Τρομερό φαγητό, παραλίες λάδι: Το ιδανικό νησί για city break που το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι sold out
Βρείτε μας στο

Όταν μιλάμε για τριήμερο μέσα στο κατακαλόκαιρο, αυτό που ψάχνουν όλοι είναι ένα μέρος με θάλασσα που να μπορούν να πάνε χωρίς να ταλαιπωρηθούν 5-6 ώρες σε ένα πλοίο. Ε, αυτό το νησί στο δίνει και γι’ αυτό του Αγίου Πνεύματος πάει για sold out.

Οκ, τα ναυτικά δρομολόγια με κανονικό πλοίο είναι ένα 4ωρο-5ώρο, αλλά γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο όταν μπορείς να πάρεις το γρήγορο και σε περίπου 2 ώρες να είσαι εκεί; Πού εκεί; Μα στη Σέριφο.

Μαζί με τη Σίφνο είναι δύο νησιά που κάποια στιγμή πριν δύο χρόνια έκαναν ένα πολύ μεγάλο μπαμ και σε κάθε τριήμερο ήταν γεμάτα. Νησί περισσότερο Ιουνίου-Ιουλίου η Σέριφος, αν θες να την απολαύσεις, διότι δεν είναι και μεγάλο για να πεις ότι χωράει όλον αυτόν τον πληθυσμό. Για να έχεις λίγη άπλα, πας νωρίς.

Έτσι θα γράφαμε, αν ήμασταν έναν χρόνο πριν. Φέτος όμως, που ο Έλληνας δεν έχει χάσει ευκαιρία για ευκαιρία και σε δύο 3ήμερα που προέκυψαν τον Μάρτιο συν το 4ήμερο του Πάσχα κατέκλυσε τις Κυκλάδες, για να βρεις άπλα στη Σέριφο, πρέπει να πας αύριο-μεθαύριο. Φταίνε κι οι Χατζηφραγκέτα οι άτιμοι που την τραγούδησαν πρόπερσι και την έκαναν must.

Στη Σέριφο λοιπόν, στο νησί των 70 παραλιών, τόσες λένε οι ντόπιοι πως έχει, θα φας βότσαλο και βραχώδη τοπία με το κουτάλι, γι’ αυτό και ουσιαστικά δεν θα πας σε πάνω από 5-6 παραλίες (Συκαμιά, Άγιος Σώστης, Βάγια, Λιβαδάκια, Γάνεμα, Ψιλή Άμμος). Τα νέρα εδώ δε θα σε απογοητεύσουν, έχουν αυτόν τον ιδιαίτερο συνδυασμό πράσινου με γαλάζιο που φέρνει σε κάτι εξωτικό.

Ίσως και να μην πας και σε καμία για να κολυμπήσεις, γιατί οι άνεμοι αγαπούν πολύ τη Σέριφο, ειδικά τον Ιούνιο. Δεν πειράζει όμως. Μπορείς να προσεγγίζεις αυτές τις παραλίες γιατί κοντά τους έχουν πολύ τίμια ταβερνάκια για να φας κλασσικά «μπινελίκια» για τη μέση.

Οκ, η Σέριφος δεν έχει τη φήμη της Σίφνου ή της Σύρου που λένε πολλοί ότι είναι το Νο1 και το Νο2 σε φαγητό στις Κυκλάδες, αλλά παραπονεμένος δε θα φύγεις από κει.

Αν είσαι ψημένος, η Σέριφος είναι νησί που σε 3 μέρες μπορείς και να το δεις σχεδόν όλο, έχει δύο βασικούς οικισμούς, το Λιβάδι και τη Χώρα, και τα υπόλοιπα είναι το εξτραδάκι για να δεις. Μικροί οικισμοί που προσελκύουν κυρίως για τα μεζεδοπωλεία τους και για να δεις μερικά κτίσματα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής στις Κυκλάδες.

Ο καβγάς της χρονιάς στο Mitsi Var: Ο Χίος περνάει γενεές δεκατέσσερις τον Λάνθιμο για τη νέα του ταινία (Vid) 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ο καβγάς της χρονιάς στο Mitsi Var: Ο Χίος περνάει γενεές δεκατέσσερις τον Λάνθιμο για τη νέα του ταινία (Vid)

Να πας να φας οπωσδήποτε στο Μπακακάκι, στις Ρίζες και στο Αλώνι, αν δεν έχουμε χάσει κάποιο επεισόδιο και κάποιο από αυτά έχει κλείσει.

Αυτά για τη Σέριφο, κάνε τις κρατήσεις σου και τα λέμε στο νησί.

* Φωτογραφία: Unsplash/DespinaGalani