5 χρόνια menshouse, 2.758.780 unique users, 1 μικρή νίκη
Βρείτε μας στο

Τα φετινά μας γενέθλια αλλιώς τα σχεδιάζαμε κι αλλιώς μας προέκυψαν. Η Πέμπτη (2/9) που ήταν η μέρα που το menshouse.gr έκλεινε 5 χρόνια ζωής ήταν μια πολύ ζόρικη μέρα, οπότε είπαμε να αφήσουμε τις γιορτές και τα πανηγύρια για άλλη φορά. Έτσι και αλλιώς τα μέλη της σπείρας του menshouse.gr θα είναι εδώ για πολλά χρόνια ακόμα και θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν περισσότερα πανηγύρια και απ’ τη Χαρά Βέρρα.

Το κείμενο που διαβάζεις αγαπητέ αναγνώστη θα έπρεπε να ακολουθεί τον χρυσό κανόνα ανάλογων κειμένων. Να είναι πανηγυρτζίδικο, να γράφει για πρωτιές με την ίδια συχνότητα που λέει «ασούμε» ο Παράσχος και να μιλάει για τους συντάκτες του menshouse.gr με τον ίδιο θαυμασμό που μιλάει ο Γιάννης Καλλιάνος για τον εαυτό του. Καλά όλα αυτά, αλλά υπερβολικά βαρετά.

5 χρόνια menshouse, 2.758.780 unique users, 1 μικρή νίκη

Γι’ αυτό σύντομα, απλά και κατανοητά: Το menshouse.gr στα πέμπτα του γενέθλια έκανε ένα ρεκόρ πέρα απ’ τα όρια της λογικής. Όσοι ασχολούνται με το χώρο γνωρίζουν ότι τα 2.758.780 unique users για site που δεν έχει ροή 100 θεμάτων την ημέρα, ούτε έναν στρατό συντακτών, είναι εξωπραγματικό νούμερο.

Δεν είναι αυτό το στοιχείο όμως που κάνει το menshouse.gr να οδηγεί την κούρσα των εξελίξεων στα ανδρικά site. Άλλωστε τα νούμερα και οι πρωτιές είναι σαν το κόμμα της καρδιάς του Μπίστη. Κάθε 2- 3 μήνες αλλάζει.

Η νίκη η δική μας είναι άλλη. Το menshouse.gr είναι το πρώτο ανδρικό site που έκανε την αυτοκριτική του (ήμασταν μπετόβλακες το παραδεχόμαστε) και αποφάσισε να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο. Αφήσαμε τα μοντέλα και τις καλλονές για τους τράπερ (τα δημοφιλέστερα θέματα για κάθε ανδρικό site) και φέραμε σε πρώτο πλάνο όλα τα άλλα: Ιστορίες, πρόσωπα, retro, παιχνίδια, σχόλιο για την επικαιρότητα, συνεντεύξεις.

Κι είμαστε πολύ χαρούμενοι αφενός επειδή ανοίξαμε το δρόμο για να το κάνουν και τα υπόλοιπα ανδρικά site αυτό (ή τουλάχιστον τα περισσότερα), αφετέρου επειδή τα νούμερα όχι μόνο δεν έπεσαν, αλλά σκαρφάλωσαν στο Θεό. Διάολε εν έτει 2021 μπορούσαμε κι έπρεπε να προσφέρουμε στον αναγνώστη κάτι καλύτερο από τις απαρχαιωμένες συνταγές των ’90s. Όχι τίποτα φοβερό και τρομερό (ακόμα), αλλά τουλάχιστον κάτι αξιοπρεπές που να του θυμίζει ότι η απόλαυση του διαβάσματος στο τέλος της ημέρας κερδίζει πάντα την απόλαυση του θεάματος.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

5 χρόνια μετά το πρώτο του κείμενο, το menshouse.gr έχει πετύχει τα περισσότερα απ’ όσα φοβόμασταν να ονειρευτούμε τότε: Είναι πλέον ένα ισχυρό brand, κερδοφόρο, το πρώτο ανδρικό site στην Ελλάδα, με μια ομάδα συντακτών που ανακάλυψαν την τηλεργασία 5 χρόνια πριν τον Χαρδαλιά.

Μα πάνω απ’ όλα είναι το site που μου χάρισε έναν πραγματικό αδερφό με το «Δ» κεφαλαίο και τα 5 καλύτερα χρόνια της ζωής μου.

Χρόνια πολλά menshouse! Καιρός να πάμε παρακάτω…