Λίτσα Πατέρα αστρολογία 2023
Βρείτε μας στο

Έχουμε τόσα χρόνια και ανεχόμαστε την αστρολογία στις ψυχαγωγικές εκπομπές και την έχουμε αποδεχτεί. Έχουμε αυτή τη Μανουσάκη να αναρτά τις ζωδιακές χαζομαρούλες στο Instagram. Αλλά αυτό που έγινε σήμερα το πρωί με τη Λίτσα Πατέρα, μας εξάντλησε.

Το πρωί της Παρασκευής, επειδή δε θα μας έφτανε με τίποτα μια μισάωρη Λίτσα Πατέρα στο Πρωινό του ΑΝΤ1, στο κανάλι του Αμαρουσίου είπαν να την χώσουν και στο Καλημέρα Ελλάδα επί τη ευκαιρία της κυκλοφορίας κάποιου αστρολογικού χάρτη για το 2023 που φέρει την υπογραφή της ή κάτι τέτοιο.

Και αναγκάστηκαν για περίπου 15 λεπτά, ο Γρηγοριάδης και η Αναστασοπούλου να την ρωτάνε σοβαρά τις προβλέψεις της για ζητήματα που αν δε μπορούν να τα λύσουν ή να τα προβλέψουν τόσες και τόσες αληθινές επιστήμες, δεν μπορεί σίγουρα να τα επιλύσει η ανύπαρκτη επιστήμη της αστρολογίας.

Ας ξεκινήσουμε αρχικά απ΄αυτό: οκ, έχει πλάκα η αστρολογία, να λέμε καμιά χαζομάρα, να εξοβελίζουμε τις ατυχίες ή τις τύχες μας στον ανάδρομο Ερμή, να βάζουμε και τους ανθρώπους σε καλούπια, να ατιολογούμε συμπεριφορές με βάση 10 άστρα που πάνε και μαζεύονται από δω κι από κει, αλλά κάπου να μπει κι ένα στοπ.

Αν η αστρολογία είχε μια οποιαδήποτε επιστημονική βάση, τότε θα έπρεπε αύριο κιόλας να πάψουμε να κατηγορούμε, να φυλακίζουμε, να έχουμε ποινικό δίκαιο. Θα έπρεπε να πηγαίνει ένας εγκληματίας με βασικό επιχείρημα ότι γεννήθηκε την Χ ημέρα και να αθωώνεται.

«Κύρια Πρόεδρε, είμαι υδροχόος στο πρώτο δεκαήμερο, με ωροσκόπο ταύρο, γι΄αυτό βίασα, δε φταίω εγώ…Οι γονιοί μου που έκαναν σεξ χωρίς προφυλάξεις Μάρτιο και γεννήθηκα Δεκέμβριο».

Τώρα, το πιο πιθανό είναι να πεις ότι ο υδροχόος δεν είναι τον Δεκέμβριο. Ούτε ξέρω, ούτε και είναι η ουσία του δικού μου επιχειρήματος.

Επίσης, αν σας φαίνεται τραβηγμένο το χιούμορ μου, τότε να θυμίσω ότι πριν από ενάμιση χρόνο η κ. Λίτσα Πατέρα είχε πει σε εκπομπή ότι το ζώδιο της Καρολάιν Κράουτς ήταν η αιτία που δολοφονήθηκε γιατί ο αστρολογικός της χάρτης έδειχνε ότι θα έχει βασανιστικό θάνατο, ένα τραγικό τέλος. Είχε, λέει, χτυπημένη Αφροδίτη. Πώς χτυπάει κανείς κοτζάμ πλανήτη; Ποιος είναι; O Thanos;

Κατανοώ πως ο καθένας μας στη ζωή του φορτώνει την καθημερινότητα του με μικρές ψευδαισθήσεις για να μπορεί να αντέξει όσα στραβά του συμβαίνουν και να προχωράει παρακάτω.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Θες να πιστέψεις ότι σου έτυχαν 3 γκόμενοι κουκουρούκου; Ήσαν δύο σκορπιοί και ένας τοξότης με ωροσκόπο σκορπιό. Πες στο μέσα σου ότι αυτό φταίει κι ότι δεν τα ξαναφτιάχνεις με σκορπιό. Που θα τα ξαναφτιάξεις, αλλά ας μην μπούμε σε αυτή τη διαδικασία.

Αλλά απ΄αυτό το σανό που τρώμε οικειοθελώς από τις ψυχαγωγικές εκπομπές κι από τα θέματα με ζώδια που πουλάνε τρελά σε όλες τις ιστοσελίδες, μέχρι τις αστρολογικές προβλέψεις της κ. Πατέρα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, για τις εκλογές και για κοινωνικές αναταραχές ανά τον κόσμο, υπάρχει μια τεράστια απόσταση.

Μια απόσταση ετών φωτός. Ξέρετε, αυτών που εξηγεί η αστρονομία, μια πραγματική επιστήμη.

Φτάσαμε στο σημείο να περιμένουμε από την αστρολογία να μας πει αν θα μειωθούν τα εγκλήματα το 2023, κάτι που θα συμβεί γιατί κάτι θα κάνει ο Άρης, θα πάει ένα ταξίδι, θα πάει στο Θιβέτ για να κάνει ασκήσεις αυτοσυγκράτησης κύστης, κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Ευτυχώς δηλαδή που είπε σε αυτό το σημείο η Λίτσα Πατέρα ότι είναι ζήτημα παιδείας και έδωσε κι ένα μικρό credit σε μια actual επιστήμη.

Οι δύο δημοσιογράφοι βέβαια, δεν ψήνονταν να το γυρίσουν στο σοβαρό, οπότε την ρώτησαν για τους πολιτικούς αρχηγούς και γενικά κατάλαβα ότι θα βγει πρωθυπουργός κάποιος που το ζώδιο του θα είναι σε καλή φασούλα.

Δεν πάει να βγουν 30 σκάνδαλα για τον Μητσοτάκη και 30 για τον Τσίπρα; Αν ένας από τους δύο είναι Λέων, τότε θα καβατζώσει την εξουσία για την επόμενη 4ετία. Αυτό βέβαια είναι οριακά καλύτερο από αυτούς που λένε ότι θα ρίξουν μαύρο στη ΝΔ γιατί κάνει γήπεδο στον Παναθηναϊκό, γιατί του δίνει το πρωτάθλημα ή Παναθηναϊκοί για το θέμα με το ΟΑΚΑ.

Το αποκορύφωμα όλων είναι πως η πρόβλεψη της αστρολογίας θέλει πολλές φυσικές καταστροφές το 2023.

Τι λες ρε παιδί μου; Κοίτα να δεις… Τόσα χρόνια τα λέγανε οι μετεωρολόγοι, οι φυσικοί, επιστήμονες δηλαδή που μελετάνε το περιβάλλον και τον καιρό, αλλά δεν τους άκουγε κανείς. Τώρα που το λέει όμως η έγκριτη αστρολογία, σούζα το αλογάκι σαν τη Λάρισα.

Αν είναι η αστρολογία να προσφέρει την υπηρεσία της στην ανατροπή της κλιματικής κρίσης, ας είναι. Λίτσα Πατέρα και ξερό ψωμί!