Δώστε μου ένα κοντοσούβλι κι ας μην αγγίξω ποτέ κοκορέτσι ή αρνί
Βρείτε μας στο
Editorial

Δώστε μου ένα κοντοσούβλι κι ας μην αγγίξω ποτέ κοκορέτσι ή αρνί

Αν έπρεπε να πάω Πάσχα στο Survivor και μου έλεγαν να πάρω μόνο ένα αντικείμενο, θα έπαιρνα κοντοσούβλι!

Το κρέας είναι μια περίεργη υπόθεση όταν έρχεται το Πάσχα. Πολλοί τρώνε μέχρι και το καταπέτασμα, άλλοι το αποφεύγουν για δικούς τους λόγους – έχω γνωστούς βίγκαν δεν με ενοχλούν, αρκεί να μην προκαλούν! Εγώ είμαι από τους τύπους που έτρωγα με αρκετή δυσκολία το αρνί ή το κοκορέτσι όταν ήμουν μικρός. Οι παιδικές οσμές και γεύσεις εντυπώθηκαν στη μνήμη και από τότε αν είναι να φάω κάτι από αυτά θα είναι μόνο μια μικρή μπουκιά. Σαν και μένα βέβαια υπάρχουν πάρα πολλοί. Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε το κράξιμο από εσάς που τρώτε μέχρι και τη γλώσσα του αρνιού ή ρουφάτε το μυαλό. Αλλά πρέπει να πάρουμε τα εύσημα γιατί κάνουμε μεγάλο έρωτα στο κοντοσούβλι.

Το κοντοσούβλι είναι το κρέας που δεν μπορεί να του αντισταθεί κανείς. Ακόμα κι αν τα κρέατα που μυρίζουν πολύ έντονα σε ενοχλούν, με το κοντοσούβλι θα βρεις την υγειά σου. Και είναι όντως η καλύτερη επιλογή να παίξεις μπαλίτσα το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα. Πρώτον, ψήνεται πιο γρήγορα από τις άλλες δύο επιλογές. Το αρνί μπορεί να πάρει μέχρι 7 ώρες για να ποτίσει το ρόδισμα μέχρι εσωτερικά. Το κοκορέτσι φτάνει ως και τις 4 ώρες. Ενώ αυτός ο σουβλιστός έρωτας έχει ετοιμαστεί για τα καλά μέσα σε ένα δίωρο το πολύ.

Δεύτερον, το κοντοσούβλι επιδέχεται αφθονία παρεμβάσεων. Θες να το πασαλείψεις με bbq σάλτσα; Του πάει. Έχεις τη δυνατότητα να συνδυάσεις τη γεύση του μαζί με αυτή της ψημένης πιπεριές. Βάζεις δηλαδή δύο από καλύτερα δείγματα της «φυλής» τους να συνεργαστούν. Στον πόλεμο θες τους καλύτερους πολεμιστές. Εν γένει, μπορείς να βρεις αρκετές παραλλαγές μαγειρέματος του. Κάτι που δεν υφίσταται στους έτερους διεκδικητές.

Τρίτον, παραπέμπει στα καλαμάκια (ναι, καλαμάκια λέγονται βόρειε φίλε). Αν είσαι από αυτούς που νηστεύουν, τότε έχεις καιρό να τα γευτείς. Περιμένεις την Κυριακή σαν τη Γη της Επαγγελίας. Όμως Κυριακή και Δευτέρα όλα τα σουβλατζίδικα είναι κλειστά. Άρα το κοντοσούβλι σου δίνει την ευκαιρία να στηριχθείς στις δικές σου δυνάμεις και να μην περιμένεις από τους άλλους.

Θα μπορούσα να βρω άλλους τόσους λόγους. Αλλά το κοντοσούβλι είναι ένα προϊόν που πουλιέται μόνο του. Δεν χρειάζεται να του κάνεις promotion. Ακόμα και το μικρό παιδάκι στο τραπέζι που αηδιάζει εύκολα με έντονες μυρωδιές, δεν θα χρειαστεί κανένα μπαμπούλα για να το καταβροχθίσει. Αυτό τα λέει όλα!