Ο Φλώρος της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ;
Βρείτε μας στο

Ταχύρρυθμη ηλεκτρονική υπενθύμιση, ούτως ώστε όλη αυτή η ιστορία να βγάζει λίγο περισσότερο νόημα σε μερικές γραμμές από τώρα: πίσω στο 2011 η υπόθεση Energa/Hellas Power (ένας λαβυρινθώδες σύστημα offshore εταιριών που «έκρυβε» 256 εκατομμύρια ευρώ που δεν αποδόθηκαν στο Δημόσιο) ήρθε στο φως, με αποτέλεσμα ο διευθύνων σύμβουλός της, ο Αριστείδης Φλώρος, να βρεθεί στη φυλακή με ποινή κάθειρξης 21 ετών.

Fast forward στο τώρα: ο κατηγορούμενος- που, πέραν των άλλων, έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, προφυλακισμένου πλέον, δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου- βρίσκεται από σήμερα εκτός φυλακής, καθώς είχε υποβάλει αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων (που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση), κάτι που το δικαστήριο ομόφωνα το έκανε δεκτό.

Κάπου εκεί, λοιπόν, ξεκίνησε το ανηλεές «πάρτι» σε αποχρώσεις του ερεβώδους, από άποψη έστω και υποτυπώδους μέτρου, γαλανόλευκου: Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να επιρρίπτουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον για την απόφαση αποφυλάκισης, με τη νυν κυβέρνηση να ρίχνει εντέχνως το μπαλάκι στην πρώην και την Κουμουνδούρου να το επιστρέφει με την ίδια ζέση που επέστρεφε τα σερβίς του Φεντερερ ο Τζόκοβιτς στον πρόσφατο τελικό του ιστορικού Wimbledon.

Εν συντομία, η ΝΔ ισχυρίζεται πως «Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και σύσσωμης της αντιπολίτευσης», με τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει κι αυτός ανακοίνωση, λέγοντας πως «Μία εβδομάδα μετά την ανάληψη καθηκόντων διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού από τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίζεται προκαλώντας το πανελλήνιο. Αντί η ΝΔ να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη για δήθεν αποφυλάκισή του με τον νέο Ποινικό Κώδικα οφείλει να απαντήσει άμεσα: Ήταν ο κ. Δημητριάδης ο δικηγόρος που έφτιαξε τις offshore της οικογένειας Φλώρου την περίοδο που έλαβε χώρα το σκάνδαλο της Energa;».

Φυσικά, με την κομματική γραμμή των δύο μεγάλων «αντιπάλων» του εγχώριου πολιτικού σκηνικού τάχθηκαν οι δεξιοί και αριστεροί… ταλιμπάν, με τα μαχαίρια να μην αργούν να βγουν και τις (ανυπόστατες, κατά βάση) ένθεν κι ένθεν κατηγορίες να πέφτουν λεκτική βροχή.

Αυτό που αξίζει να σχολιαστεί εν προκειμένω, δεν είναι το αν ορθώς βγήκε ή όχι από τη φυλακή ο κ. Φλώρος και το αν είναι σωστή η ποινή που του έχει επιβληθεί- αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη, που, ρε παιδιά, δεν τα κάνει και όλα λάθος πια…-, αλλά οι επαμφοτερίζουσες, μα πέρα για πέρα φανατισμένες, απόψεις αναφορικά με το ποιος «φταίει» για την αποφυλάκισή του (έστω και με περιοριστικούς όρους).

Ο Φλώρος της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ;

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα η στοιχειώδης λογική και η διάθεση για πολιτισμένο διάλογο έχει πάει περίπατο του στυλ «Βγαίνω για τσιγάρα» και δεν επιστρέφει ποτέ. Σίγουρα τα social media έχουν επιδεινώσει το «πρόβλημα», μιας και ο καθένας μπορεί να γράψει το μακρύ του και το κοντό του, ανεξαρτήτως του αν έχει το απαραίτητο υπόβαθρο και τις γνώσεις για να το κάνει.

Ειδικά στο πολιτικό/ δικαστικό κομμάτι παρατηρείται μια αποκρουστική ποδοσφαιροποίηση, με σχόλια σε ιταμό ύφος και υπέροχα κόσμιες εκφράσεις του στυλ «Γύρνα στην τρύπα σου βρε Συριζοτρόλ» ή «Βρε άντε ψόφα, δεξιόσκυλο» και ούτω καθεξής.

Βέβαια, σ’ αυτή την άνοδο του πολιτικού χουλιγκανισμού που παθαίνει αναφυλαξία κάθε φορά που βλέπει έστω και ένα στέρεο επιχείρημα, ευθύνονται και τα ίδια τα κόμματα. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δε χάνουν την ευκαιρία να «την πουν» ο ένας στον άλλον, καθώς και οι μεν και οι δε πιάνονται απ’ όποιο θέμα απασχολεί την επικαιρότητα και εξαπολύουν «κούφιες», πολλές φορές, ρουκέτες αέρος-αέρος ο ένας στον άλλον.

Το (ημιμαθές, στην καλύτερη των περιπτώσεων) οπαδικό τους κοινό μπαίνει αυτομάτως στα χαρακώματα και το μόνο που λείπει είναι μια πεζογέφυρα- όπως, φερ’ ειπείν, αυτή του Πανθεσσαλικού- προκειμένου να δοκιμάσουν να βγάλουν εντέχνως οι κάφροι τα μάτια τους.

Αυτό είναι κάτι που κατέστη σαφές για νιοστή φορά απόψε, όταν οι μεν «γαλάζιοι» φαν άρχισαν να κατηγορούν τους «Αναρχοάπλυτους» του ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο Ποινικό Κώδικα που «φτιάχτηκε για να βγάζει εκτός στενής τα φιλαράκια τους», την στιγμή που οι Συριζαίοι απαντούν στους «ελιτιστές της ΝΔ» πως «Η αίτηση αποφυλάκισης έγινε μερικές μέρες αφού ανέλαβε επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου ο Γρηγόρης Δημητριάδης- ο δικηγόρος, δηλαδή, του Φλώρου», επομένως το… βύσμα έκανε τη δουλειά.

Κάπως έτσι, με την ενθάρρυνση των κομμάτων που έχουν στείλει στο πυρ το εξώτερον τα τελευταία χρόνια κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού, οι παρωπίδες κάνουν χρυσές δουλειές. Οι «τυφλωμένοι» αυξάνονται με ρυθμούς φραστικών πολυβόλων και η ευθυκρισία πνέει τα λοίσθια.

«Ο Άρης Φλώρος βγήκε λόγω ΣΥΡΙΖΑ!», ωρύονται οι πρώτοι.

«Ο Άρης Φλώρος βγήκε λόγω ΝΔ!», ουρλιάζουν οι δεύτεροι.

Μόνιμο φόντο και στις δύο περιπτώσεις είναι η εξής εικόνα: μια καλλίπυγος- με το Μ κεφαλαίο- ξανθιά κουνάει τα θελκτικά της οπίσθια και δίπλα της ένας Ελληναράς την χουφτώνει απροκάλυπτα.

Μόνο που η εικόνα δεν είναι αυτό που φαίνεται- λειτουργεί σε συμβολικό επίπεδο.

Σημαίνει, πολύ απλά, ότι πιάσαμε πάτο.