Διώχνει όλα τα προβλήματα: Το ελληνικό νησί που αποθεώνεται διεθνώς ως καταφύγιο ηρεμίας που σταματά ο χρόνος
Βρείτε μας στο

Το 2022 είχαν μπει στη δεκάδα των κορυφαίων προορισμών του κόσμου και φέτος κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφή. Οι Λειψοί κερδίζουν την πρώτη θέση μεταξύ των έντεκα κορυφαίων προορισμών του κόσμου που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, όπως αυτοί προτείνονται από το δημοφιλές ταξιδιωτικό blog «Where Life is Great».

Αυτό προέκυψε από την έρευνα για τις τάσεις του νέου έτους που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η συντακτική ομάδα του blog. «Αν αναζητάτε μια μαγική απόδραση σε έναν άθικτο εξωτικό τόπο, τότε οι Λειψοί είναι ο νούμερο ένα προορισμός σας για το 2024. Φανταστείτε ένα βιώσιμο μέρος όπου ο χρόνος φαίνεται να σταματά και κάθε “ανάσα” θαλασσινού αέρα εξουδετερώνει όλους τους προβληματισμούς και τα άγχη», γράφει η blogger Μάρτα Οστόγια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Travel Mania 🇬🇷 (@travelmaniaworld)

 

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Best Greece Pictures (@best.greece.pictures)

Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, κάπου ανάμεσα στη Λέρο και την Πάτμο, 24 νησίδες και 6 βράχοι σχηματίζουν μια εκθαμβωτική ελληνική Πολυνησία. Η καρδιά του λιλιπούτειου αρχιπελάγους χτυπά στην Λειψώ, το μοναδικό κατοικημένο νησάκι και μυθολογική γη της Καλυψώς, που σαγήνευσε τον Οδυσσέα στο ταξίδι της επιστροφής στην Ιθάκη.

Αυτή η πλωτή κουκίδα γης χαρίζει απλόχερα στον επισκέπτη τοπία ανόθευτης ομορφιάς. Δαντελωτές ακρογιαλιές, μικρά κεδροδάση, καταπράσινοι αμπελώνες και μαγικά ξωκλήσια μπερδεύονται γλυκά με αρώματα μεσογειακών θάμνων και θαλασσινής αλμύρας.

«Χρόνο με τον χρόνο κερδίζει μεγαλύτερο έδαφος η προσπάθειά μας να παρουσιάσουμε στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό τους Λειψούς ως μια βιώσιμη και αυθεντική πρόταση διακοπών που διαθέτει ταυτόχρονα ασυναγώνιστες σύγχρονες τουριστικές υπηρεσίες. Οι επιδόσεις του προορισμού για το 2023 σημείωσαν νέα ρεκόρ με ταξιδιώτες από Ευρώπη, αλλά και πιο μακρινές αγορές να μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Διώχνει όλα τα προβλήματα: Το ελληνικό νησί που αποθεώνεται διεθνώς ως καταφύγιο ηρεμίας που σταματά ο χρόνος