Ξεχάστε Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο: Αυτούς τους προορισμούς επιλέγουν πλέον οι Έλληνες τουρίστες στο εξωτερικό
Βρείτε μας στο

Το φετινό τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι από αυτά που λες «μη σου τύχει» καθώς η εθνική επέτειος πέφτει Σάββατο. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι αρκετοί από τους συμπατριώτες μας δε θα θελήσουν να το εκμεταλλευτούν, έστω και για ολιγοήμερες διακοπές, με ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό, σε μέρη που ειδικά φέτος δε θα περίμενε κάποιος ότι θα τα επέλεγαν.

Ο λόγος που οι προορισμοί που έχουν επιλέξει οι Έλληνες, όσοι δε μείνουν στα αστικά κέντρα να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων στην Aegean δεν είναι οι παραδοσιακοί, αλλά παρόλα αυτά προτιμούνται περιοχές στο εξωτερικό, είναι ο οικονομικός.

Η αεροπορική εταιρεία έχει αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων από 18% έως 20% στο δίκτυο εξωτερικού και εσωτερικού, με την πληρότητα να φθάνει το 76-80% και την κίνηση να κορυφώνεται από τις 25-29 Οκτωβρίου. Για τη Θεσσαλονίκη λόγω της εορτής του Αγίου Δημητρίου η κίνηση θα είναι λίγο αυξημένη

Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία είναι ότι παραδοσιακοί προορισμοί όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και τα υπερατλαντικά ταξίδια δίνουν τ θέση τους σε πιο Από τη βάση της Aegean στην Αθήνα, οι πιο προσιτές περιοχές. Οι πιο περιζήτητοι προορισμοί για το τριήμερο του 2023 είναι το Ταλίν, η Κολωνία, το Αμβούργο, το Άμστερνταμ, το Εδιμβούργο, η Κρακοβία, το Αννόβερο, η Βαρσοβία, η Ρίγα, το Ελσίνκι, το Βερολίνο και η Κοπεγχάγη.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Έλληνες πολίτες θα ήταν το Τελ Αβίβ, όμως η αναστολή όλων των πτήσεων για την πρωτεύουσα του Ισραήλ λόγω του πολέμου της χώρας με τη Χαμάς, οδήγησε τους Έλληνες ταξιδιώτες να επιλέξουν ευρωπαϊκές πόλεις με χαμηλότερο μπάτζετ διαβίωσης για το τριήμερό τους.