Το απλό είναι και πιο νόστιμο: Τα ελληνικά φαγητά που ξετρέλαναν Κερτ Ράσελ, Γκόλντι Χόουν και Κέιτ Χάντσον στη Σκιάθο

Παραδοσιακές επιλογές, αλλά αυτή είναι η γοητεία του “Greek experience”

Κοίτα έξω έχει πιάσει καλοκαίρι και τα ελληνικά νησιά, προφανώς και ορθώς, γεμίζουν ξανά από κόσμο, διάσημους και μη. Η Σκιάθος έχει τους δικούς της ορκισμένους φαν. Λογικότατο, είναι ένα κοσμοπολίτικο και δημοφιλέστατο place to be. Μέσα σε αυτούς, τις προηγούμενες μέρες, ξεχώρισε μια τριάδα διάσημων Χολιγουντιανών ηθοποιών. Που είναι (σαν) οικογένεια και πολύ δεμένοι μεταξύ τους. Κερτ Ράσελ και Γκόλντι Χόουν είναι ζευγάρι εδώ και πάνω από 40 χρόνια – χωρίς πάντως να έχουν παντρευτεί ποτέ, και γιατί να πρέπει άλλωστε – είναι χαρακτηριστικό πως η Κέιτ Χάντσον μεγάλωσε αποκαλώντας «μπαμπά» τον πατριό της.

Πάνε (σχεδόν) κάθε καλοκαίρι στη Σκιάθο, το λατρεύουν το εν λόγω νησί των Σποράδων. Και όπως η πράξη δείχνει τα έχουν μάθει τα καλά τα spots, που να πάνε για να συνδυάσουν γαλήνη με καλοπέραση. Στο πλαίσιο αυτό, και όπως μάθαμε μέσα από αποκλειστικό ρεπορτάζ του skiathoschannel.gr, επισκέφτηκαν ένα από τα πιο «ψαγμένα» μέρη του νησιού. Το beach bar restaurant Ταρσανάς, στις Κεχριές. Που, μιας και το έφερε η κουβέντα, είναι αγαπημένο στέκι και του Σάκη Ρούβα. Ένα γαστρονομικό στέκι, ένας παράδεισος γεύσεων και ηρεμίας.

Το μαγαζί φημίζεται για το (φρέσκο) ψάρι του. Και οι 3 ηθοποιοί, μαζί με την παρέα τους, δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό. Μια ωραιότατη αιγαιοπελάγιτικη συναγρίδα ήταν ο «πρωταγωνιστής» του τραπεζιού τους, ενώ δοκίμασαν και άλλες φημισμένες νοστιμιές της χώρας μας, από φάβα Σαντορίνης μέχρι κρητικά ντοματίνια και τοπικό σκιαθιώτικο κρασί. Το γεύμα τους έκλεισε με επιδόρπιο, αμυγδαλωτά Σκιάθου, ενώ για τη χώνεψη ήρθε ένα ποτηράκι μαστίχα Χίου.

Έκαναν και τα μπανάκια τους, σε διάφορες φημισμένες παραλίες του νησιού (Αγία Ελένη, Κουκουναριές, Διαμάντι και Μάραθα) πραγματοποίησαν και μίνι τουρ, σε Τσουγκριά, Άρκο και Λαλάρια. Όλα αυτά, ξέρεις τι προκαλούν, ε; Μα, φυσικά, ανοίγουν ξανά την όρεξη! Γι’ αυτό και όταν, άλλη στιγμή, βρέθηκαν στη Χώρα της Σκιάθου, το έριξαν στα σουβλάκια, σε μαγαζί της οδού Παπαδιαμάντη. Ναι, δεν πρωτοτυπούν στις επιλογές τους, αλλά και γιατί να το κάνουν; Η γοητεία βρίσκεται στην απλότητα, η ελληνική κουζίνα φημίζεται ακριβώς γι’ αυτό, για την πρώτη της ύλη. Κερτ Ράσελ, Γκόλντι Χόουν και Κέιτ Χάντσον ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό…