Παρθένες παραλίες, απλή ζωή: Οι Βρετανοί κλείνουν από τώρα εισιτήρια για το πιο value for money ελληνικό νησί

Ένας προορισμός που τρεντάρει για το καλοκαίρι του 2026

Οι (κάπως…) μεγαλύτεροι θα θυμούνται ενδεχομένως το πώς «χώθηκε» στιχουργικά στο καλτ άσμα της Έφης Σαρρή, Γυμνός Μες στην Ελλάδα. «Στα βράχια της Αλόννησου / βρήκα το παντελόνι σου», έγραψε ο ποιητής (Γιώργος Παυριανός, για να αποδώσουμε το credit). Οι Βρετανοί πάλι, όσοι τέλος πάντων αναζητούν ακόμα αυθεντικές εμπειρίες σε έναν κόσμο που μεταλλάσσεται ραγδαία, ανακαλύπτουν αυτό το υπέροχο ελληνικό νησί και δηλώνουν καταγοητευμένοι!

Γιατί το έχει αυτό η Αλόννησος. Σε κερδίζει με την απλότητά της. Δεν έχει την αίγλη της Σκιάθου, τις παραλίες της Σκοπέλου ή την ιδιαιτερότητα της Σκύρου. Αλλά είναι, και αυτή, ένα διαμάντι των Σποράδων. Με τον τρόπο της. Με απόλυτη φυσικότητα και ένα αίσθημα ζεστασιάς που εκπέμπει από την πρώτη στιγμή.

Ο ένας μετά τον άλλον ταξιδιωτικοί οργανισμοί και μεγάλα ξένα εξειδικευμένα sites υποκύπτουν στη σαγήνη της Αλοννήσου. Ειδικά οι Βρετανοί, αναδεικνύονται σε νο1 φαν από εξωτερικό μεριά. Με απανωτά αφιερώματα στο ελληνικό νησί, στα κάλλη του, στο «πακέτο» γαλήνης που προσφέρει στον επισκέπτη, ηρεμία – θάλασσες – περίπατοι στη συσκευασία του ενός! Με το εθνικό θαλάσσιο πάρκο με τις «σταρ» φώκιες να προβάλλει ως σήμα κατατεθέν και το value for money να γίνεται ένα ακόμα στοιχείο ελκυστικότητας – απαραίτητο στης ακρίβειας τον καιρό…

«Οι διακοπές στην Αλόννησο θα σας κάνουν να νομίζετε ότι βρίσκεστε σε τροπικές περιοχές, η θάλασσα είναι τόσο καθαρή. Θα νιώσετε, επίσης, μία τεράστια δόση χαλάρωσης, χάρη στο μείγμα από χαλαρά χωριά και δραστηριότητες που σας περιμένουν να επιστρέψετε στη φύση», τονίζεται στην ιστοσελίδα του ταξιδιωτικού οργανισμού TUI.

 

Ο βρετανικός ταξιδιωτικός οργανισμός First Choise από μεριά του, στέκεται στις «παρθένες ακτές, με καταφύγια άγριας ζωής και εκδρομές με σκάφος», προτρέποντας τους αναγνώστες του να κάνουν το εξής: «Πάρτε τον παλιό δρόμο από τη Χώρα προς τον Γέρακα και ανακαλύψτε αρχαίους όρμους ή επισκεφθείτε τη Μεγάλη ‘Αμμο στη βόρεια ακτογραμμή. Κατευθυνθείτε εκεί νωρίς ένα καθαρό πρωινό ενώ τραβάτε φωτογραφίες της θέας».

Στην καταπληκτική θέα στέκεται και ο Tour Operator Olympic Holidays:
«Η γοητεία αυτού του όμορφου ελληνικού νησιού θα ενθουσιάσει όσους κάνουν διακοπές στην Αλόννησο. Αν ονειρεύεστε προορισμούς διακοπών με εκπληκτική θέα και καταπράσινα τοπία ώριμα για εξερεύνηση, οι διακοπές στην Αλόννησο θα μπορούσαν να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Οι διακοπές σε αυτό το ελληνικό νησί δίνουν στους παραθεριστές πολλές ευκαιρίες να εκτιμήσουν τη φύση στην πιο συναρπαστική μορφή της».

Για το νησί των Σποράδων, η βρετανική ιστοσελίδα της Amazon αναφέρει: «Τι θα γινόταν αν η επόμενη επιλογή σας, σας οδηγούσε σε ένα νησί όπου σας περιμένουν τιρκουάζ όρμοι, μονοπάτια πεζοπορίας και σπάνιες φώκιες μοναχοί, μακριά από τα πλήθη; Η Αλόννησος, η πιο ήσυχη από τις Βόρειες Σποράδες, είναι ένα καταφύγιο ανέγγιχτης φύσης και γαλήνιας γοητείας. Χωριά χωρίς αυτοκίνητα, κρυστάλλινες θάλασσες και το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μία ασυνήθιστη ελληνική απόδραση, ιδανική για τους λάτρεις της φύσης και τους αναζητητές της αυθεντικής απλότητας».

Την αυθεντικότητα του νησιού περιγράφει και η Jet2 Holidays, σημειώνοντας: «Όλα έχουν να κάνουν με την απλή ζωή ανάμεσα στους λόφους με τα βότανα και τους γαλαζοπράσινους κόλπους της Αλοννήσου. Πεζοπορίες σε πευκοδάση, όμορφα λιμάνια και λιθόστρωτες παλιές πόλεις είναι όλα δικά σας για να απολαύσετε εδώ. Σας αρέσει η παραλία; Ωραία, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί κόλποι με πεύκα που πρέπει να προσπεράσετε και το νησί αποτελεί μέρος ενός θαλάσσιου πάρκου, οπότε έχετε το νου σας για φώκιες. Είναι μία μεγάλη επιλογή για καταδύσεις χάρη στα καθαρά, ήρεμα νερά. Αναζητήστε κοράλλια σε κάθε χρώμα, κατακόκκινους αστερίες και αρχαία ναυάγια! Όσο για τα βράδια, υπάρχει μία δοκιμασμένη φόρμουλα με γιορτές φρέσκου ψαριού, ντόπιο κρασί και γέλιο με τους ντόπιους, καθώς δύει ο ήλιος».

Παρόμοιο ύφος χρησιμοποιεί και ο βρετανικός ταξιδιωτικός οργανισμός Sunvil, ο οποίος τονίζει την αυθεντικότητα που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό ότι «παραμένει μακριά από τους αμιγώς τουριστικούς προορισμούς».

Ναι, οι Βρετανοί ψηφίζουν δαγκωτό Αλόννησο. Αρκετοί εξ αυτών παθαίνουν τέτοια πλάκα με το νησί, ώστε αγοράζουν σπίτια, για μόνιμη εγκατάσταση ή για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρουσία όταν έχουν χρόνο για να δραπετεύσουν από τη βάση τους. Στα βράχια της Αλόννησου δεν βρήκαν το… παντελόνι σου, αλλά τον δικό τους επίγειο παράδεισο, σε γαλανόλευκη απόχρωση!