Κάθε καλοκαίρι ψάχνεις την τσέπη σου για να δεις τι υπάρχει μέσα. Συνήθως βρίσκεις λίγα πράγματα. Οπότε κοιτάς τον τραπεζικό σου λογαριασμό και βρίσκεις 250 ευρώ. 50 ευρώ την ημέρα. Ένα πενθήμερο.
Σε αυτά τα 50 ευρώ που είναι το ημερήσιο μπάτζετ σου υπολογίζεται σαφώς και η διαμονή (φυσικά όχι τα μεταφορικά). Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι έχεις το συγκεκριμένο μπάτζετ, τότε οι επιλογές σου είναι συγκεκριμένες.
Τις ψάξαμε και καταλήξαμε σε μια επιλογή από τρία διαφορετικά συμπλέγματα. Όλα προς Αιγαίο μεριά. Αφήσαμε εκτός τα Επτάνησα, γιατί ακόμα και οι Αντίπαξοι είναι απλησίαστοι για τέτοιο μπάτζετ. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι οι εξής:
Το νησί να μην είναι πολύ μεγάλο ώστε να μπορείς να το δεις σχετικά όλο χωρίς να πληρώσεις αμάξι, άρα τα έξοδα σου να μείνουν στη διαμονή, το φαγητό και το ποτό. Ανώτερη τιμή διαμονής ορίσαμε τα 30 ευρώ, ώστε να έχεις ένα 20ευρω να κινηθείς.
Αγκίστρι
Προφανώς και είναι στη λίστα. Προβλέψιμη επιλογή μεν, πολύ τίμια δε. Δεν είναι μεγάλο για να σκέφτεσαι ότι δεν θα μπορείς να το δεις όλο, βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και θα βρεις αρκετά μέρη στο τιμολόγιο που θέσαμε.
Δωμάτιο και μάλιστα καλό θα βρεις με 30 ευρώ το βράδυ. Από παραλίες θα πας στη Δραγωνέρα, στη Χαλικιάδα και στην Απόνησο. Μπορείς να νοικιάσεις ένα ποδήλατο, αν και το ποδαράτο για να δεις το νησί δεν είναι ιδιαίτερος κόπος.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Για φαγητό θα πας στο Μαντράκι που είναι στο Μεγαλοχώρι, πάνω από το λιμάνι. Με 15 ευρώ το άτομο έχεις φάει καλά. Πολύ καλά…
Λήμνος
Από τον Αργοσαρωνικό μεταφερόμαστε στο Βόρειο Αιγαίο. Στο νησί που έπεσε ο Ήφαιστος. Στη Μύρινα και το Ατσίκι και στο Μούδρο υπάρχουν καλές επιλογές για διαμονή. Αξιπρεπέστατα δίκλινα 25 ευρώ το άτομο το βράδυ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ξέρω ότι είναι μεγάλο νησί – το 8ο μεγαλύτερο – αλλά έχει πολλά γραφικά χωριουδάκια, που αν δεις μερικά είναι σα να τα ‘χεις δει όλα. Αν μείνεις στη Μύρινα θα δεις και το κάστρο. Από παραλίες οι περισσότερες είναι ελεύθερες, άρα θα κάνεις ανέξοδα μπάνια. Στη Μύρινα έχει 4 παραλίες για να πας, οπότε δεν θα χρειαστεί να μετακινηθείς πολύ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τα υπόλοιπα 25 ευρώ θα τα ξοδέψεις στη Γλαροπούλα, στο Λιμανάκι, στις Τζιτζιφιές για ψαρικά, ενώ μπορείς να την βγάλεις με σουβλάκια και άλλα ψητά στο Λιμάνι ή την Πίτα του Μαντέλα. Για τα ψαρικά μπορείς να φας οκ με 12-13 ευρώ.
Στα σουβλάκια δεν χρειάζεται μιζέρια. Οπότε σου μένουν από 10 μέχρι 20 ευρώ. Τα οποία μπορείς να τα ξοδέψεις για να πας σε παραλία άλλου οικισμού με ταξί ίσως και να πιεις ποτό στον Καραγκιόζη ή στο Manos Beach Bar. Άνετα 50 ευρώ για κάθε μέρα.
Σκύρος
Από το Βόρειο Αιγαίο πάμε στις Σποράδες. Μικρό νησί η Σκύρος, αλλά έχει πολλές και καλές επιλογές.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δωμάτια θα βρεις σε καλή τιμή (πολύ πιο κάτω σε σχέση με τα άλλα χρόνια). Πολλές παραλίες είναι αρκετά κοντά, όπου κι αν μείνεις, οπότε πας άνετα και περπατώντας. Ο Μώλος, η Ασπού, η Κυρά Παναγιά κι οι Αχερούνες είναι μερικές από αυτές.
Το φαγητό σου θα καλυφθεί ως επί το πλείστον από το Πέρασμα με τα ωραία του κρεατικά και τα μαγειρευτά. Με 12 ευρώ το πολύ θα φας και θα χορτάσεις. Η Μανωλιά και οι Μουριές είναι ακόμα δύο πολύ γνωστές ταβέρνες. Το καφενείο-οινομαγειρείο Μπαρμπά Γιάννης και Μαρίτσα στη χώρα είναι ακόμα μια αξιοπρεπής επιλογή.
Το βραδάκι πας για το Juicy ή τη Thalassa για cocktail ή ποτό. Με 8 ευρώ είσαι άρχοντας.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.