Ξαφνικά η Φώφη έγινε gay friendly;
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Ξαφνικά η Φώφη έγινε gay friendly;

Το «Never Stop» της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ανά χείρας θα μπορούσε να... παρερμηνευτεί ως «Never Vote»

Η μικροπολιτική και η ψηφοθηρία είναι στην Ελλάδα απότοκα αυτού του αδιάβλητου ομφάλιου λώρου που συνδέει πολιτευόμενους με ψηφοφόρους. Το «μαγαζί» προσφέρει αυτό που θέλει η πελατεία και από τη στιγμή που άπαντες προέρχονται από την ίδια δεξαμενή ανακύκλωσης, ουδείς «ηθικά έκπτωτος» αισθάνεται το παραμικρό ίχνος ντροπής για τα ανομήματα του, είτε ανήκει στους άρχοντες είτε στους αρχόμενους.

Ακόμα όμως και η υστερόβουλη σύμπραξη με τα συμφέροντα μιας κοινωνικής ομάδας θα έπρεπε να έχει κάποια όρια, έτσι δεν είναι; Θα έπρεπε ναι, αλλά όσοι είδαν την περατζάδα της Φώφης Γεννηματά από το χθεσινό Athens Pride διαπίστωσαν άλλη μια φορά ότι τέτοιου είδους όρια έχουν καταστρατηγηθεί στην Ελλάδα προ πολλού.

Το Δεκέμβριο του 2015 η Βουλή κλήθηκε να ψηφίσει υπέρ ή κατά του Συμφώνου Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ (ΔΗ.ΣΙ. τότε) ήταν απούσα στην ψηφοφορία για λόγους που οι συνεργάτες της απέδωσαν σε ξαφνική αδιαθεσία.

Η παράταξη που εκπροσωπούσε ψήφισε υπέρ, η ίδια όμως δεν θέλησε να «αμαυρώσει» το προφίλ της στην εκκλησία και τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, επιλέγοντας την αποχή. Λίγες ώρες αργότερα βέβαια έσπευσε να θριαμβολογήσει και να ιδιοποιηθεί το επιτυχές ρίσκο των άλλων, έχοντας διαγνώσει τη ροπή και την αποδοχή της κοινωνίας για το Σύμφωνο.

«Σήμερα ξημέρωσε μια καλύτερη ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Συμβάλλαμε αποφασιστικά σε αυτό. Το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη προόδου», ανέφερε σε tweet η κυρία Γεννηματά, έστω και αν την ίδια την είχε πάρει ο… ύπνος την ώρα που ξημέρωνε αυτή η «καλύτερη ημέρα».

Θα είχαμε την καλόπιστη διάθεση να δεχτούμε ότι η απουσία της οφειλόταν πράγματι σε «ξαφνική αδιαθεσία» αν δεν έλαμπε διά της απουσίας της και την επόμενη φορά που η κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ πήρε θέση στη Βουλή, αναμένοντας το αποτέλεσμα στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου.

Ήταν Οκτώβριος του 2017 και η υποψήφια τότε για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ έκρινε σκόπιμο να περιοδεύσει στην Κρήτη για τις ανάγκες του προεκλογικού (της) αγώνα. Ο συνυποψήφιος της, Γιώργος Καμίνης, την κατηγόρησε για «φυγομαχία», καθότι «δεν είναι η πρώτη φορά που απουσιάζει από μια κρίσιμη ψηφοφορία».

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε τότε περί ανέμων και υδάτων, χαρακτηρίζοντας επιλογής της «να πράξω ότι είναι αναγκαίο για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου» και για αυτό το λόγο «δεν θα απαντώ σε κάθε είδους προκλήσεις και μικρότητες, που αποσκοπούν μόνο σε προσωπική προβολή!»

Ξαφνικά η Φώφη έγινε gay friendly;

Και φτάνουμε στο χθες, οπότε η εκλεγμένη –πια- πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδωσε περιχαρής το «παρόν» στο Athens Pride, επισκεπτόμενη το κεντρικό περίπτερο της κοινότητας για την καθιερωμένη λεζάντα. «Το Athens Pride είναι πλέον σημείο αναφοράς για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είμαστε εδώ, γιατί υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι σε κάθε είδους διάκριση. Για μια “ανοιχτή κοινωνία” που αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Για μια κοινωνία δημοκρατική, όπου όλοι είναι ισότιμοι», ανέφερε η κυρία Γεννηματά, προκαλώντας τις εύλογες απορίες των κατέχοντων ισχυρότερη μνήμη.

Το «Never Stop» της Φώφης ανά χείρας θα μπορούσε να παρερμηνευτεί και ως «Never Vote». Η gay friendly εμφάνιση της ένα μήνα πριν από τις εκλογές… παρεξηγήθηκε για ευνόητους λόγους. Αλλά αν ο καιροσκοπισμός δεν ήταν καθολικά αποδεκτός στην Ελλάδα ως μέσο άσκησης πολιτικής, το επίπεδο τέτοιων παρεξηγήσεων θα είχε μεταβάλλει τα «θέλω» του πελάτη, αναβαθμίζοντας το σκάρτο προϊόν που παρέχει δεκαετίες τώρα το μαγαζί.