Φυσικές πισίνες, αντί για πολυτελή resorts: Το ελληνικό νησί χωρίς ξαπλώστρες στα δίνει όλα και ζητάει ελάχιστα (Pics)
Βρείτε μας στο

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια απόφαση που σε πρώτη ανάγνωση ξενίζει. Δεν είναι συνηθισμένο βλέπετε σε ένα νησί να συμφωνούν δήμος και επαγγελματίες σε έναν αυθεντικό τρόπο διακοπών χωρίς ξαπλώστρες και περιττές πολυτέλειες. Στους Λειψούς όμως πήραν τη μεγάλη απόφαση και μας καλούν να απολαύσουμε το νησί και τη φύση:

«Στους Λειψούς εφαρμόζουμε μια τακτική πρωτοποριακή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αφαιρούμε τα περιττά και κρατάμε την ουσία. Υποστηρίζουμε έμπρακτα την αντικατάσταση των πλαστικών, την ʺκατάργησηʺ της ξαπλώστρας αλλά και την αποφυγή χρήσης του αυτοκίνητου λόγω των μικρών μας αποστάσεων. Στους Λειψούς, αισθάνεσαι… πλήρης, όπως λέει και το κάλεσμα μας εφέτος», δηλώνει ο δήμαρχος, Φώτης Μάγγος.

Οι Λειψοί μετά την πανδημία

Η εποχή της πανδημίας άλλαξε τους συσχετισμούς. Θα λέγαμε και ότι οι αξίες ανακαθορίζονται – η ψυχή συναντά ξανά, μακριά από κατασκευασμένες ανάγκες lifestyle, τη γείωση με τη φύση και εκείνη την προαιώνια ακατάληπτη αίσθηση μαγείας που κρύβει το ελληνικό καλοκαίρι. Σε κάθε παρθένα παραλία του, σε κάθε σμιλεμένο θαρρείς από πινέλο ηλιοβασίλεμα, σε κάθε ταβερνάκι με θέα στο φεγγαρόφωτο και παρέα την αλμύρα.

Φυσικές πισίνες, αντί για πολυτελή resorts: Το ελληνικό νησί χωρίς ξαπλώστρες στα δίνει όλα και ζητάει ελάχιστα (Pics)

Ένα τέτοιο νησί που σου προσφέρει απλόχερα όλα αυτά και έχει λάβει τη διάσταση που του πρέπει από το περυσινό κιόλας καλοκαίρι είναι οι Λειψοί. Όχι, δεν είναι φτηνό επικοινωνιακό «τρικ», το συντριπτικά υπέρτερο της φήμης του νησί των Δωδεκανήσων είχε 100% πληρότητα πέρυσι τον Ιούλιο!

 

View this post on Instagram

 

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

A post shared by Vera Grapsa (@veragrapsa)


«Ο τύπος των διακοπών που αντιπροσωπεύουν οι Λειψοί εναρμονίζονται πλήρως με το πνεύμα της εποχής με τις οικογένειες, τα ζευγάρια και τις παρέες να αναζητούν προσωποποιημένες υπηρεσίες χωρίς συνωστισμό. Έλληνες, Ιταλοί και Γάλλοι επιλέγουν τους Λειψούς για τα πρασινογάλαζα νερά τους, τη σπιτική κουζίνα και τα αυθεντικά μυστικά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση – κάλεσμα ο Δήμος του νησιού προς τους επίδοξους επισκέπτες.

Γιατί να επιλέξεις Λειψούς φέτος

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nautilus Apartments (@nautilus.lipsi)


Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, κάπου ανάμεσα στη Λέρο και την Πάτμο, 24 νησίδες και 6 βράχοι σχηματίζουν μια εκθαμβωτική ελληνική Πολυνησία. Η καρδιά του λιλιπούτειου αρχιπελάγους χτυπά στην Λειψώ, το μοναδικό κατοικημένο νησάκι και μυθολογική γη της Καλυψώς, που σαγήνευσε τον Οδυσσέα στο ταξίδι της επιστροφής στην Ιθάκη.

Αυτή η πλωτή κουκίδα γης χαρίζει απλόχερα στον επισκέπτη τοπία ανόθευτης ομορφιάς. Δαντελωτές ακρογιαλιές, μικρά κεδροδάση, καταπράσινοι αμπελώνες και μαγικά ξωκλήσια μπερδεύονται γλυκά με αρώματα μεσογειακών θάμνων και θαλασσινής αλμύρας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by pix_stam (@pix_stam)


Τα καλντερίμια της αμφιθεατρικά χτισμένης χώρας με τα λευκά σπίτια και τα μπλε πορτοπαράθυρα, οι παραλίες για όλα τα γούστα – άλλες αμμώδεις, άλλες βοτσαλωτές – με κοινό χαρακτηριστικό τα παροιμοιώδη κρυστάλλινα νερά και η ποιότητα της παραδοσιακής κουζίνας, σε συνάρτηση με το χαμηλότατο κόστος, συνθέτουν ένα σκηνικό αξέχαστων διακοπών, σε ένα τόπο που αποθεώνει το μεγαλείο της φύσης. παράδεισο χαλάρωσης και διαλογισμού.

Μεταξύ όλων των κοσμητικών έχουν αναφερθεί και ως «μια μαγική πύλη σ’ ένα υδάτινο υπερθέαμα ανεκτίμητης οικολογικής αξίας» και μάλλον αυτός είναι ο πιο κατατοπιστικός χαρακτηρισμός για αυτόν τον παράδεισο χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και διαλογισμού.