Φαγητό που δεν ξεχνάς: Με 250€ περνάς 4 υπέροχες μέρες στο πιο όμορφο, κοσμοπολίτικο και φτηνό ελληνικό νησί
Βρείτε μας στο

Το φετινό καλοκαίρι το καταλάβαμε όλοι μας για τα καλά πως οι διακοπές σε νησιά θα είναι ένα πανάκριβο σπορ. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν ευκαιρίες. Μια τέτοια ευκαιρία είναι και η Πάτμος. Αρκεί να πας τη σωστή εποχή.

Οι ευκαιρίες μπορεί να εμφανιστούν και στην καρδιά του Αύγουστου, αλλά όπως είναι τα πράγματα, εμφανίζονται πιο εύκολα σε περιόδους που δεν είναι τόσο περιζήτητες, αλλά δεν είναι και στα αζήτητα.

Κι ίσως είναι μια καλή ευκαιρία φέτος να δούμε πως πρέπει να απλωθούμε και στον Σεπτέμβριο και στον Ιούνιο, ώστε να υπάρξει και μια αποσυμπίεση τιμών στην υψηλή περίοδο της θερινής σεζόν. Εξάλλου, οι εκτιμήσεις των ειδικών τοποθετούν Πάτμο και Αντίπαρο στα νησιά που θα κάνουν θραύση τον Σεπτέμβριο.

Η Πάτμος είναι μια τρανή περίπτωση γιατί πρόκειται για ένα νησί που όλοι θα περίμεναν να είναι ακριβό, άπιαστο, αλλά τελικά είναι μια χαρά προσιτό. Αν δηλαδή το επιλέξει κάποιος για να πάει στα μέσα Σεπτεμβρίου, θα δει ότι τα ακτοπλοϊκά είναι μόλις 87 ευρώ πήγαινε-έλα και θα δει ότι η διαμονή σε ξενοδοχεία με ανέσεις και πολύ καλή ποιότητα, είναι στα 300-400 ευρώ για τα δύο άτομα για 4 βράδια.

Αυτό σημαίνει πως με 250-300 ευρώ το άτομο, μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι μια χαρά διακοπές και σε ένα νησί που είναι κοσμοπολίτικο, όχι με την μυκονιάτικη έννοια, αλλά τον έχει τον καλό του τουρισμό, έχει και τον μυσταγωγικό χαρακτήρα ως νησί της Αποκάλυψης. Πρόκειται και για νησί με δύο Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO, που προσδίδει κάτι έξτρα στο νησί.

Η Πάτμος είναι επίσης ένα νησί με πολύ ωραίες θέες, είτε μιλάμε για την Χώρα της και τα σπίτια σε αυτή, είτε για τα ψηλά της σημεία, είτε για τις θάλασσες της.

Αγριολίβαδο, Κάμπος, Ψιλή Άμμος, Πέτρα, Άγιος Θεολόγος, Γερανός και Βάγια είναι οι πιο χαρακτηριστικές της ιδιαιτερότητας που έχει η Πάτμος σε επίπεδο παραλιών, με το γαλαζοπράσινο να έχει εδώ την τελειότερη μορφή του.

 

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Patmos island (@patmosisland)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Patmos island (@patmosisland)

Το καλό-κακό που έχει η Πάτμος, ανάλογα από ποια μεριά θα το δει κανείς, είναι που έχει όλο και περισσότερα εστιατόρια κάθε χρόνο. Κι όταν λέμε εστιατόρια, εννοούμε εστιατόρια, όχι όπως λένε συμπεριληπτικά τις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία.

Αυτό σημαίνει πιάτα που είναι πολύ νόστιμα και γευστικά, αλλά με μεγαλύτερη επιτήδευση, που αγνοούν όλο και περισσότερο τις παραδοσιακές γεύσεις, αυτό που σημαίνει ελληνικό καλοκαίρι, δηλαδή τυροκροκέτα, πατάτα τηγανητή, χωριάτικη σαλάτα και τα σχέτικα.

Το καλό όμως της υπόθεσης είναι πως αν δεν έχεις στην Αθήνα την ευκαιρία να φας σε τέτοια εστιατόρια που είναι ακριβά, στην Πάτμο οι τιμές είναι πιο προσιτές, οπότε μπορείς να τα δοκιμάσεις. Πολύ καλές επιλογές είναι ο Benetos, το Cielo e Mare και το Pleiades. Για παραδοσιακές γεύσεις, θα πας στον Βαγγέλη και θα πας σίγουρα στη Λάμπη, στην ομώνυμη παραλία. Φημίζεται για τα ψαρικά της, τα θαλασσινά και για τους κολοκυθανθούς.

Για βραδινή διασκέδαση, θα πας στο Πουγκί, στην Στοά και στο Αστίβι και θα έχεις αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία για το νησί.

Θεωρητικά, θα έπρεπε πριν καν φτάσεις να διαβάζεις ως εδώ, να είχες ανοίξει καρτέλες και να κάνεις κράτηση σε κάποιο κατάλυμα για να πας Πάτμο τον Σεπτέμβριο. Τι περιμένεις;