Μάλτα: Το σκληρό, φυσικό τοπίο της δεν αντιγράφεται (Pics)
Βρείτε μας στο

Αποτελεί πόλο έλξης για την ιστορία και την αρχιτεκτονική της. Πράγμα που δεν αφορά μόνο τους τουρίστες αλλά και τους κινηματογραφιστές. Το σκληρό, ιδιαίτερο και ζωντανό φυσικό τοπίο της Μάλτας δεν αντιγράφεται από κανένα ψεύτικο ή κομπιουτερίστικο σκηνικό. Αντίθετα, συνδυάζεται με αυτά, με αποτέλεσμα όλοι μας να έχουμε δει ένα κομμάτι από τη χώρα ανεξάρτητα από το αν την έχουμε επισκεφτεί ποτέ. Έχει φροντίσει γι’ αυτό το σινεμά και η τηλεόραση.

Εδώ έχουν γυριστεί σκηνές από ταινίες όπως ο Μονομάχος ή η Τροία. Όμως το μέρος κυρίως είναι συνυφασμένο με το τηλεοπτικό φαινόμενο του Game Of Thrones. Αν είσαι από τους φανατικούς της σειράς, η Μάλτα είναι ο παράδεισός σου.

Azure window

Δυστυχώς κανένας άλλο ποτέ ξανά δεν θα μπορέσει να επισκεφτεί το πλέον εμβληματικό σημείο της χώρας, το περίφημο Azure Window. Το -στην κυριολεξία- Μπλε Παράθυρο στη Μεσόγειο που έστεκε για αιώνες στο νησί Gozo, το δεύτερο σε έκταση. Παραμένει ένα υπέροχο μέρος να δεις, αλλά η φανταστική φυσική αψίδα όπου η Ντενέρις μετατράπηκε σε Καλίσι ή αργότερα γνώρισε τον Τζόρα, πριν περίπου μερικούς μήνες κατέρρευσε, σκορπώντας θλίψη μεταξύ των κατοίκων.

Μάλτα: Το σκληρό, φυσικό τοπίο της δεν αντιγράφεται (Pics)

Ίσως το πιο εμβληματικό τοπίο του νησιού, το οποίο εξαφανίστηκε από την ίδια αιτία που το δημιούργησε. Τις δυνάμεις της φύσης. Μπορείς, όμως ακόμα να δεις το υπόλοιπο νησί παίρνοντας το καραβάκι από την Τσιρκέουα, μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Βαλέτα. Μπορεί εκείνοι να μην ανέβαιναν στα ξύλινα άλογα της θάλασσας, αλλά εσύ μπορείς να το κάνεις.

Ιμντίνα, Pjazza Mesquita

Την αποκαλούν «Σιωπηλή Πόλη» και υπήρξε η πρωτεύουσα του κράτους την εποχή των ιπποτών. Καθόλου παράξενα επιλέχτηκε για πάρα πολλές σκηνές του King’s Landing. Ένα κάστρο που στέκει ψηλά στα αριστερά της Βαλέτα, γεμάτο με κτήρια βγαλμένα από μια ξεχασμένη ρωγμή του χρόνου. Περπατώντας στους δαιδαλώδεις δρόμους της, παίρνεις μια καλή ιδέα για το πώς μοιάζει η ζωή όπως τη φαντάστηκε στα βιβλία του ο Martin. Ευτυχώς δεν κινδυνεύεις ούτε από ζηλωτές φανατικούς ιερείς ούτε από τη φρουρά της Σέρσεϊ.

Μάλτα: Το σκληρό, φυσικό τοπίο της δεν αντιγράφεται (Pics)

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Αν θες κιόλας, μπορείς να κάνεις μια στάση έξω από το πορνείο του Little Finger, που στέκεται στην πλατεία Μεσκίτα. Με τη μόνη διαφορά ότι σαν σύγχρονος επισκέπτης δεν μπορείς να απολαύσεις καμία από τις προσφερόμενες υπηρεσίες των κοριτσιών του Μικροδάχτυλου.

Μάλτα: Το σκληρό, φυσικό τοπίο της δεν αντιγράφεται (Pics)

Η πύλη της Ιμντίνα

Το εισιτήριο του αστικού λεωφορείου κοστίζει 1,5 ευρώ. Τόσο μόνο χρειάζεσαι (και διαδρομή περίπου μισής ώρας) για να φτάσεις στον παράδεισο του… King’s Landing. Το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσεις είναι η πύλη της πόλης. Πίσω από δεκάδες επισκέπτες φυσικά. Μην γκρινιάζεις. Κι εσύ τέτοιος είσαι κι ενοχλείς τους πίσω σου που κι αυτοί θέλουν μια φωτογραφία να τραβήξουν.

Μάλτα: Το σκληρό, φυσικό τοπίο της δεν αντιγράφεται (Pics)

Επιβλητική και μεγαλόπρεπη, σε προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει. Οι στύλοι με τα αγάλματα που στέκονται δεξιά κι αριστερά της, η τάφρος γύρω από τα πελώρια τείχη, αλλά και τα σοκάκια της, θυμίζουν πολύ την Ρόδο. Μα περισσότερο τον Βάρυς να σουλατσάρει μηχανορραφώντας κι αλλάζοντας στρατόπεδα.

San Anton Palace and Gardens

Βρίσκεται στο Μπαλζάν, περίπου στο κέντρο της Μάλτας. Σήμερα εκεί στεγάζεται το προεδρικό μέγαρο και η κατοικία της προέδρου της χώρας που περιβάλλεται από έναν εντυπωσιακό κήπο. Όταν γυρίζονταν οι σκηνές του Game Of Thrones ίσως η κυρία πρόεδρος να μην χρειάστηκε να φύγει. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τις προτομές των προκατόχων της που αναγκαστικά αφαιρέθηκαν για να μην… προδώσουν όσα είδαν.

Μάλτα: Το σκληρό, φυσικό τοπίο της δεν αντιγράφεται (Pics)

Fort Manoel

Υπάρχει έστω κι ένας φανατικός της σειράς που να μην… λάτρεψε τον βασιλιά Τζόφρι; Έστω κι ένας που να μην θέλει να δει τα σημεία που περπάτησε, να αγγίξει τους τοίχους που άγγιξε ο πιο… αγαπητός τηλεοπτικός χαρακτήρας εδώ και 20 χρόνια; Αν και είναι δύσκολο να διαλέξει κανείς το λόγο για τον οποίο μισεί τον μικρό… μούλο περισσότερο, μάλλον η καταδίκη του Νεντ Σταρκ σε θάνατο να ξεπερνά όλους τους άλλους.

Μάλτα: Το σκληρό, φυσικό τοπίο της δεν αντιγράφεται (Pics)

Πηγαίνοντας στο Fort Manuel, το οποίο παρατηρείς με δέος πίνοντας τον καφέ σου στη Σλίμα ή τη Βαλέτα, μπορείς να βρεθείς σε αυτό το σημείο ακριβώς. Πριν αρχίσεις να φτύνεις ή να κάνεις τίποτα ακόμη πιο πρόστυχο φέρνοντας στο νου σου το… γλουτόπαιδο, θυμήσου πως θα έρθει η αστυνομία και θα σε μπουζουριάσει.