Τα 5 road trips που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις (Pics)
Διακοπές

Τα 5 road trips που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις (Pics)

Πρόκειται ουσιαστικά για πέντε από τις καλύτερες διαδρομές που μπορεί να δουν τα μάτια σου σε ολόκληρη τη Γη.

Για πολλούς ο όρος του road trip εξαντλείται στις αντίστοιχες ταινίες ή στα αντίστοιχα μυθιστορήματα. Στην κανονική ζωή οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το ταξίδι ως το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην στιγμή που θα φύγεις από το σπίτι σου μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Για άλλους σημασία δεν έχει ο προορισμός…

Για κάποιους η έννοια του road trip είναι συνιστά από μόνη της διακοπές. Δεν έχει σημασία που πηγαίνεις αλλά το πως πηγαίνεις. Για την ακρίβεια, το τι κοιτάς ενώ ταξιδεύεις. Για όσους αγαπούν τα ταξίδια με το αυτοκίνητο και τις μηχανές, οι παρακάτω διαδρομές είναι must. Είναι από τα road trip που όλοι θα ήθελαν να κάνουν.

Από το Würzburg στο Füssen (Γερμανία)

Τα 5 road trips που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις (Pics)

Ένας δρόμος που φτάνει τα 305 χιλιόμετρα και εκτείνεται στη νότια Γερμανία, ο Ρομαντικός Δρόμος όπως έχει ονομαστεί περιέχει παραμυθένια κάστρων, λίμνες και κάποια χωριά με φανταστικό φαγητό. Σκοπός της δημιουργίας του συγκεκριμένου δρόμου ήταν η προώθηση του τουρισμού της Γερμανίας μετά την αρνητική φήμη που είχε η τελευταία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο στόχος έχει επιτευχθεί μιας και σήμερα είναι ένα από τα πιο φημισμένα road trip της Ευρώπης.

Από το Marrakech στο Chefchaouen (Μαρόκο)

Τα 5 road trips που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις (Pics)

Η διαδρομή που ενώνει το βόρειο και το νότιο Μαρόκο περνώντας μέσα από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας. Κομμάτι της είναι τα όρη του Άτλαντα, που είναι διάσημα για τα λιβάδια με τα αγριολούλουδα και τους άγριους πιθήκους! Το συνολικό μήκος της διαδρομής αγγίζει τα 570 χιλιόμετρα και χαρακτηριστικό σημείο της είναι η σπηλιά Kef Toghobeit, που φτάνει τα 700 μέτρα βάθους και αποτελεί μάλλον την πιο βαθιά σπηλιά της Αφρικής.

Highway One-Monterey (Καλιφόρνια, ΗΠΑ)

Τα 5 road trips που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις (Pics)

Μια από τις πιο όμορφες διαδρομές του κόσμου, μήκους περίπου 210 χιλιομέτρων, η διαδρομή που διασχίζει το Monterey χαρακτηρίζεται από την πρωτοφανή ποικιλία των τοπίων: οι υγρότοποι του Elkhorn Slough, οι φημισμένες καλλιέργειες αγκινάρας, οι αμμόλοφοι του Monterey, τα πλούσια δάση με κυπαρίσσια και κυρίως η θέα στον ωκεανό από όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τις φάλαινες (!), η συγκεκριμένη διαδρομή απλά δεν… υπάρχει!

The Stelvio Pass (Ιταλία)

Τα 5 road trips που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις (Pics)

Σύντομο road trip καθώς έχει μήκος μόλις 20 χιλιομέτρων αλλά ταυτόχρονα απίστευτα επικίνδυνο καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ συναντάς 60 στροφές απίστευτα δύσκολες. Η θέα πάντως είναι από τις πιο όμορφες της Ευρώπης αλλά καλό είναι να την απολαύσετε με προσοχή το υψόμετρο αγγίζει τα τρία χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας!

Kahekili Highway (Μάουι, Χαβάη)

Τα 5 road trips που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις (Pics)

Η λεωφόρος Kahekili έχει πάρει το όνομά της από τον τελευταίο ιθαγενή αρχηγό του νησιού και ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου μονοπατιού. H απόσταση που καλύπτει φτάνει τα 45 χιλιομέτρα στα οποία περιλαμβάνονται πράσινες πεδιάδες, απότομες χαράδρες και η πανέμορφη δαντελωτή ηφαιστειογενή ακτογραμμή της Χαβάης!

Αν σου άρεσε πάτα