Πάρο - Ερέτρια
Βρείτε μας στο

Βρισκόμαστε περίπου 900 χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού. Η Αρχαία Ελλάδα είναι χωρισμένη σε πόλεις-κράτη. Κάθε πόλη διαθέτει δική της οικονομία και συνάπτει δικές της συμμαχίες. Κάπου στη Νότια Εύβοια υπήρχε το Λευκάντιο. Μια περιοχή σε μεγάλη ακμή μέχρι τον 7ο αιώνα π. Χ., που είχε αναπτύξει ήδη από το 3.000 εμπορικό αλισβερίσι με τα παραλία της Μικράς Ασίας και την Τρωάδα. Το Λευκάντιο είχε ανάγκη από το δικό του επίνειο. Τότε χτίστηκε η Αρότρια. Λίγο μετά την καταστροφή του Λευκάντιου έγινε ανεξάρτητη δύναμη και λίγους αιώνες αργότερα μετονομάστηκε σε Ερέτρια.

Η Ερέτρια βρίσκεται στη Νότια Εύβοια, στα 20 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα ή απέναντι από τον Ορωπό. Είναι μια περιοχή με μεγάλη αρχαιολογική υπόσταση. Μιλάμε για μια πόλη που είχε επικρατήσει σε πολλά νησιά των Κυκλάδων και είχε γίνει ηγέτης μιας συμμαχίας. Στον 8ο αιώνα ξεκίνησε ο Ληλάντιος Πόλεμος με τη Χαλκίδα όπου οι Ερετριείς ηττήθηκαν και έχασαν μεγάλο μέρος της δύναμης τους.

Χρειάστηκαν σχεδόν 3 αιώνες για να ξαναγίνουν μέρος ακμής. Αντιμετώπισαν τους Πέρσες, συμμάχησαν με την Αθήνα στον Πελοππονησιακό πόλεμο, αποστάτησαν και εξεγέρθηκαν κατά της Αθήνας, ώσπου στο 338 π.Χ. έχασαν ολοσχερώς τη δύναμη τους και έγιναν μια απλή κωμόπολη που υποτασσόταν όπου βόλευε.

Ερέτρια: Ο ιδανικός προορισμός για τριήμερες διακοπές

Τότε ήταν που έγινε η Μάχη της Χαιρώνειας. 150 χρόνια αργότερα η Ερέτρια λεηλατήθηκε από τους Ρωμαίους και μέχρι το 87 π.Χ. είχε ερημώσει. Πέρασαν πολλοί αιώνες και φτάνουμε στο 1824, όταν στη διάρκεια της επανάστασης ανοικοδομήθηκε ένας μικρός οικισμός. Σήμερα η Ερέτρια αριθμεί πάνω από 4.000 μόνιμους κατοίκους, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Όχι μόνο το καλοκαίρι. Αλλά και μέχρι να πιάσουν τα μεγάλα κρύα. Από τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τέλη Νοέμβρη είναι ένας πολύ δυνατός προορισμός. Πρώτα και κύρια γι΄αυτό το ιστορικό-μυθολογικό παρελθόν. Στην Ερέτρια θα δεις το αρχαίο θέατρο, τον μεσαιωνικό τάφο, την αρχαία θόλο, το μουσείο της, την Οικία των Ψηφιδωτών που διαθέτει μωσαϊκό δάπεδο με παραστάσεις Νηρηϊδος σε Ιππόκαμπο , μάχες Αριμασπών και Γρυπών, Σφιγγών και Λεφυτών, το ναό του Δαφνηφόρου Απόλλωνα και το σπίτι του Κανάρη. Ο μεγάλος οπλαρχηγός έζησε εκεί για 17 ολόκληρα χρόνια. Επίσης, η Ερέτρια προσφέρεται και κοντινές εξορμήσεις σε μέρη της Εύβοιας. Το Νησί των Ονείρων είναι ο top προορισμός.

Πού θα μείνεις;

Ερέτρια: Ο ιδανικός προορισμός για τριήμερες διακοπές

Στο Grand Bleu Beach Resort θα έχεις το ιδανικό μέρος για να μένεις. Σου καλύπτει τα πάντα. Την ωραία διαμονή σε άνετα δωμάτια με πολλές παροχές. Το μπάνιο σου αφού κοιτάζει θάλασσα και διαθέτει και μεγάλη πισίνα.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει ποικιλία δωματίων. Ένα δίκλινο δωμάτιο με θέα τον κήπο. Ένα δίκλινο δωμάτιο με θέα τη θάλασσα. Σουίτα για 2-4 άτομα με ξαπλώστες στο μπαλκόνι και καθιστικό για να απολαμβάνεις τη θάλασσα και να χαλαρώνεις με την παρέα σου. Στη σουίτα θα βρεις και μπανιέρα με υδρομάσάζ. Υπάρχουν τα οικογενειακά δωμάτια ή μπάνγκαλοου με χωρητικότητα 3-5 άτομα. Διαθέτει ένα δίκλινο, ένα διώροφο κρεβάτι και μπορεί να προστεθεί ένα μονό. Τέλος, υπάρχουν και τα duplex όπου μπορούν να μείνουν ως 6 άτομα και είναι διώροφα.

Ερέτρια: Ο ιδανικός προορισμός για τριήμερες διακοπές

Ως προς το φαγητό, στο Grand Bleu Beach Resort θα βρεις ένα κεντρικό εστιατόριο, που διαθέτει οκτώ με εννέα κρύα πιάτα καθώς και οκτώ με εννέα ζεστά πιάτα, φτιαγμένα από τοπικά προϊόντα που παραλαμβάνονται καθημερινά, επιδόρπια και φρέσκα φρούτα.

Πλέον, σου καλύπτει και το πιο μεζεδοπωλείο φάση αφού άνοιξε πριν λίγες μέρες το Blue Lounge Ouzeri, όπου θα βρεις ποικιλία σε γεύσεις, ισορροπία σε θρεπτικές ουσίες και στήριξη στους Έλληνες παραγωγούς. Για παράδειγμα, το πρωινό διαθέτει local breakfast corner με παραδοσιακά τυριά, αποξηραμένα σύκα Κύμης, τσάι Ευβοίας, γλυκά του κουταλιού, λιναρόσπορο κ.α. Το Grand Bleu μάλιστα διοργανώνει και αστακοβραδιές με δήλωση συμμετοχής.

Ερέτρια: Ο ιδανικός προορισμός για τριήμερες διακοπές

Στο Blue Lounge μπορείς να απολαύσεις και το cocktail σου δίπλα στη θάλασσα. Κάτι που μπορείς να το κάνεις και στο κεντρικό μπαρ ή στο μπαρ πισίνας.

Δεν τελειώνουν εδώ όσα σου προσφέρει το ξενοδοχείο. Γιατί υπάρχει μια πλειάδα δραστηριοτήτων που μπορείς να εκμεταλλευθείς εδώ. Πέρα από τα θαλάσσια σπορ που είναι δεδομένα, μπορείς να κάνεις trekking στο όρο Δίρφυς με τον Steven, τον δάσκαλο που διαθέτει το Grand Bleu. Ο Steven θα σε οδηγήσει στην Ακρόπολη της Ερέτριας.

Ερέτρια: Ο ιδανικός προορισμός για τριήμερες διακοπές

Με τον Κώστα μπορείς να κάνεις σαφάρι στις πιο παρθένες δασικές πλευρές της Εύβοιας. Πλευρές που καταλήγουν στα νερά του Αιγαίου.  Το Grand Bleu διοργανώνει και εξορμήσεις στο νησί Πεταλιοί για scuba diving. Επιπλέον, παρέχει ποδήλατα προς ενοικίαση για εξορμήσεις. Τέλος, είναι ιδανικό μέρος για οινοτουρισμό. Στο οινοποιείο του Λύκου θα βρεις μια πλειάδα από ελληνικές και ξένες ετικέτες όλων των ειδών.

Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, μπες στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου για να μάθεις όσα θες και να κάνεις την κράτηση σου.