Η «ύβρις» του Μπεν Άφλεκ με την Τζένιφερ Λόπεζ

Έξω από τον χορό, όλα καλά κι ωραία μας φαίνονται...
Η «ύβρις» του Μπεν Άφλεκ με την Τζένιφερ Λόπεζ
30 Ιουλίου 2024 | 00:31

Η ζωή των άλλων, ειδικά των διάσημων, μας φαίνεται πάντοτε ελκυστική απ’ έξω, διότι το μόνο μας κριτήριο είναι αυτό που μας λείπει, δηλαδή τα πολλά λεφτά.

Δεν είναι όμως έτσι. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι ευάλωτοι, τα λεφτά δεν αγοράζουν τσιμεντένια τείχη που δεν αφήνουν τίποτα να διαπεράσει το δέρμα και να φτάσει στην ψυχούλα και στο μυαλό.

Κι ο Μπεν Άφλεκ δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει τώρα, σε αυτή την ηλικία, όταν στο παρελθόν έχει υποκύψει στον εθισμό του στο αλκοόλ, έχει εκτεθεί στα παιδιά του και έχει δεχτεί τον οίκτο των ανθρώπων του, όπως της Τζένιφερ Γκάρνερ, η οποία πάντοτε έκανε ό,τι μπορούσε για να του δώσει στήριξη, εκείνος όμως δεν είχε την ψυχική διάθεση για αυτό.

Δυστυχώς, αυτά δε φεύγουν ποτέ από μέσα μας εντελώς. Πότε είναι σε λήθαργο, πότε ξυπνούν. Και, συνήθως, το ξύπνημα γίνεται ακριβώς σε αυτές τις στιγμές που δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε, δηλαδή όταν ο άλλος φαίνεται να τα έχει όλα. Εκεί είναι που θεριεύει ο δράκος της αυτοαμφισβήτησης, που θεωρεί ότι δεν του αξίζει και μπαίνει ασυνείδητα σε διαδικασία να τα διαλύσει όλα.

Όσοι έχουμε περάσει από τέτοιες καταστάσεις, το ξέρουμε καλά πως ο διάβολός μας είναι πάντα σε ετοιμότητα να ανεβάσει τη θερμοκρασία στο καζάνι μας.

Η ψυχική υγεία και η έλλειψη αυτοεκτίμησης δεν κοιτάζουν πορτοφόλια και πόσο γνωστός είσαι. Μπεν Άφλεκ ή Στέργιος Πουλερές ή Τάδε Φουφουτίδης, ελάχιστα τους νοιάζει. Αν η ψυχή είναι τόσο ραγισμένη, κανένας μισθός δεν τη γιατρεύει.

Το μόνο που αλλάζει είναι ότι εγώ μπορώ να πάω για 2 ψυχοθεραπείες το μήνα, ενώ ο Μπεν Άφλεκ μπορεί να πηγαίνει ακόμα και κάθε μέρα και να έχει τον προσωπικό του ψυχοθεραπευτή. Μπορεί να βρει περισσότερες απαντήσεις, αλλά θα αντικρύσει και πιο γρήγορα όλα αυτά που έτρεχε μακριά τους. Κι η διαδικασία αυτή είναι πολύ, πολύ επώδυνη.

Ειδικά για τον Μπεν Άφλεκ είναι πιο ζόρικα τα πράγματα, διότι έχει από πάνω του και πόσους παπαράτσι συν το ότι ως μέγεθος είναι σαφώς πολύ μικρότερο από την Λόπεζ και κάθε της επίτευγμα επισκιάζει τα δικά του.

Σε όλα αυτά προσθέστε κι ότι ο Άφλεκ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την άμεση επιτυχία με το Talented Mr. Ripley, κι από τότε ακυρώνει τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο ψηλός και γεροδεμένος τύπος που βλέπαμε στο videoclip “Jenny From the Block”, ήταν κι είναι ένα πληγωμένο παιδί μέσα του. Όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα του το αλλάξουν αυτό.

Αν κάτι μου δίνει να καταλάβω καλά κάθε Μπεν Άφλεκ, είναι ότι σε οποιοδήποτε κοινωνικό και οικονομικό στάτους κι αν ανήκουμε, έχουμε φροντίσει οι κοινωνίες μας να έχουν σε κάθε πίστα διαφορετικής δυσκολίας διαβόλους που μας κυνηγούν πάντα και μας ρουφάνε την ψυχή.

Menshouse.gr © 2024 - All Rights Reserved