Μάνος Δασκαλάκης
Βρείτε μας στο

Ναι, κάθε άνθρωπος διαχειρίζεται διαφορετικά τον πόνο. Ναι, δεν έχουμε χάσει τρία παιδιά μας και δη με αυτόν τον τρόπο και με τη μητέρα τους να κατηγορείται για τη δολοφονία του ενός. Αλλά ακόμα κι έτσι, ο Μάνος Δασκαλάκης έχει μια συμπεριφορά που δεν εξηγείται με τίποτα.

Για την ακρίβεια εξηγείται, αλλά με έναν τρόπο που δεν θα ήθελα να τον γράψω. Και μόνο που τον σκέφτομαι, με κάνει να νιώθω ήδη λιγότερο άνθρωπος, με πιο άσχημα συναισθήματα για τον άνθρωπο ως είδος.

Έχουν συμβεί τόσα τις τελευταίες εβδομάδες. Μόλις πριν μια εβδομάδα συλλαμβάνεται η μάνα των παιδιών σου, μια γυναίκα που μέχρι πριν 2 εβδομάδες τη στήριζες φουλ, μια γυναίκα που ήσασταν μαζί 9 χρόνια και περάσατε πολλά. Καλά, άσχημα, σε στήριζε στην επιλογή σου να πας στο X-Factor και στο τραγούδι που ηχογράφησες.

Κι όλα αυτά είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα, η οποία δε μπορεί να είναι κάτι άλλο πέραν της απώλειας των παιδιών σου, με τη Τζωρτζίνα να έχει πεθάνει μόλις πριν 2.5 μήνες. Το ακούω το επιχείρημα ότι μέσα σου μπορεί να έχουν νεκρώσει τα πάντα.

Πάτρα: Στην Ευελπίδων ο Μάνος Δασκαλάκης

Όμως η εικόνα που παρουσιάζει ο Μάνος Δασκαλάκης και στη συνέντευξη που έδωσε στον Πέτρο Κουσουλό για το e-reportaz, αλλά και στην εμφάνιση του στην Εισαγγελία το πρωί της Πέμπτης, όπου βρέθηκε για να καταθέσει στην ανακρίτρια, δε συμβαδίζουν ούτε καν με αυτό το επιχείρημα.

Δεν είναι ο Μάνος Δασκαλάκης ούτε ένας άνθρωπος που πενθεί, που πονά, που νιώθει το έδαφος να έχει πέσει κάτω από τα πόδια του, ούτε σοκαρισμένος είναι, ούτε καν φοβισμένος που άκουσε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε προσεγγίσει μπράβο για να του κλείσει το στόμα.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Βγήκε να μιλήσει για αδιάσειστα στοιχεία εναντίον της, χρησομοποίησε δικηγορίστικες λέξεις και παρουσιάστηκε σαν τον Tom Cruise στο Top Gun στην Εισαγγελία.

Όποια κι αν είναι η ανάμειξη αυτού του ανθρώπου στους θανάτους των παιδιών του, είτε είναι θύμα είτε συνένοχος είτε οποιαδήποτε πιθανότητα μπορεί να υπάρξει, αυτό που επικοινωνεί με τη συμπεριφορά του προς τον κόσμο είναι το απόλυτο θράσος.

Σίγουρα η εικόνα και η εμμονή με τους τύπους είναι εύκολη για εμάς τους απ΄έξω, τους απλούς παρατηρητές. Αλλά κάποια πράγματα φωνάζουν από μακριά, μιλάνε από μόνα τους, δίχως να μιλάνε οι λέξεις.

Ο Μάνος Δασκαλάκης μας λέει μες στα μούτρα ότι δεν έχει κανέναν φόβο, καμία διάθεση να προσποιηθεί έστω, να πείσει ότι πονάει για την απώλεια των παιδιών του, κανέναν στόχο να αντικρούσει με την εικόνα τις αντιφάσεις.

Βγαίνει και λέει για εκείνον ο κ. Κατερινόπουλος χθες βράδυ στο δελτίο του STAR ότι «Είδαμε έναν θλιμμένο, ταλαιπωρημένο πατέρα με ύφος ηθοποιού Χόλιγουντ, αυτό έδειξε η εμφάνισή του» και η απάντηση του είναι αυτή η εμφάνιση σήμερα στην ανακρίτρια.

Πάτρα: «Μη σβήσετε φωτογραφίες με τα παιδιά μου» λέει η Πισπιρίγκου

Κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αφήνουν υπόνοιες για εμπλοκή του με τη σπιτονοικοκυρά, για εκβιασμούς, για εκμετάλλευση της περιουσίας της και δεν ιδρώνει το αυτί του.

Αναρωτιούνται άνθρωποι που ερευνούν την υπόθεση πως γίνεται να έχει αγοράσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μηχανή, αυτοκίνητο, μουσικά όργανα και να έχει πληρώσει στούντιο ηχογράφησης ένας άνθρωπος που λέει ότι στενοχωριέται γιατί δούλευε πολύ για να προσφέρει στα τρία κορίτσια του και ο Μάνος Δασκαλάκης αγρόν ηγόραζε.

Βγαίνει ένας συμμαθητής του στον ALPHA και αναφέρει πως ο Μάνος Δασκαλάκης είχε ματαιοδοξία, του άρεσε η προβολή και η δόξα και εκείνος τα επιβεβαιώνει όλα.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι τεκμήριο ενοχής. Είναι όμως τεκμήριο ενός ανθρώπου που φτύνει στα μούτρα την κοινή γνώμη, που δεν κάνει καν την παραμικρή προσπάθεια να πείσει πως πενθεί, πως πονάει, πως τρομάζει με όσα ακούγονται για την Πισπιρίγκου.

Τα ΜΜΕ και δη οι ψυχαγωγικές εκπομπές του έχουν στήσει ολόκληρο προφίλ, μας ενημερώνουν ακόμα και για τον ήχο κλήσης στο κινητό του και ο Μάνος Δασκαλάκης το απολαμβάνει, όπως δείχνει η στάση του. Βλέπει γύρω του κάμερες, διαβάζει παντού το όνομα του και μόνο ενοχλημένος δε δείχνει. Μόνο τρομοκρατημένος δε δείχνει. Να έχει τόση δύναμη και να έχει δουλέψει τόσο πολύ; Τόσο διορατικός..;

Ίσως να μην έχει εμπεδώσει πως η γλώσσα του σώματος και η εικόνα, αποκαλύπτουν πολλά περισσότερα από τα λόγια και κάποιες φορές τα ακυρώνουν.

Ως μέσοι παρατηρητές όμως, δε γίνεται παρά να μείνουμε αποσβολωμένοι μπροστά στο θέαμα του…