Θάσος νησί Αιγαίο

Πιο value for money δεν παίζει: Το νησί-όνειρο που 4πλασιάζει τον πληθυσμό του στη high season και κράτησε τις τιμές του στο νορμάλ

Θα-σου πούμε εμείς πού θα πας διακοπές

Αν και μπήκε ο Αύγουστος και είναι κάπως αργά για να σου πούμε πού θα πας διακοπές, πού θα κλείσεις διαμονή και εισιτήρια, η Θάσος είναι ένα νησί που δεν υπόκειται σε τέτοιους περιορισμούς. Δεν είναι Κυκλάδες, να πεις ότι το πλοίο σάλπαρε.

Η Θάσος είναι ένα νησί που αποτελεί «κτήμα» των Βορειοελλαδιτών, αφού βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο. Η πλειοψηφία των τουριστών δηλαδή είναι από Μακεδονία και Θράκη και μετά πάμε σε Σερβία, Ρουμανία και, ιδίως, Τουρκία. Φέτος μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι του νησιού, οι Τούρκοι έχουν επιστρέψει μαζικά στο νησί, σε επίπεδα μεγαλύτερα του 2016.

Το νησί δέχεται 50.000 κόσμο ημερησίως τον Ιούλιο και να έχει πιάσει κοντά στους 800.000 τουρίστες για φέτος, με την πληρότητα για τον Αύγουστο να βρίσκεται στο 98%. Αν σκεφτεί κανείς πως ο μόνιμος πληθυσμός είναι 13.000 νοματαίοι, τότε ο αριθμός είναι παραπάνω από ικανοποιητικός.

Φυσικά, για να μπορέσει ένα οποιοδήποτε νησί να αντέξει τέτοιους αριθμούς, πρέπει να έχει τις υποδομές και τα καταλύματα, αλλά και τις υπηρεσίες για να εξυπηρετήσει. Δεν μπορεί να παρέχει στέγη αμφιβόλου αξίας ή χαμηλής ποιότητας. Γι’ αυτό και τα τελευταία 4-5 χρόνια έχει γίνει δουλίτσα σε επίπεδο ανοικοδόμησης πολυτελών οικημάτων που διατίθενταν για βραχυχρόνια μίσθωση.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως η Θάσος είναι η σταρ του Βορείου Αιγαίου. Είναι για τους Βορειοελλαδίτες ό,τι είναι και η Μύκονος για τους κατοίκους Στερεάς Ελλάδας και κάτω.

Κι είναι σταρ πρωτίστως γιατί διαθέτει αυτό το θαύμα της φύσης, την Γκιόλα, αυτή την φυσική λίμνη που έχει σχηματιστεί από βράχους μέσα στη θάλασσα. Φυσική λίμνη ή φυσική πισίνα καλύτερα, που αποτελεί το trademark της και ένα από τα ατού της για να προσελκύσει τουρισμό.

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Το νησί έχει τη φήμη νησιωτικού Πηλίου, με σπίτια χτισμένα με πλάκα, το ξύλο σε διακοσμητική και αρχιτεκτονική αφθονία, παντού πλατάνια και βρύσες με νερό πηγής σε πάρα πολλά σημεία.

Για να το ζήσεις καλά το νησί, θες μια βδομάδα γεμάτη. Η Θάσος έχει αφθονία σε παραλίες και όλες τους πολύ όμορφες.

Παχύς, Σκάλα Ραχώνι, Σκάλα Πρίνου, Σκάλα Σωτήρος, Σκάλα Καλιράχης, Κλίσμα, Σκάλα Μαριές, Τρυπητή, Λιμενάρια, Ποτός, Ψιλή Άμμος, Παράδεισος είναι μια στρατιά από παραλίες που ακολουθούν την Γκιόλα.

Μετά τις παραλίες, σε περιμένουν οι ταβέρνες και τα τύπου εστιατόρια της, όπως ο Λαμπίρης, ο Ιατρός με το φημισμένο γουρουνόπουλο, το Simi και το Utopia με πιο κοσμοπολίτικο και εστιατορικό μενού και η Αρχόντισσα με τα καταπληκτικά μαγειρευτά της.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @utopia_thassos

Αν ψάχνεις για ξέφρενο nightlife, θα το βρεις σε σπανιότητα εδώ. Αλλά έχει πολύ καλά μπαρ με αξιοπρεπή κοκτέιλ όπως το Remezzo ή το Καρνάγιο, η Αυλή και το Vertigo στη βόρεια πλευρά, στη Χώρα, αλλά και το Marley με το Αγέρι και το Ανώνυμο στη νότια πλευρά.

Διαβάζοντας τα παραπάνω, θα σκέφτεται κάποιος ότι η Θάσος είναι ένα από τα άπιαστα νησιά, για άλλες τσέπες. Κι όμως, δεν είναι. Μπορείς να βρεις διαμονή με 270 ως και 500 ευρώ για 3 βράδια τα 2 άτομα και μάλιστα για μετά τις 20 Αυγούστου υπάρχουν αρκετές επιλογές. Καλά, για Σεπτέμβριο δεν το συζητάμε.

Τι περιμένεις λοιπόν;

* Photo credits: Pixabay/Callisto_Schmidt