Τούνη θηλασμός
Βρείτε μας στο
Editorial

Τι τους κάνεις ρε Τούνη…

Η Ιωάννα Τούνη βαράει το ντέφι και όλοι χορεύουν στον ρυθμό της

Κάθε φορά πέφτουν στην ίδια παγίδα. Και κάθε φορά γίνονται τα πειραματόζωα της. Η Ιωάννα Τούνη έχει βρει όλους τους τρόπους για να εκθέτει κόσμο στα social media και στο διαδίκτυο και μετά γέρνει πίσω στην καρέκλα της και απολαμβάνει.

Μέσα στο μυαλό της δεν είμαι για να γνωρίζω τα κίνητρα της και αν γουστάρει τόσο πολύ να την συζητούν, ακόμα και με αρνητικό τρόπο, αλλά πρέπει να είναι κάποιος πολύ κουτός ή να εθελοτυφλεί για να μην της αναγνωρίζει ότι έχει βγάλει στη φόρα όλους όσοι της το παίζουν ανώτεροι και ηθικολόγοι και την κράζουν και της φορτώνουν χίλιους δυο υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.

Τι έκανε αυτή τη φορά η Τούνη; Ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο θηλάζει σε μια κεντρική πλατεία του Μόντε Κάρλο τον γιο της και πάρα πολλοί την έμεμψαν γιατί το κάνει αυτό δημόσια, ενώ άλλοι ενοχλήθηκαν με την ανάγκη της να το τραβήξει όλο αυτό σε βίντεο και να το αναρτήσει στα social media.

Είναι δύο διαφορετικές κατηγορίες αυτές. Οι δεύτεροι δεν χαρακτηρίζονται απαραίτητα από συντηρητισμό, απλώς είναι της άποψης πως δεν χρειάζεται να αναρτά ο καθένας τα πάντα από την ζωή του στα social.

Θα μου πείτε – και σωστά μάλλον – ότι δεν χρειάζεται να ακολουθούν την Τούνη, αν τους ενοχλεί τόσο. Κάποιοι, εξάλλου, δεν την ακολουθούν καν. Απλά μπήκαν στο προφίλ της να της επιτεθούν.

Οι της πρώτης κατηγορίας είναι σίγουρα συντηρητικά μυαλά (δε θέλω να μπω στη διαδικασία αναφοράς σεξισμού γιατί πιστεύω ότι αυτοί που ενοχλούνται από τον δημόσιο θηλασμό, θα ενοχλούνταν ακόμα κι αν θήλαζε ο άντρας) και δε λένε να αντιληφθούν ότι οι εποχές αλλάζουν και αν μια γυναίκα πρέπει να θηλάσει το παιδί της κάπου, οπουδήποτε είναι αυτό το κάπου, θα πρέπει να μπορεί να το κάνει.

Και θα πρέπει να μπορεί να το κάνει χωρίς να κάθεται ο οποιοσδήποτε να λιγουρεύεται το στήθος της από τη μία και να την χαρακτηρίζει ως ξετσίπωτη ή άλλες τέτοιες παλιακές, γραφικές και ανυπόστατες λέξεις.

Η Τούνη λοιπόν, αφού πρώτα έκανε το στόρι με τη σχετική φωτογραφία θηλασμού και για δύο 24ωρα ασχολείτο ο κόσμος μαζί της και συγκέντρωνε όλα τα άθλια μηνύματα που έλαβε, έδωσε την απάντησή της με κανονική ανάρτηση αυτή τη φορά και βίντεο όπου θηλάζει τον γιο της.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ι ω ά ν ν α Τ ο ύ ν η (@j.touni)

Με αυτή την ανάρτηση, στα δικά μου μάτια, η Τούνη έδωσε απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση και ανέδειξε και το σκεπτικό της, το τετραπέρατο από άποψη μάρκετινγκ μυαλό της.

Αυτή η ανάρτηση λέει «σας έγραψα εκεί που δεν πιάνει μελάνι, ευχαριστώ για όλο το σούσουρο γύρω από το όνομά μου, μου δώσατε την ευκαιρία να συστρατεύσω γύρω μου ακόμα και εκείνες που με μισούν».

Κι είναι μια πραγματικότητα. Η Τούνη δεν γίνεται να μη γνώριζε τι θα ακολουθούσε στο στόρι της με τον θηλασμό. Και στο παρελθόν έχει δείξει θηλασμό, αλλά όχι σε δημόσιο χώρο, και πάλι όμως είχε δεχτεί αρνητικά σχόλια. Εννοείται πως γνώριζε τι θα ακολουθήσει.

Και μετά θα υπήρχαν δύο δρόμοι: είτε οι γυναίκες που την έχουν κατακράξει στο παρελθόν και δεν τη θεωρούν μέρος του φεμινιστικού-ακτιβιστικού αγώνα, δεν θα τη στήριζαν, άρα θα έδειχναν μια υποκριτική στάση και θα έκαναν αυτό ακριβώς που καταδικάζουν, είτε θα την στήριζαν και θα κέρδιζε αυτές που δεν είχε καταφέρει να κερδίσει.

Win win κατάσταση για την Τούνη σε κάθε περίπτωση. Και στο τέλος της ημέρας, μια influencer που πριν γίνει μαμά, φαινόταν απίθανο να μπορέσει να αλλάξει την εικόνα της και να βγάζει το concept «μαμά» για να τραβήξει και αντίστοιχους πελάτες, αντίστοιχα brands να την χορηγούν, με μια φωτογραφία θηλασμού σε δημόσιο χώρο, εγκατέστησε το νέο της στάτους σε επίπεδο influencing.

Πώς να μην της αναγνωρίσεις λοιπόν το τρομερό επιχειρηματικό μυαλό και το αυτοδημιούργητο της περίπτωσης της;