Σιγκαπούρη: Σε αυτό το αεροδρόμιο θες να έχεις καθυστέρηση
Βρείτε μας στο

Η Άπω Ανατολή είναι αναμφίβολα η Μέκκα της καινοτομίας σε επίπεδο τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια. Ναι, η Silicon Valley φιλοξενεί τους κολοσσούς του κόσμου, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία έχουν μείνει πίσω οι Γιάνκηδες. Ένα από αυτά είναι τα ταξίδια με αεροπλάνο. Η εμπειρία πτήσης είναι κάτι που έχουν αναγάγει σε επιστήμη, τόσο στην Άπω Ανατολή, όσο και στην αραβική χερσόνησο. Δεν είναι τυχαίο ότι στις κορυφαίες αεροπορικές του κόσμου βρίσκονται η Turkish, η Emirates, η Thai Airways και φυσικά η Singapore Airlines. Αυτή η τελευταία είναι τεκμηριωμένα και με πιστοποίηση η καλύτερη παγκοσμίως. Γι΄αυτό δεν είναι τυχαίο ότι και το αεροδρόμιο που θα έχει ως βάση της στη Σιγκαπούρη, κατέχει έναν τέτοιο τίτλο.

Το πιο πιθανό σενάριο του κόσμου στο μέλλον είναι ο μέσος άνθρωπος να περνάει 2 ολόκληρες μέρες το μήνα σε αεροδρόμιο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν μπορεί κάποιος να περνάει 48 ώρες σε έναν χώρο με λίγες καρέκλες και ελάχιστα πράγματα να κάνει. Θα πρέπει να του προσφέρει ο χώρος ευκαιρίες και να του δίνει την ευκαιρία να ξεφεύγει από αυτό που θα γίνει ρουτίνα της ζωής του. Έτσι, στη Σιγκαπούρη, μια χώρα που κυριαρχεί η σύγχρονη βιομηχανία και αποτελεί αγορά προσέλκυσης ή και εγκατάστασης, ετοιμάζουν ένα αεροδρόμιο που δε θα σε νοιάξει καμία καθυστέρηση.

Σιγκαπούρη: Σε αυτό το αεροδρόμιο θες να έχεις καθυστέρηση

Το Jewel Terminal στο Changi Airport στη Σιγκαπούρη θα εξοπλιστεί με μια σειρά από χώρους και δραστηριότητες. Τόσο που θα νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα υβρίδιο θεματικού πάρκου και εμπορικού κέντρου.

Ένα πάρκο-ζούγκλα, ο μεγαλύτερος εσωτερικός καταρράκτης του κόσμου, ένας λαβύρινθος του Πάνα, μια γέφυρα ύψους 23 μέτρων, καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις ζώων από φύλλα, ξενοδοχείο, μαγαζιά, εστιατόρια. Όλα αυτά είναι μια πρώτη μεγάλη γεύση από τον νέο τερματικό του Changi Airport που θα ανοίξει το 2019. Στα πιο ειδικά, το σχήμα του θα μοιάζει με ντόνατ, θα διαθέτει 10 ορόφους (5 υπόγειους, 5 υπέργειους), θα έχει έκταση 13.000 τετραγωνικών μέτρων, θα υπάρχουν χώροι διασκέδασης, μέχρι και γηπεδάκια ποδοσφαίρου, ενώ κάθε ένα από τα 4 μεγάλα δωμάτια του Forest Valley θα διαθέτουν έναν εκθεσιακό πόλο έλξης. Οι εκτιμήσεις των υπευθύνων λένε ότι ο νέος χώρος θα φέρει ένα ρεκόρ. Το αεροδρόμιο θα πιάσει τα 85 εκατομμύρια επισκέπτες. Αριθμός που ξεπερνά κάθε άλλο αεροδρόμιο.