Βασίλης Μπισμπίκης bodyshaming
Βρείτε μας στο
Editorial

Ντροπή αυτό που έγινε με τον Μπισμπίκη…

Μάλλον δεν σας αφορά το bodyshaming και η υποτίμηση που δέχεται ο Μπισμπίκης

Ο Βασίλης Μπισμπίκης έκανε το έγκλημα. Τόλμησε να ερωτευτεί τη Δέσποινα Βανδή. Σα δε ντρέπεται. Αφού το έκανε, θα υποστεί τις συνέπειες. Θα τον έχουμε μόνιμα στην αναφορά ως παράσιτο της δημοφιλούς τραγουδίστριας.

Βλέπαμε για χρόνια τις γυναίκες να προσδιορίζονται από τα μίντια με βάση το μέγεθος του συζύγου τους και σωστά το αποκαλούσαμε και το αποκαλούμε πατριαρχία και σεξισμό. Το ότι όμως κάτι συμβαίνει κατά πλειοψηφία στις γυναίκες, δε σημαίνει πως δεν συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις και με θύματα τους άντρες.

Κατά μια διαβολική σύμπτωση όμως μωρέ, όλες αυτές και αυτοί που σε μια περίπτωση bodyshaming και σεξισμού εις βάρος μιας γυναίκας διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους άμα το θύμα είναι άντρας, ε δε μας πολυνοιάζει κιόλας. Ποιος νοιάζεται για τους άντρες; Να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

«Σε μια γυναίκα δεν πρέπει να λέμε το Χ πράγμα». Αυτή δεν είναι η μόνιμη επωδός; Αυτή η επωδός έχει και μια δεύτερη, υφέρπουσα δήλωση. Αν το Χ πράγμα δεν λέγεται σε γυναίκα, αλλά σε άντρα, τότε δεν έχουμε και καμιά σκορδοκαΐλα να μιλήσουμε, να γράψουμε, να κάνουμε hashtags και trends.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση. Λες και έκανε κάποιο έγκλημα που είναι με τη Δέσποινα Βανδή, βλέπουμε εσχάτως να σχολιάζεται κάθε του πράξη και εμφάνιση με επίκεντρο το σώμα του.

Όσοι δε τον αντιπαθούν ως ηθοποιό, από αντίδραση σε αυτούς που τον χειροκροτούν, προτιμούν να μην επιχειρηματολογήσουν για την υποκριτική του ικανότητα, αλλά να μιλήσουν για την κοιλιά του.

Ανέβασε φωτογραφία προχθές από τη Λεωφόρο; Να τα σχόλια για την κοιλιά του. Παίζει στον ALPHA το Αυτή Η Νύχτα Μένει; Να τα σχόλια για την «κοιλούμπα» του. Εντάξει μωρέ, άντρας είναι, δεν έχει συναισθήματα, δε νιώθει άβολα που τον σχολιάζουν έτσι.

Ντροπή αυτό που έγινε με τον Μπισμπίκη...

Ντροπή αυτό που έγινε με τον Μπισμπίκη...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Κι επειδή το bodyshaming δεν φτάνει, να μην κοτσάρουμε κι έναν σεξισμό; Είναι ο Μπισμπίκης, ο γκόμενος της Βανδή. Η ουρά της. Δίχως αυτή δεν υπάρχει. Πριν απ΄αυτήν ήταν ο «αυτός, ο ψηλός με τα γένια, ο πώς τον λένε μωρέ;». Τώρα είναι ο «έτσι» της Βανδή.

Και για να συνδυαστούν αυτά, διαβάζεις κι ότι η κοιλιά του μεγάλωσε γιατί έχει τη Βανδή και τον έδεσε τον γάιδαρο του ή αυτή τον παρέσυρε στο να τρώει. Εδώ έχουμε σεξισμό προς πάσα κατεύθυνση. Πολυβόλο.

Πραγματικά, ένα συμπίλημα οχετού που οι κατά τ΄άλλα λαλίστατες κυρίες της τηλεόρασης και οι ακτιβίστριες influencers δεν πολυψήνονται να το σχολιάσουν. Πρέπει οι άντρες να είναι το 100% των περιπτώσεων bodyshaming για να ασχοληθούμε μαζί τους.

Αν η αναλογία είναι 9-1, 8-2 ή 7-3, τότε καλά να πάθει ο Μπισμπίκης και ο κάθε Μπισμπίκης.