Αλπικό τοπίο, ομορφιά που κόβει την ανάσα: Σε 2 ώρες από την Αθήνα θα νιώσεις πως μπήκες σε πίνακα ζωγραφικής
Βρείτε μας στο

Ποιος θα το έλεγε ότι μία τεχνητή λίμνη δε θα είχε σε τίποτα να ζηλέψει από θέμα ομορφιάς και επιβλητικότητας μία φυσική, θα μπορούσε γύρω της να εναλλάσσει τα τοπία σαν μία σειρά από πολύχρωμες καρτ ποστάλ και θα θύμιζε σε κάθε σημείο της κινηματογραφικό σκηνικό, σαν να επιλέχτηκε ειδικά για να παίξει ως φόντο σε μία ταινία; Όλα αυτά μαζί συμβαίνουν στη λίμνη Δόξα, στην ορεινή Κορινθία.

Μόλις δύο ώρες από την Αθήνα και σε υψόμετρο 900 μέτρων, η τεχνητή λίμνη Δόξα βρίσκεται  στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας και η κατασκευή της στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα της περιοχής. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 με την δημιουργία ενός φράγματος μήκους 225 μέτρων στην κοίτη του χειμάρρου.

Στην εκπάγλου καλλονής λίμνη καθρεφτίζονται τα πολύχρωμα μεικτά δάση της Ορεινής Κορινθίας,  δάση ελάτης και μαυρόπευκων τα οποία ενώνεται με μεικτά δάση βελανιδιών, καστανιών, φτελιών και κοκκορεβυθιών. Σε κάποια σημεία της όχθης, δημιουργούνται μικρά λιβάδια στα οποία υψώνονται μεγάλες βελανιδιές, πλατάνια, ιτιές και λεύκες.

Αλπικό τοπίο, ομορφιά που κόβει την ανάσα: Σε 2 ώρες από την Αθήνα θα νιώσεις πως μπήκες σε πίνακα ζωγραφικής

Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου ενώ πιο παλιά υπήρχε εκεί η Μονή Αγίου Γεωργίου, αλλά λόγω των πλημμυρών μεταφέρθηκε σε μικρή απόσταση από την αρχική της θέση, σε διπλανό ύψωμα.

Το μέρος θυμίζει αλπικό τοπίο. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι την ονομάζουν «Κορινθιακή Ελβετία» και η περιγραφή αυτή δεν απέχει πολύ από την εικόνα που θα έχουν οι επισκέπτες της.

Είτε με αυτοκίνητο, είτε με ποδηλατάδα, είτε με μια βόλτα πάνω σε άλογο, ακόμα και με απλή πεζοπορία, το φυσικό τοπίο δε γίνεται να μη σε συγκλονίσει.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Αλπικό τοπίο, ομορφιά που κόβει την ανάσα: Σε 2 ώρες από την Αθήνα θα νιώσεις πως μπήκες σε πίνακα ζωγραφικής

Όσοι επισκεφτούν την περιοχή θα συναντήσουν τους παραγωγούς της περιοχής οι οποίοι στήνουν από νωρίς πάγκους με τα προϊόντα τους, τα ξακουστά φασόλια, τους γίγαντες, τις φακές και την φάβα Φενεού, ενώ οι τυχεροί επισκέπτες θα κεραστούν μέλι, τυρί και προζυμένιο ψωμί.