Τολμάς να πας; Η πιο ωραία παραλία της Ελλάδας είναι κλειστή λόγω επικινδυνότητας (Pics)
Βρείτε μας στο

Γαλάζια ή τιρκουάζ νερά με καθόλου κύμα ή, στην χειρότερη των περιπτώσεων, ελάχιστο. Απόλυτη ηρεμία και μια θάλασσα «λάδι» που σε προσκαλεί (εσένα και το λάδι που ‘χεις βάλει για να μαυρίσεις), σχεδόν, να βουτήξεις. Καμία απολύτως επικινδυνότητα.

Αυτή είναι, εν περιλήψει, η εικόνα που έχουμε για όλες τις ελληνικές παραλίες- και δεν έχουμε (απολύτως) άδικο: οι ακτές και οι θάλασσές μας είναι «άκακες», καθώς καρχαρίες και λοιπά όμορφα κήτη με δόντια σε μέγεθος 8όροφης πολυκατοικίας δεν μας τιμούν, ευτυχώς, με την παρουσία τους, ενώ τα νερά δεν έχουν καμία σχέση με τις Φιλιππίνες, εκεί που ένα κύμα ύψους 9 μέτρων θεωρείται μικρό.

Ωστόσο, υπάρχει μια παραλία στην Ελλάδα που ελάχιστοι ξέρουν και ακόμα λιγότεροι έχουν το θάρρος, πλέον, να βουτήξουν στα νερά της. Η Πλατιά Άμμος…

Πριν τον σεισμό στην Κεφαλονιά υπήρχε πρόσβαση στην πιο ωραία παραλία της Ελλάδας. 400 περίπου σκαλάκια σε οδηγούσαν σε έναν αληθινό παράδεισο. Σε ένα τοπίο που μόνο αν το δεις και το ζήσεις έστω για μια φορά μπορείς να το περιγράψεις. Μια παραλία που ήταν σαν πίνακας που μέσα έριχνες το γαλάζιο των Εγκρεμνών και την ομορφιά του Μύρτου! Μια παραλία-όνειρο…

Τολμάς να πας; Η πιο ωραία παραλία της Ελλάδας είναι κλειστή λόγω επικινδυνότητας (Pics)

Μετά τον σεισμό όλα άλλαξαν. Η Πλατιά Άμμος είναι πλέον κλειστή. Οι επισκέπτες συναντούν μια πινακίδα που τους προειδοποιεί για τον κίνδυνο του εγχειρήματος. Με τα σκαλοπάτια να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς το κατέβασμα στον παράδεισο της Πλατιάς Άμμου, μοιάζει με απονενοημένο διάβημα.

Ναι, κάποιοι θαρραλέοι το τολμούν ακόμη, όμως το ρίσκο είναι μεγάλο και ο κίνδυνος ακόμα μεγαλύτερος. Ευχή όλων είναι να αποκατασταθούν οι ζημιές για να ξαναγίνει το όνειρο του μπάνιου στην πιο εντυπωσιακή παραλία της Ελλάδας πραγματικότητα.

30 ετών, εφοριακός, δεν γέμιζε το μάτι σε κανέναν: Ο παιχταράς που «τερμάτισε» τον Εκατομμυριούχο χωρίς «μαξιλαράκια»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 30 ετών, εφοριακός, δεν γέμιζε το μάτι σε κανέναν: Ο παιχταράς που «τερμάτισε» τον Εκατομμυριούχο χωρίς «μαξιλαράκια»

Η νέα Δημοτική Αρχή ετοιμάζει ένα νέο πρότζεκτ ασφαλούς πρόσβασης στην Πλατιά Άμμο, το οποίο αν υλοποιηθεί θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στην παραλία των ονείρων μας…