απογευματινά χειρουργία κόστος δημόσια υγεία
Βρείτε μας στο
Editorial

Ως και 2.000 ευρώ: Μπορούμε ακόμα να μιλάμε για δημόσια, δωρεάν υγεία;

Καλύτερα να χειρουργηθούμε μόνοι μας με κάποιο tutorial στο Youtube...

Λένε πως ο χρόνος δείχνει πάντοτε αν κάτι είναι θετικό ή αρνητικό και σίγουρα για πολλά πράγματα που αποφασίζονται στο τώρα, απόλυτη γνώμη είναι αφελές να σχηματιστεί. Αυτό που συμβαίνει όμως στην υγεία, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια.

Διαρκώς ακούμε από την κυβέρνηση και τον εκάστοτε υπουργό, ανάλογα τον τομέα που αφορά η εκάστοτε μεταρρύθμιση, ότι δεν επιθυμεί να μετατρέψει ένα δημόσιο αγαθό σε ιδιωτικό. Το ίδιο λένε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το ίδιο τόνισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης για το μέτρο θέσπισης απογευματινών χειρουργείων με πληρωμή ποσού από 300 ως 2.000 ευρώ.

Όσο και να θες να δώσεις το δικαίωμα στην αμφιβολία γιατί πια μπορεί να έχεις κουραστεί από την διαρκή μίρλα, τον λαϊκισμό της κάθε πλευράς και την τοξικότητα, εδώ τι πιθανότητες υπάρχουν να μην πάει δικαιολογημένα το μυαλό στην μετατροπή του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας σε ιδιωτικό;

Ως μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα των γιατρών που δε μπορούν να αυξηθούν μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, αφού δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, χαρακτήρισε αυτό το μέτρο ο υπουργός Υγείας.

Κάθετος ήταν, αντιθέτως, ως προς το ότι δεν πρόκειται για μια θέσπιση που επισημοποιεί το φακελάκι με διαφορετικό όνομα.

Ό,τι και να πιστεύει και να επικοινωνεί ο κ. Γεωργιάδης, αυτό που βλέπουμε εμείς και οι κάθε εμείς, είναι ότι σε μια περίοδο που φταρνιζόμαστε και έχουν φύγει από την τσέπη μας 15-20 ευρώ, όπου η ζωή στην Αθήνα έχει γίνει πιο αφόρητη από ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον, τώρα θα πρέπει να υπολογίζουμε κι ένα έξοδο 300-2000 ευρώ για ένα χειρουργείο.

Αν δηλαδή αύριο ένας πολίτης έχει κάποιο πρόβλημα στο πόδι και τον πηγαίνουν χειρουργικά από μέρα σε μέρα, δε θα του έχουν αφήσει λύση παρά να επιλέξει απογευματινή ζώνη και να τα σκάσει, κατά το λαϊκώς λεγόμενο. Σαν τα τηλεπαιχνίδια στην απογευματινή ζώνη στην τηλεόραση, θα περιμένει να του κάτσει από κάπου ένα απρόσμενο κέρδος, για να αντεπεξέλθει.

Δεν ξέρουμε πού μπορεί να οδηγήσει αυτό το μέτρο. Μπορεί με κάποιον τρελό τρόπο, που τώρα δε φαίνεται, να καταστεί βοηθητικός ως προς την Υγεία, ως προς τους γιατρούς και νοσηλευτές, ώστε να αμείβονται καλύτερα και οι μισθοί τους να προσελκύσουν ξανά το δυναμικό που χάνεται ποσοτικά τα τελευταία χρόνια.

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

Γιατί, εκτός του ότι η Υγεία είναι ψιλοπαρατημένη σε επίπεδο προσλήψεων, δεν είναι να πεις κι ότι συρρέει κόσμος για να διοριστεί σε κάποιο νοσοκομείο…

Στο τώρα όμως, αυτό που βλέπουμε, είναι μια δημόσια υγεία με ιδιωτική τάση, με στροφή προς το ιδιωτικό. Κι αυτό που αναρωτιόμαστε, είναι γιατί να καθόμαστε να έχουμε τις εισφορές σε ταμεία και την φορολόγηση μέσω του μισθού μας, αν είναι να πληρώνουμε για την ιατρική περίθαλψη…

Αφού κατά κει το πάμε, ας το κάνουμε μια και καλή ιδιωτικό όλο, να επιβάλλει η κυβέρνηση στους εργοδότες να δίνουν καλύτερους μισθούς αφού δε θα υπάρχουν εισφορές και να ζούμε με τη λογική του «ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε τώρα». Μπορεί στο τέλος να αντέξουμε λίγο παραπάνω την ακρίβεια στα πάντα.

Ή να το πάρουμε απόφαση και να ξοδεύουμε τα λεφτά μας αφειδώς με στόχο κάποια στιγμή στα 45-50 μας να πεθάνουμε και να ησυχάσουμε από το βάρος των υποχρεώσεων.

Δε φαίνεται να θέλει και κάτι άλλο η κυβέρνηση από τον πολίτη. Να ανοίγει τις τσέπες του, να μη μπορεί να κάνει την παραμικρή αποταμίευση και κάποια στιγμή να γίνει σφουγγοκωλάριος των ξένων μικροεπενδυτών και μεγαλοεπενδυτών που έχουν αρχίσει να αγοράζουν ό,τι σπίτι υπάρχει διαθέσιμο και να ζητάνε ενοίκια που αντιστοιχούν στον κατώτατο μισθό των χωρών τους.

Ακουγόμαστε υπερβολικοί και δραματικοί; Μακάρι να είναι έτσι. Ή μακάρι, αν είναι να δίνει κάποιος 2 χιλιάρικα για ένα χειρουργείο, να του προσφέρεται μια φοροελάφρυνση ή μια διακοπή εισφορών για ένα διάστημα. Κάτι ανταποδοτικό από το κράτος προς τον πολίτη που θα συνεισφέρει με την τσέπη του στην αύξηση των μισθών του υγειονομικού προσωπικού.

Αφού γινόμαστε που γινόμαστε έμμεσα εργοδότες, ας λάβουμε και μια αναγνώριση γι’ αυτό..!

Όπως πάει πάντως η κατάσταση, βλέπουμε όλο και περισσότεροι να αρχίζουν να απορρίπτουν τη δυτική ιατρική και να ασπάζονται τις μεθόδους σαμάνων και λοιπών τέτοιων και να το ρίχνουν σε τελετές με αγιαχουάσκα για να γίνει καλά η υγεία τους, ακολουθώντας tutorials στο Youtube.

Πώς να χειρουργήσετε στο σπίτι σας την σκωληκοειδίτιδα με μόνο 3 υλικά!!! Δείτε τη συνταγή στο description!