Κομισιόν: Τον Νοέμβρη το εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Πόσες δόσεις αντιστοιχούν στην Ελλάδα
Βρείτε μας στο

Όταν ένα εμβόλιο δημιουργείται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όταν επισπεύδονται διαδικασίες που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα διαρκούσαν χρόνια, είναι λογικό ακόμα και όσοι δεν ανήκουν στη συμπαθή κατηγορία των ψεκασμένων να εκφράζουν φόβους και ενδοιασμούς για την ασφάλειά του.

Με όλο το σεβασμό στην αξία και την πορεία της κυρίας Σολωμού και του κυρίου Πετράκου όμως σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή όπου όλοι θα κληθούμε να πάρουμε μια απόφαση ζωής είναι κάπως πιο λογικό να εμπιστευτούμε λίγο περισσότερο την άποψη επιστημόνων που έχουν αφιερώσει όλη τους στη ζωή στην έρευνα, παρά τη δική τους.

Όταν λοιπόν αυτοί διαβεβαιώνουν ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και ότι οι παρενέργειες του μπορούν να συγκριθούν με εκείνες των κοινών φαρμάκων (που ποτέ δεν έχουμε διαβάσει), τότε η λογική δεν μπορεί παρά να νικήσει τον φόβο. Δεν κουβεντιάζουμε ασφαλώς για εκείνους που θεωρούν ότι το εμβόλιο δημιουργήθηκε για να αλλοιώσουν το DNA μας. Αφενός για εκείνους θα ήταν ευχής έργον αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αφετέρου είναι μάταιο να προσπαθήσεις να τους πείσεις ότι έχουν άδικο γιατί ο ηλίθιος είναι σαν τον νεκρό. Το ξέρουν όλοι οι άλλοι εκτός απ’ τον ίδιο.

Από την άλλη επειδή ευτυχώς είμαστε ακόμα ελεύθεροι να πάρουμε τις αποφάσεις που θέλουμε για τη ζωή μας κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τον άλλον να κάνει το εμβόλιο με το ζόρι. Αν φοβάσαι, αν δεν θες, αν πιστεύεις ότι ο κορωνοϊός είναι μια απλή γριπούλα ή ένα κόλπο του Μπιλ Γκέιτς για να μας τσιπάρει και να κλέψει τα μυστικά μας πριν προλάβουμε να ποστάρουμε στο facebook ότι σύμφωνα με τον νόμο 75 της Ρώμης δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας κλέψει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του DNA μας, τότε μην το κάνεις.

Επειδή όμως κάθε απόφαση έχει κι ένα κόστος όσοι επιλέξουν να μην κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να δεχτούν αδιαμαρτύρητα και τις συνέπειες της (μη) πράξης τους. Γιατί δικαίωμά σου είναι να μην κάνεις το εμβόλιο, αλλά δικαίωμα και του ιδιοκτήτη της καφετέριας, του γυμναστηρίου και του εστιατορίου είναι να μην επιθυμεί να ρισκάρει τη ζωή των πελατών του και να μην επιθυμεί να βάλει στο μαγαζί του κάποιον που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Πρόκειται για ένα απολύτως δίκαιο και τίμιο deal που διασφαλίζει τις ελευθερίες και των δυο.

Αν λοιπόν αυτό που συζητιέται χαμηλόφωνα αυτή την περίοδο γίνει πράξη και αεροπορικές, ακτοπλοϊκές εταιρίες, μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες και γήπεδα ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού για να σου επιτρέπουν την είσοδο, κάτι μας λέει ότι το 40% που δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο στην Ελλάδα θα γίνει 80% σε χρόνο dt.

Αλλά βέβαια μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να μας απασχολεί σοβαρά το κίνημα των αντιεμβολιαστών θα πρέπει πρώτα να υπερκεράσουμε ένα άλλο εμπόδιο που είναι και το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή.

Ο καβγάς της χρονιάς στο Mitsi Var: Ο Χίος περνάει γενεές δεκατέσσερις τον Λάνθιμο για τη νέα του ταινία (Vid) 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ο καβγάς της χρονιάς στο Mitsi Var: Ο Χίος περνάει γενεές δεκατέσσερις τον Λάνθιμο για τη νέα του ταινία (Vid)

Διότι σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει τα εμβόλια που έχουμε εξασφαλίσει ως τώρα δεν φτάνουν ούτε για το 20% του πληθυσμού. Ας φτάσουμε λοιπόν στο σημείο να υπάρχει επαρκής αριθμός εμβολίων για όλους (θυμίζω ότι μιλάμε για διπλή δόση άρα με 100.000 δόσεις εμβολιάζονται μόλις 50.000 άνθρωποι) και μετά ξανακουβεντιάζουμε όλα τα υπόλοιπα.

Γιατί αυτή τη στιγμή όπως πάει το πράγμα όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο απλώς διευκολύνουν εκείνους που θέλουν. Θα το κάνουν μια ώρα αρχύτερα χάρη σε εκείνους…