Παρέες, οικογένειες, ζευγάρια: Το νησί με 100% πληρότητα ως 1/9 κυριάρχησε με τον νέο τύπο διακοπών που προσφέρει
Βρείτε μας στο

Όταν ακούς ότι ένα ελληνικό νησί έχει 100% πληρότητα το μυαλό σου πάει αυτόματα στα… συνήθη ύποπτα: Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, άντε και Παξοί, Κουφονήσια, λόγω περιορισμένων ξενοδοχειακών μονάδων.

Την εποχή της πανδημίας ωστόσο οι συσχετισμοί διαταράσσονται. Θα λέγαμε και ότι οι αξίες ανακαθορίζονται – η ψυχή συναντά ξανά, μακριά από κατασκευασμένες ανάγκες lifestyle, τη γείωση με τη φύση και εκείνη την προαιώνια ακατάληπτη αίσθηση μαγείας που κρύβει το ελληνικό καλοκαίρι. Σε κάθε παρθένα παραλία του, σε κάθε σμιλεμένο θαρρείς από πινέλο ηλιοβασίλεμα, σε κάθε ταβερνάκι με θέα στο φεγγαρόφωτο και παρέα την αλμύρα.

Παρέες, οικογένειες, ζευγάρια: Το νησί με 100% πληρότητα ως 1/9 κυριάρχησε με τον νέο τύπο διακοπών που προσφέρει

Ένα τέτοιο νησί που σου προσφέρει απλόχερα όλα αυτά και έχει λάβει τη διάσταση που του πρέπει το φετινό καλοκαίρι είναι οι Λειψοί. Όχι, δεν είναι φτηνό επικοινωνιακό «τρικ», το συντριπτικά υπέρτερο της φήμης του νησί των Δωδεκανήσων είχε 100% πληρότητα τον φετινό Ιούλιο και έτσι ακριβώς κυλάει και ο Αύγουστος!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vera Grapsa (@veragrapsa)


«Ο τύπος των διακοπών που αντιπροσωπεύουν οι Λειψοί εναρμονίζονται πλήρως με το πνεύμα της εποχής με τις οικογένειες, τα ζευγάρια και τις παρέες να αναζητούν προσωποποιημένες υπηρεσίες χωρίς συνωστισμό. Έλληνες, Ιταλοί και Γάλλοι επιλέγουν εφέτος τους Λειψούς για τα πρασινογάλαζα νερά τους, τη σπιτική κουζίνα και τα αυθεντικά μυστικά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση – κάλεσμα ο Δήμος του νησιού προς τους επίδοξους επισκέπτες.

Η πρόσκληση του Δήμου εστιάζει στη γιορτή της Παναγιάς του Χάρου στις 23 Αυγούστου, που αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές θρησκευτικές παραδόσεις των Δωδεκανήσων και της Ελλάδας.

Ακόμα και το καλοκαίρι του 2019, που ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο (τη χρονιά εκείνη η Ελλάδα υποδέχτηκε 3,13 εκατομμύρια τουρίστες) οι Λειψοί δεν είχαν τόση επισκεψιμότητα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nautilus Apartments (@nautilus.lipsi)


Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, κάπου ανάμεσα στη Λέρο και την Πάτμο, 24 νησίδες και 6 βράχοι σχηματίζουν μια εκθαμβωτική ελληνική Πολυνησία. Η καρδιά του λιλιπούτειου αρχιπελάγους χτυπά στην Λειψώ, το μοναδικό κατοικημένο νησάκι και μυθολογική γη της Καλυψώς, που σαγήνευσε τον Οδυσσέα στο ταξίδι της επιστροφής στην Ιθάκη.

Αυτή η πλωτή κουκίδα γης χαρίζει απλόχερα στον επισκέπτη τοπία ανόθευτης ομορφιάς. Δαντελωτές ακρογιαλιές, μικρά κεδροδάση, καταπράσινοι αμπελώνες και μαγικά ξωκλήσια μπερδεύονται γλυκά με αρώματα μεσογειακών θάμνων και θαλασσινής αλμύρας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by pix_stam (@pix_stam)


Τα καλντερίμια της αμφιθεατρικά χτισμένης χώρας με τα λευκά σπίτια και τα μπλε πορτοπαράθυρα, οι παραλίες για όλα τα γούστα – άλλες αμμώδεις, άλλες βοτσαλωτές – με κοινό χαρακτηριστικό τα παροιμοιώδη κρυστάλλινα νερά και η ποιότητα της παραδοσιακής κουζίνας, σε συνάρτηση με το χαμηλότατο κόστος, συνθέτουν ένα σκηνικό αξέχαστων διακοπών, σε ένα τόπο που αποθεώνει το μεγαλείο της φύσης. παράδεισο χαλάρωσης και διαλογισμού.

Μεταξύ όλων των κοσμητικών έχουν αναφερθεί και ως «μια μαγική πύλη σ’ ένα υδάτινο υπερθέαμα ανεκτίμητης οικολογικής αξίας» και μάλλον αυτός είναι ο πιο κατατοπιστικός χαρακτηρισμός για αυτόν τον παράδεισο χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και διαλογισμού.