ΕΡΤ Μουντομπάσκετ
Βρείτε μας στο
Editorial

Σας ενόχλησε κι εσάς αυτό που έκανε η ΕΡΤ σε όλο το Μουντομπάσκετ;

Δεν γίνεται να είμαστε οι μόνοι που μας έκανε τόσο κακή εντύπωση...

Το φετινό Μουντομπάσκετ όδευε ολοταχώς να γίνει ένα από τα πιο ξενέρωτα όλων των εποχών. Μέχρι που τα ημιτελικά αποζημίωσαν πλήρως το μπασκετικό κοινό.  Εκείνη που δεν στάθηκε αντάξια της περίστασης όμως, ήταν η ΕΡΤ.

Οι δύο ημιτελικοί ήταν το καλύτερο ζευγάρι ημιτελικών που έχει υπάρξει σε Μουντομπάσκετ. Ο ημιτελικός ΗΠΑ-Γερμανία ο καλύτερος που έχουμε δει, καλύτερος κι από το Ελλάδα-ΗΠΑ το 2006. Ο μικρός τελικός ανάμεσα σε Καναδά-ΗΠΑ επίσης φανταστικός.

Ο τελικός όχι τόσο, αλλά είχε ένα σασπένς ως το τέλος. Είχε και το ανατρεπτικό στοιχείο πως οι Γερμανοί ήταν οι πιο ψύχραιμοι και οι Σέρβοι έκαναν τα λάθη, με Γιόβιτς-Πετρούσεφ-Γκούντουριτς να είναι για να ζητάνε γονυπετής συγγνώμη από τους συμπαίκτες τους με αυτά που έκαναν στο β’ ημίχρονο. Υπήρχε και ένας Αβράμοβιτς να τον πιεις στο ποτήρι για τη Σερβία.

Κι ενώ έχουν υπάρξει όλα αυτά, στο τέλος της ημέρας βλέπεις τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ και αναρωτιέσαι τι σκεφτόντουσαν οι άνθρωποι.

Το χειρότερο όμως ήταν πως η Δημόσια Τηλεόρραση δεν άφησε να δούμε ούτε έναν πανηγυρισμό. Θα περίμενε κανείς, έστω στα ημιτελικά και τους τελικούς, να κρατήσει μισό λεπτό παραπάνω την εικόνα στους παίκτες, στο ίδιο το άθλημα, για να δούμε τα πανηγύρια των νικητών και τις εκφράσεις των ηττημένων.

Όχι όμως…Στην ΕΡΤ ήταν σε θέση σπρίντερ σε 100άρι και με το που έληγε το ματς, άφηναν 2-3 δεύτερα και μετά έριχναν σωρηδόν διαφημίσεις και πρόμο για προγράμματα του καναλιού. Δεν μπορεί να μη σκέφτηκε κανείς πόσο λάθος και αντιτηλεοπτικό είναι όλο αυτό.

Ο αθλητισμός είναι τα συναισθήματα πριν, στη διάρκεια και, ιδίως, μετά τους αγώνες. Βλέπεις έναν τελικό Γερμανία-Σερβία όπου οι Γερμανοί κατακτούν για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο και θες να απολαύσεις τους πανηγυρισμούς τους, τη χαρά τους. Ούτε καν στον τελικό δεν το επέτρεψε αυτό η ΕΡΤ.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Θα πει κάποιος ότι ψάχνουμε ψύλλους στ’ άχυρα, αλλά δεν είναι έτσι. Θα πάθαιναν δηλαδή τίποτα στην ΕΡΤ να περιμένουν έστω 10-15 δευτερόλεπτα παραπάνω; Ίδια λεφτά θα έπαιρναν για την διαφήμιση στοιχήματος. Στο κάτω κάτω, στα διαλείμματα των δεκαλέπτων, μια χαρά είχαν διαφημίσει τις ίδιες εταιρείες. Δεν θα έχανε κι η Βενετιά βελόνι αν το έκαναν λίγο αργότερα στο φινάλε των αγώνων.

Όταν όμως έχεις επί της ουσίας μονοπώλιο, κάνεις ό,τι θες και δεν σου λέει και κανείς τίποτα!