Παλαιοχριστιανοί σπηλιά νόημα ζωής
Βρείτε μας στο

Οι Παλαιοχριστιανοί μπήκαν στη ζωή μας έτσι ξαφνικά και το πιθανότερο είναι να μην έχουν ακούσει το τραγούδι του Ρέμου, αλλά ενδεχομένως, μετά τη σύλληψη του ενός, να μάθουν πολλά τραγουδάκια εφόσον κριθούν ένοχοι για αυτές τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πάντοτε αυτοί που έχουν μυαλό και αυτοί που πετάνε ό,τι κοτσάνα τους κατέβει στο όνομα μιας αντίδρασης.

Ακούνε κάποιοι πως οι Παλαιοχριστιανοί είχαν απαρνηθεί τον σύγχρονο τρόπο ζωής και σκέφτονται «έτσι πρέπει, επιστροφή στη φύση, όχι εμείς που μάθαμε στα κινητά και τα τσιμέντα». Και σκεπτόμενοι αυτό, νιώθουν μια ευεξία.

Μέχρι που έρχεται και το υπόλοιπο, ότι δηλαδή μένουν σε λαγούμι, δεν πάνε τα παιδιά τους σχολείο, δεν τους παρέχουν καμία εκπαίδευση πέραν της θρησκευτικής, που όλοι ξέρουμε πόσο αντικειμενική είναι και πόση πραγματική γνώση προσφέρει.

Ακόμα και σε αυτό το σενάριο, κάποιοι στηρίζουν και λένε πως οι Παλαιοχριστιανοί έχουν βρει το νόημα της ζωής. Ποιο είναι άραγε το νόημα της ζωής για τον καθένα; Εδώ σας θέλουμε…Δεν υπάρχει απάντηση, γιατί για τον καθένα διαφέρει.

Ας αποδεχτούμε λοιπόν πως αυτοί οι Παλαιοχριστιανοί, οι ενήλικες, έχουν βρει το δικό τους νόημα ζωής και θέλουν να ζουν σε λαγούμια. Με γεια τους με χαρά τους. Μόνο που εδώ υπάρχουν και παιδιά, τα οποία δεν είναι κτήμα των γονιών τους όπως έχει επικρατήσει να πιστεύουν όσοι κάνουν παιδιά.

Δεν έχουν κανέναν λόγο σε αυτή τη ζωή και οι γονείς τους τα εξαναγκάζουν να ζουν χωρίς βασικά εφόδια, κυρίως αυτά που αφορούν στην παιδεία τους. Κάποιος εδώ θα πει «σιγά τη γνώση που παίρνουν στα σχολεία». Μάλλον δίκιο θα έχει. Αλλά σίγουρα είναι απείρως καλύτερη από την καθόλου γνώση ή από την ορθόδοξη προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου.

Να το δώσουμε με ένα απλό παράδειγμα. Για εμάς, μπορεί το νόημα της ζωής να είναι να τρώμε κάθε μέρα junk food και να παίρνουμε κιλά και να είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι μας. Φανταστείτε, λοιπόν, να μπουκώναμε τα παιδιά μας και να τα είχαμε κάνει τετράπαχα, στο όριο του θανάτου.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Εκεί θα λέγατε ότι βρήκαμε το νόημα της ζωής; Όχι βέβαια. Ίσως επειδή εμείς δεν θα είχαμε πάει κόντρα στον δυτικό καπιταλισμό και δε θα μπορούσαν τα μίντια να μας περιγράψουν σαν τους ιθαγενείς που ο δυτικός πολιτισμός τους καταδυναστεύει. Οριακά δεν έχουμε ακούσει πως οι Παλαιοχριστιανοί είναι σαν τους ιθαγενείς στο Killers of the Flower Moon και ο Σκορσέζε θέλει να τους κάνει ταινία τους καταπιεσμένους.

Κανένα νόημα της ζωής δεν υπάρχει όταν εμπλέκονται παιδιά. Και κάποτε θα πρέπει το κράτος να θεσπίσει ένα νομικό πλαίσιο που να ξεκαθαρίζει ότι οι γονείς θα ελέγχονται για κάθε επιλογή ζωής που κάνουν και επιβάλλεται στα παιδιά τους και καταργεί βασικά τους δικαιώματα, όπως η εκπαίδευση. Θέλετε homeschooling; Μαζί σας. Αλλά τι θα διδάσκετε στα παιδιά Παλαιοχριστιανοί; Οπισθοδρομικές και καταπιεστικές ιδέες;

Το πρόβλημα σε όλο αυτό, δεν είναι, επομένως, τόσο το πού μένουν. Νομικά τουλάχιστον. Αλλά ζουν τα παιδιά δίπλα σε τόξα και βέλη που βρέθηκαν στα σπίτια, και τους στερείται η πρόσβαση στην παιδεία.

Αν βλέπουν κάποιοι «νόημα της ζωής» σε όλο αυτό και δεν είναι χριστιανοταλιμπάν, ας μας το εξηγήσουν κι εμάς!

ΥΓ. Η άβολη στιγμή που το κράτος παρεμβαίνει γιατί οι Παλαιοχριστιανοί καταπιέζουν τα παιδιά τους, αλλά την ίδια στιγμή εξακολουθούμε σε αυτή τη χώρα να κακοποιούμε νεογέννητα μωρά με το να τα βαφτίζουμε χωρίς την θέλησή τους και να τους επιβάλλουμε να γίνουν χριστιανοί χωρίς να έχουν ιδέα τι είναι χριστιανισμός…

ΥΓ1. Δεύτερη άβολη στιγμή που κάποιοι Νεοχριστιανοταλιμπάν φώναζαν τόσο καιρό για την τεκνοθεσία των ομόφυλων ότι το κράτος δεν μπορεί να αφήνει τον κάθε γκέι να γίνεται γονιός και δεν θα είναι καλό πρότυπο και τώρα βλέπουν κάποιοι Παλαιοχριστιανοί να είναι αυτό που υποστήριζαν ότι θα είναι οι ομόφυλοι.