανήλικη στην ενήλικη ζωή. Σαν ένα μεταίχμιο έχει εξελιχθεί αυτό το νησί. Τύπου αν πας, για όσο είσαι εκεί, ο χρόνος δεν προχωράει προς την ενηλικίωση, αλλά δεν είναι και ανήλικος πια.

Εγώ δεν έτυχε να πάω στην Πάρο στα 17 προς 18. Ούτε και στα επόμενα χρόνια. Βρέθηκα πρώτη φορά πριν μερικές ημέρες. Και σε σχέση με αυτό που περίμενα, με αυτό που μου είχαν πει να περιμένω οι εμπειρίες γνωστών και φίλων τα προηγούμενα χρόνια, ήταν ένα πολύ αξιοπρεπές νησί.

Υποθέτω πως σε αυτό που βίωσα, έπαιξε ρόλο ότι πήγα Ιούνιο, μερικές ημέρες πριν αρχίσει το μεγάλο κύμα. Άλλωστε, αύριο βγαίνουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων, οπότε, εικάζω ότι από Παρασκευή το νησί θα είναι τιγκαρισμένο.

Η Πάρος είναι ένα νησί που, παρά την τεράστια δημοφιλία του, σπάνια θα ακούσεις να αποθεώνει κάποιος μια παραλία του. Τέτοια προνόμια έχουν άλλα νησιά. Ακόμα και η Σκιάθος έχει δει τις Κουκουναριές να αποθεώνονται. Η Πάρος έχει τις Κολυμπήθρες και το Punda Beach, αλλά γι’ αυτά μιλάνε για τη διασκέδαση κι όχι το νερό ή το φυσικό τοπίο γύρω.

Πρόκειται πάντως για έναν προορισμό που αν δεν τον δεις στα ήρεμα του, ενδεχομένως να μην τον προτείνεις ποτέ και σε κανέναν. Κι αυτό θα είναι ένα λάθος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Paros & Antiparos Island (@visit.paros)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Paros & Antiparos Island (@visit.paros)

Όχι γιατί είναι ένα νησί ορθάνοιχτο στο φλερτ και από φέτος, που η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι απλησίαστες ακόμα και για τους μεγαλοαστούς Έλληνες. Αλλά γιατί κι η Πάρος δείχνει να έχει μια ανοδική τάση στις τιμές της και να αρχίσει να κοιτάζει σιγά σιγά ένα άλλο target group. Ίσως τους μεγαλοαστούς που δεν χωράνε στη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Έχει όμως κάτι που δεν το συναντάς εύκολα σε νησί τέτοιας δημοφιλίας και τέτοιου μεγέθους τουριστικού. Η Πάρος έχει πάρα πολύ καλό φαγητό πάνω στο λιμάνι και στην παραλιακή οδό της Παροικιάς.

Ας είναι τουριστικό μέρος, ας είναι, αυτό που λέμε, τουριστοπαγίδα, αλλά απέχει έτη φωτός από αυτή τη θλίψη που συναντά κανείς στα φαγάδικα της Αθήνας στις τουριστικές περιοχές, όπως πλατεία Μοναστηρακίου που σε πιάνει να πας με μια ταμπέλα ανά χείρας που θα προειδοποιεί τους ξένους σε όλες τις πιθανές γλώσσες, ακόμα και στα Κλίνγκον.

Η Πάρος έχει τον παραλιακό δρόμο που ξεκινάει από το λιμάνι κι είτε πας αριστερά είτε, κυρίως, δεξιά, θα βρεις πολλές διαφορετικές επιλογές που είναι παραπάνω από απλά καλές ή τίμιες.

Θα φας δηλαδή ναπολιτάνικη πίτσα με φανταστικά αφράτη ζύμη στο Il Napoletano και μετά δε θα θες να ξαναπάς στην Ιταλία. Θα πας στο Burger Street για πολύ ζουμερό μπιφτέκι. Θα πας στο Impasto για λεπτή ζύμη πίτσας. Γενικά, η Ιταλία εδώ έχει την τιμητική της, γιατί υπάρχουν και το Bacco με το Mill’s Bay.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mill’s Bay Paros (@millsbayparos)


Θα βρεις ασιατικές επιλογές στο Katy’s and Rudy’s. Θα πας στο La Diablita για μεξικάνικο και μετά πιο βράδυ, θα το δεις να γυρίζει σε ορθάδικο με μαργαρίτες ανά χείρας. Θα φας κρέατα και μπριζόλες στο Nice to Meat You και το Μπριζολάδικο.

Περίμενε, δεν τελείωσα. Έχεις τις πιο ταβερνοκαταστάσεις με το Μορτάρι, το Όπως Παλιά ή τον Πινόκλη και το Μπουνταράκι λίγο πριν τον ανεμόμυλο. Έχει το υπέροχο Κάστρο Bistrot, που είναι υψωμένο, για να σου προσφέρει μια ακόμα πιο όμορφη θέα στη θάλασσα και στο ηλιοβασίλεμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Το Μπουνταράκι (@bountaraki)

Όλα τα παραπάνω δεν είναι καν ένα 70-80% από αυτά που διαθέτει η Πάρος. Στη δική μου κορυφή πάντως, δε μπαίνει κάποιο εστιατοριοταβερνείο. Μπαίνει το καταπληκτικό Bebop X Joomla, που αν το δεις από κάτω, νιώθεις ότι είσαι κάπου στην Καλιφόρνια. Είναι ένας χώρος που θα τον ζήλευαν όλοι στην Αθήνα.

Με πολλά και καλά cocktails, με ωραία και μετρημένα signatures και με sushi plates για να συνοδεύεις το ποτό σου. Δεν ξέρω καν αν θα έχεις ανάγκη να αναζητήσεις πιο wild καταστάσεις για βραδινή διασκέδαση. Ο χώρος έχει και πολύ ωραία διακόσμηση. Έχει γίνει σοβαρή επένδυση και τους βγάζω το καπέλο για την εμπειρία που προσφέρουν.

Ε, άμα θες να πας και για μια βόλτα μέχρι τα μπιτσόμπαρα προς Άγιο Φωκά ή προς Νάουσα και Πίσω Λιβάδι, τότε να πας στο Cabana και στο ξακουστό Barbarossa ή το Agosta, το Linardo και το San Fos που είναι όλα μαζεμένα και σε περικυκλώνουν και να πας και στο Medusa.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cabana Paros 🏝 (@cabanaparos)

Να επισκεφθείς και τις Λεύκες που είναι ξακουστές. Εγώ δεν πρόλαβα.


Στο τσακίρ το κέφι, πας στο λιμάνι του Πούντα και περνάς Αντίπαρο, αν και πρώτα πρέπει να περάσεις 6-7 μέρες στην Πάρο για να την δεις.

Δεν ξέρω αν θα μπω στη διαδικασία να ακυρώσω όσα λέω με το να πάω Αύγουστο και να αναρωτιέμαι γιατί το έκανα. Προς το παρόν κρατώ την πολύ θετική αίσθηση που μου άφησε η Πάρος και συστήνω να την δείτε οπωσδήποτε για ένα 2ήμερο-3ήμερο μες στον Ιούλιο.

* Φωτογραφία: Unsplash/Despina Galani