Στέφανος Κασσελάκης Λιάγκας γιαγιά
Βρείτε μας στο
Editorial

Το πιο αστείο στην υπόθεση Λιάγκα – Κασσελάκη…

Μετά το μακρινό ριμπάουντ του Βαγγέλη Ιωάννου, η μακρινή γιαγιά του Λιάγκα

Αν μπει κανείς στη διαδικασία να μετρήσει πόσες διαφορετικές ειδήσεις παράγει κάθε μέρα από την Κυριακή και μετά το όνομα «Κασσελάκης», θα χάσει το μέτρημα. Μόνο την Τετάρτη, υπήρξαν 14 διαφορετικές ειδήσεις-κείμενα που αναρτήθηκαν.

Αν κάνει κάποιος και τον πολλαπλασιασμό με τις ιστοσελίδες που καταγράφουν την κασσελακιάδα, τότε το 14 θα υψωθεί εις το τετράγωνο, ου μην και στον κύβο.

Ο Κασσελάκης πουλάει και αυτό οι εκπομπές το γνωρίζουν καλά. Ειδικά οι ψυχαγωγικές. Ειδικά ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος ξεκινάει τα τελευταία χρόνια με ένα ποντάρισμα σε κάτι που απασχολεί την επικαιρότητα και μόλις δει την απήχηση, είτε το ακυρώνει είτε το χτίζει.

Πέρσι, κάπου σε αυτή την περίοδο, ο Γιώργος Λιάγκας άρχισε να εκτοπίσει τη Νομικού και να πατάει πάνω στην υπόθεση της Κιβωτού για να βρεθεί στην τηλεθέαση στο ίδιο επίπεδο με την Καινούργιου και να αφήσει πίσω του Μπάρκα και Σκορδά.

Φέτος, η Κιβωτός έγινε Κασσελάκης, σαφώς πιο ευχάριστο θέμα, και ο Λιάγκας το τερμάτισε φιλοξενώντας μια γιαγιά του Κασσελάκη, όχι πρώτου βαθμού, που υποστήριξε ότι ο συγγενής της και διεκδικητής της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ψηφίσει ΝΔ στο παρελθόν και πως κι η ίδια ψηφίζει ΝΔ και δεν πρόκειται να τον ψηφίσει στις επόμενες εκλογές.

Γρήγορα το ζήτημα πήρε διαστάσεις, γιατί μετέφεραν στον Κασσελάκη πως το Πρωινό υποστήριξε ότι η δήλωση ήταν της γιαγιάς του, με τον ίδιο να λέει πως δεν έχει ζωντανή γιαγιά από τον μπαμπά ή τη μαμά του και πως δεν έχει γνωρίσει την εν λόγω κυρία.

Ο Λιάγκας υπερασπίστηκε εαυτόν και εκπομπή εξηγώντας πως δεν είπαν ποτέ ότι μίλησαν με τη γιαγιά του, τη μαμά της μαμάς του ή του μπαμπά του, αλλά ανέφεραν πως μίλησαν με μια μακρινή συγγενή, μια γιαγιά που είχε σχέση με τις γιαγιάδες του.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Χαριτολογώντας μάλιστα, ο Λιάγκας ζήτησε ο Κασσελάκης να τους ευχαριστήσει που του βρίσκουν συγγενείς που δεν έχει γνωρίσει.

Εν πάση περιπτώσει, αυτή η υπόθεση έγινε πρώτο trend στο Twitter και δεν άργησαν κάποιοι να υπονοήσουν πως ο Λιάγκας, ως δεδηλωμένος Νεοδημοκράτης, έγινε το όπλο του Μητσοτάκη για να χτυπήσει τον Κασσελάκη.

Αυτό δεν ευσταθεί προφανώς, μιας και ο Λιάγκας δεν έχει όντως πάρε δώσε με την εξουσία, παρά μόνο με την εξουσία της τηλεθέασης και αυτή υπηρετεί. Είναι για τον ίδιο προσωπικό στοίχημα κάθε χρόνο να τα βάζει με τις κραταιές γυναίκες και να αποδεικνύει πως αποτελεί τηλεοπτικό κεφάλαιο.

Ισχύει δεν ισχύει όμως, ο Κασσελάκης μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει αυτό το θέμα με τη γιαγιά του και να ενισχύσει το προφίλ του κοσμοπολίτη αντισυστημικού που πλασάρει. Αντισυστημικός διατεινόταν πως είναι και ο Τσίπρας, αλλά ποτέ δεν είχε τόσο γοητευτική εικόνα όσο ο Κασσελάκης.

Με ευκολία μπορεί ο Στέφανος να βγει να πει πως ενορχηστρώνεται από πλευράς Μητσοτάκη ένας εις βάρος του πόλεμος και πως ο ίδιος είναι αυτός που μπορεί να τα βάλει με το σύστημα. Που κι ο Μητσοτάκης δεν είναι τόσο κουτός να επιχειρήσει κάτι τέτοιο.

Αλλά ποτέ ο κόσμος δεν ασχολήθηκε με το «είναι». Το «φαίνεσθαι» και η καχυποψία κυριαρχούν. Υπάρχει εξάλλου ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος που στις περασμένες εκλογές δεν είχε τι να ψηφίσει και απείχε. Και ο Στέφανος Κασσελάκης του προσφέρει τώρα μια επιλογή από το πουθενά, το γοητεύει.

Δεν είναι τυχαίο ότι εμφανίστηκαν 40.000 νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είτε είχαν μείνει αμέτοχοι τον Ιούνιο είτε είχαν ψηφίσει ως και Νέα Δημοκρατία. Ή, έστω, ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί πολιτικά ο Κασσελάκης να μην είναι στο επίπεδο να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη, αλλά πολιτικά γνωρίζει τι κάνει. Είδατε τι είπε χθες μιλώντας στον Λιάγκα; Ζήτησε δημόσια από τους τηλεοπτικούς ομίλους να συνεισφέρουν οικονομικά στους πληγέντες από τις πλημμύρες και ζήτησε μάλιστα να του δώσουν μια απάντηση για το τι αποφάσισαν ως το βράδυ της Τετάρτης, όταν θα έφευγε για τη Χαλκίδα.

Με ποιο δικαίωμα ζητά ο Κασσελάκης ραπόρτο για φιλανθρωπία άραγε; Με κανένα. Το κάνει όμως, ώστε αν συμβεί, να πλασάρει πως έγινε με δική του όχληση και πίεση.

Πολύ εύκολα μπορεί λοιπόν να μιλήσει για μιντιακό εις βάρος του πόλεμο, όπου ξεθάβονται συγγενείς που δεν γνωρίζει και τον αποδομούν, επί της ουσίας.

Ήδη φαντάζει τρομερά απίθανο να χάσει ο Κασσελάκης την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής. Το ενδιαφέρον θα στραφεί στο αν θα διεκδικήσει βουλευτική έδρα ή αν θα την απαρνηθεί, δήθεν ιπποτικά και θα προετοιμάζεται εξωκοινοβουλευτικά για το 2027!