Εσύ που βρίσκεσαι στο chatpic.org και βιάζεις κοπέλες και γυναίκες...ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Βρείτε μας στο

«Έλα μωρέ, αυτή είναι διάσημη, δεν θα πάθει τίποτα. Μπορεί και να το ήθελε». Αυτή είναι μια κλασική δικαιολογία που έχουμε πει οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι άντρες όταν γινόμαστε κοινωνοί προσωπικού υλικού μιας διάσημης γυναίκας.

Το ζήσαμε έντονα το 2014 με το τεράστιο leak μέσα από το Fappening, το ζούμε διαρκώς σε πολλές εκφάνσεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν το ζούμε μόνο εμείς οι άντρες ως κοινωνοί, ως δέκτες του περιεχομένου.

Το πρόβλημα είναι ότι πίσω απ΄αυτό το περιεχόμενο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν γυναίκες που βλέπουν το σώμα τους και κατ΄επέκταση την ψυχή τους να διαπομπεύεται χωρίς να έχουν καν γνώση, μέχρι που ένα πρωί μπορεί να αντικρύσουν τις φωτογραφίες τους σε σημείο που δε μπορούν πια να προλάβουν το κακό. Κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγάλο εύρος συναισθημάτων και πράξεων.

Υπάρχει η θετική πλευρά που είναι ο θυμός, η αντίδραση και η ένδειξη δύναμης από αυτές τις γυναίκες. Υπάρχει όμως και η άσχημη πλευρά που είναι ακόμα και η αυτοκτονία. Υπερβολές; Αν έτσι νομίζετε, τότε να το δοκιμάσει κάποιος με δικές σας φωτογραφίες να δούμε πώς θα νιώσετε.

Όλα τα παραπάνω συναισθήματα θα έπρεπε να προκαλούν ντροπή και έστω μια μετάνοια. Όχι στις κοπέλες φυσικά. Αλλά σε αυτούς που τους εξέθεσαν και σε όσους έγιναν κόμβοι μετάδοσης αυτής της ανεπιθύμητης έκθεσης τους.

Κι ενώ λοιπόν θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το πρόβλημα είναι κεντραρισμένο και μπορείς να αρχίσεις να το αντιμετωπίζεις, ήρθε από το πουθενά μια ακόμα ιστοσελίδα που φτάνει σε ακραία κατάσταση το ζήτημα.

Το chatpic.org έχει αποκτήσει έντονη δημοφιλία τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό που συμβαίνει εντός του είναι από άρρωστο-ανώμαλο ως ποινικό κακούργημα που αξίζει τις βαρύτερες των κυρώσεων.

Μέσα σε αυτό το φόρουμ υπάρχουν άντρες και ανήλικα αγόρια που δημοσιεύουν ό,τι υλικό έχουν από γυναίκες και κορίτσια στη λογική του revenge porn. Και δε μένουν μόνο σε αυτό. Γίνονται requests, συζητήσεις, οργανώνονται μέχρι και στρατηγικές για να αποκτηθεί μια γυμνή φωτογραφία κάποιας. Είναι ένα ολοκληρωμένο παζάρι ψυχών που δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν κανονικό βιασμό.

Αυτό είναι όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το πάρε-δώσε. Βιαστές. Χωρίς εισαγωγικά, χωρίς τίποτα. Βιαστές, εγκληματίες, παιδεραστές. Ναι, δεν υπάρχει ούτε καν αυτό το ελάχιστο ηθικό όριο, να μην διακινούνται φωτογραφίες ανηλίκων. Κι αν νομίζετε ότι αυτό είναι το κατώτατο όριο, ματαίως το νομίζετε. Ο ανθρώπινος ανδρικός απόπατος έχει και πιο κάτω. Σύμφωνα με καταγγελίες εκεί μέσα έχουν διακινηθεί μέχρι και φωτογραφίες της Ελένης Τοπαλούδη!

Χρειάζεται να τοποθετηθούν επιθετικοί χαρακτηρισμοί; Για να χρησιμοποιηθεί για μια από τις ελάχιστες φορές σωστά μια φράση από το σάπιο Τσίλι Καφενείο «μακάρι όλα τα μακάρι».

Σε μια χρονιά που η πανδημία έφερε έγκλειστες με άνδρες βίαιους και βιαστές πολλές γυναίκες στον κόσμο και ανέδειξε την ενδοοικιακή βία σε μείζον πρόβλημα, με την Ελλάδα να αριθμεί 9 γυναίκες νεκρές από άντρες, το chatpic.org αντιμετωπίζεται από πολλούς σαν ένα trend και σαν κάτι νορμάλ.

Σκέψου εκείνο το κορίτσι στο σχολείο σου που κάποιος αποφάσισε να σου δείξει μια τόπλες φωτογραφία της για να το παίξει φοβερός γκόμενος. Σίγουρα στα 14 σου δεν κατανοούσες τι διέπραττες με το να δεις αυτή τη φωτογραφία. Ούτε αυτός καταλάβαινε τι έγκλημα είχε κάνει. Σήμερα όμως που όλα πια είναι ορατά, δεν υπάρχει δικαιολογία. Ξέρεις, καταλαβαίνεις.

Χωρίς να αμελούμε τη δική μας παρελθοντική συμβολή στην τόνωση αρρωστημένων ανδρικών μυαλών, στο Menshouse πιστεύουμε ότι έχουμε ηθική και ψυχική υποχρέωση να σταθούμε με λέξεις και με μια απλή πράξη απέναντι σε αυτό το πράγμα.

Κι αν κάποιοι από εσάς που μας διαβάζετε κατά καιρούς έχετε γίνει κομμάτι αυτού του κακουργήματος, να μην τολμήσετε να ανοίξετε ξανά αυτή τη σελίδα, δεν σας θέλουμε, δεν θέλουμε να μας προσφέρετε τίποτα απολύτως. Καλύτερα να μην πάρουμε καμία μα καμία διαφήμιση, αν είναι να έχει βασιστεί σε αριθμούς που περιλαμβάνουν τέτοιους αναγνώστες.

Για τους υπόλοιπους που αντιλαμβάνονται ότι αυτό το πράγμα είναι για διαρκές κυνήγι και για ανηλεή αντιμετώπιση προς τους βιαστές, μπορείτε να υπογράψετε σε αυτό το petition (www.change.org/p/investigation-deletion-ban-of-chatpic-org) για να κατέβει η σελίδα, με την ελπίδα να μην τραυματιστούν ανεπανόρθωτα άλλες κοπέλες και γυναίκες.

Υ.Γ. Γονείς που έχετε γιους. Ελέγξτε τους. Τσεκάρετε κάθε τους διαδικτυακή δράση. Μιλήστε τους για την αξία του να ζητάνε πρώτα την συγκατάθεση της κοπέλας για κάτι που θα κάνουν. Εξηγήστε τους ότι έχουν την ίδια ακριβώς ψυχή κι αυτές και θα τις σκότωνε να έβλεπαν τον εαυτό τους εκτεθειμένο εν αγνοία τους. 

Δασκάλες και καθηγήτριες αφιερώστε σε αυτή τη συγκυρία που τα μαθήματα γίνονται online και δεν υπάρχει το πρέπει της διδακτέας ύλης, μία ώρα την εβδομάδα για να εξηγείτε στα παιδιά ότι όλα πρέπει να γίνονται με βάση τον σεβασμό, τη συζήτηση και την συγκατάθεση.