38 επιστήμονες στηρίζουν την άποψη ότι οι γκέι προέρχονται από πρωκτικό σεξ γιατί πάνω απ΄όλα η Ορθοδοξία

Τελικά δεν είναι για να γελάμε πολύ σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη. Γιατί πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να μας βγάλουν τα γέλια ξινά. Θυμάστε αυτή την υπέροχη δήλωση του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου που έγινε viral;

Θυμάστε πόσα ωραία memes είχαν φτιαχτεί και πόσο στην πλάκα το είχαμε πάρει, γιατί οι προσβολές προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια δε μπορούν να λαμβάνονται σοβαρά; Κακώς το πήραμε για μια από τις σπάνιες φορές στην πλάκα.

Κι αυτό γιατί εμφανίστηκαν περίπου ένα μήνα μετά μια πλειάδα ακαδημαϊκών κι επιστημόνων που συναινούν σε αυτή την άποψη. Συναινούν όχι στη λογική του ότι τα πάντα είναι πιθανά κι έτσι μπορεί να υπάρχει μια στο εκατομμύρια πιθανότητα να ισχύει. Τη στηρίζουν ως τη μόνη αλήθεια. Την αποκαλούν μάλιστα ως την αυταπόδεικτη και μη επιδεχόμενη αμφισβήτησης αλήθεια που διατυμπανίζει 22 αιώνες τώρα η Αγία Γραφή.

Με λίγα λόγια, 38 επιστήμονες έφτυσαν κατάμουτρα κάθε αξία που τους δίδαξε η επιστήμη και ασπάζονται ολοκληρωτικά το τυφλό πίστευε και μη ερεύνα. Αναλυτικά η ανακοίνωση που βγήκε προχθές, κάτι που σημαίνει ότι αυτοί οι 38 έκατσαν, έκαναν διαβουλεύσεις, το συζήτησαν, κατέθεσαν απόψεις και συμφώνησαν στα κάτωθι:

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ κ. Νεοφύτου, επισκόπου Μόρφου 19 Αυγούστου 2019 Βλέποντας την άδικη δίωξη του σεπτού Ιεράρχη της Ορθοδοξίας Μητροπολίτου Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου, μαθητού των μεγάλων Αγίων Γερόντων των καιρών μας, αποφασίσαμε να πάρουμε θέση. Κατηγορούν τον Μητροπολίτη Μόρφου για ρατσισμό επειδή σε συγκέντρωση Χριστιανών είπε τα αυτονόητα, αυτά που πιστεύει η Εκκλησία και αυτά που παραδεχόταν η κοινωνία μας (σε Ελλάδα και Κύπρο) μέχρι πριν από λίγα χρόνια για την ‘κατά φύσιv’ και ‘παρά φύσιv’ σε ξoυαλική σχέση, για την ομoφυλoφιλία και για τις εκτρώσεις.

Ο επίσκοπος Μόρφου έδωσε πιθανή επιστημονική εξήγηση της ομoφυλoφιλίας χωρίς να προσβάλει πρόσωπα. Για την Εκκλησία, όλα τα πρόσωπα είναι εικόνες Χριστού, άρα ιερά και αξιαγάπητα, η αμαρτία όμως δεν είναι αποδεκτή διότι καταστρέφει τον άνθρωπο. Ένας επίσκοπος ομιλεί με αγάπη στο ποίμνιό του, θέλοντας να το διαφυλάξει!

Αυτό με κανένα τρόπο δεν συνιστά υποκίνηση των ακροατών σε μίσος ή σε βιαιοπραγία εις βάρος άλλων!

Πού είδαν κάποιοι την «προσβολή», την «υποκίνηση μίσους», τον «ρατσισμό»;

Παραδόξως, διώκεται ένας ιεράρχης που κηρύττει το λόγο της Ορθοδοξίας όπως συμβαίνει κατά τα τελευταία 2.000 έτη, αλλά δεν διώκονται εκείνοι που συστηματικά προσβάλλουν τα Θεία και το εθνικό σύμβολο με λόγια και πράξεις!
Εάν ένας επίσκοπος διώκεται διότι μαρτυρεί την διδασκαλία της Εκκλησίας, τότε όλοι διωκόμεθα. Μήπως πίσω απ’ αυτήν την ανίερη, μαζική επίθεση, κρύβονται τελικά προθέσεις φίμωσης του Ιεράρχη και της Ορθοδοξίας γενικώτερα για ζητήματα πίστεως;

Θεωρούμε ότι η ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του Μόρφου θέλει να παρασύρει την Δικαιοσύνη της Κύπρου σε ποινικές διώξεις (ως εάν οι Εισαγγελείς να μην γνωρίζουν τη δουλειά τους), ώστε να τρομοκρατηθούν Ιεράρχες και πιστοί για να μην μιλούν τον λόγο του Θεού και των Πατέρων.

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι θεωρούμε αδικαιολόγητη και άδικη την επίθεση κατά του Μητροπολίτου Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου. Η διατύπωση των θέσεών του αποτελεί όχι μόνο συνταγματικό του δικαίωμα αλλά και ηθική υποχρέωσή του προς τα πνευματικά του τέκνα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Κύπρου θα διαπιστώσει το αβάσιμο της κατηγορίας περί ενδεχόμενης διάπραξης ποινικού αδικήματος και ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου αλλά και της Ελλάδος θα προβάλουν την διδασκαλία της Εκκλησίας περί ομoφυλoφιλίας όπως είναι διατυπωμένη στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη και στους λόγους των Αγίων Πατέρων και, βάσει αυτής, θα υπερασπίσουν τον Πανιερώτατο κ. Νεόφυτο».

Υπογραφές (κατ’ αλφαβητική σειρά)

Ανδρεάτος Αντώνιος, Καθηγητής Πληροφορικής Σχολής Ικάρων
Αντωνιάδης Ιωάννης, Δρ Φυσικής, εκπαιδευτικός, Θεσσαλονίκη
Αποστολάκης Μιχαήλ, Ιατρός Καρδιολόγος, Gloucester, UK
Βασιλειάδης Δαμιανός, εκπαιδευτής, συγγραφέας
Βιδάλης Μιχαήλ, Αρχιτέκτων, Δρ Αστικής Κοινωνιολογίας
Δενάζης Σπυρίδων, Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πατρών
Δροσίτης Ιωάννης, Δρ Μηχανικός Υπολογιστών, Lead Platform Engineer at European Banking Authority,  Paris, France
Δημητρίου Γιάννης B.Sc, M.Sc, Μηχανικός Υπολογιστών και Επικοινωνιών, Λεμεσός, Κύπρος
Ιεραπετρίτης Δημήτρης, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Ιστσέν Δημοσθένης, Ιατρός Καρδιολόγος
Καρακατσάνης Κωνσταντῖνος, τ. Καθηγητής Πυρηνικῆς Ἰατρικῆς ΑΠΘ
Κοζυράκης Εὐμένιος, Πολιτικός Μηχανικός
Κουρούμαλης Ηλίας, Ομότιμος Καθηγητής Γαστρεντερολογίας Ιατρικής Σχολής Παν. Κρήτης
Lazaridis Anastasios, PhD, Prof Emeritus, Widener Univ, PA, USA
Lazaridis Christina, PhD, Chemist, USA
Μαυρίδης Σταύρος, Ιατρός παθολόγος
Μεταλληνός Δημήτριος, Δρ Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου
Μπακάλης Ναούμ, τέως Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας & άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Νατσιός Δημήτριος, Δάσκαλος
Ντόκος Σωκράτης, Associate Professor of Biomedical Engineering, Sydney Australia
Ντούλης Ανδρέας, Καθηγητής Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Οἰκονομάκος Ἐλευθέριος, Συνταξ. Μηχανολόγος-‘Ηλεκτρολόγος ΕΜΠ, PhD Univ. of Strathclyde
Παναγόπουλος Εμμανουήλ, Αμ. Επ. Καθηγητής Χειρ/κής  ΕΚΠΑ, τ. Συντ/στής Δ/ντής ΕΣΥ, Νοσοκ. Ο Άγιος Σάββας
Παπαγιάννης Γρηγόριος, Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας ΔΠΘ
Παπαδόπουλος Νικόλαος, MD, PhD, FEBO, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ
Παύλος Γεώργιος, τ. Αν. Καθ. φυσικής και φιλοσοφίας Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ
Πελίδου Συγκλητή-Ερριέττα, Νευρολόγος, Επίκ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Πετρουλέας Βασίλειος, Δρ Φυσικός, τ. δ/ντής ερευνών ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Poulinas Athanasios & Afroditi, Florida, USA
Ρήγος Ευάγγελος, πλοίαρχος Ε.Ν. τ. Director Hellenism ΑΧΕΠΑ Αθηνών HJ-1, ΒΒΑ PACE Univ.
Ρουπακιά Σοφία, BSc, MA, Learning & Training Manager, London, UK
Σακαρίδης Χρῆστος, Υπ. Διδάκτωρ Ηλ. Μηχανικός & Μηχ. Υπολογιστών, Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο (ΕΤΗ) Ζυρίχης
Σταμπολιάδης Ηλίας, Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων/ Μεταλλουργός, τ. Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
Σχοινάς Ιωάννης, Οικονομολόγος & Θεολόγος
Σωτηρόπουλος Δημήτριος, Οδοντίατρος
Τσελεγγίδης Δημήτριος, τ. Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ
Τσολάκη Μάγδα, Καθηγήτρια Νευρολογίας ΑΠΘ, Διευθύντρια Α΄ Νευρολογικής Κλινικής, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, Συντονίστρια του εργαστηρίου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων (ΚΕΔΕΚ)
Χατζόπουλος Ιωάννης, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου»

Όπως θα παρατηρήσετε, όλοι οι επιστήμονες είναι είτε καθηγητές σε σχολές και πανεπιστήμια που όλοι έχουν να το λένε για τη διαύγεια και τη φερεγγυότητα επιλογής των καθηγητών τους. Δηλαδή το ΑΠΘ, η Πάντειος, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχουν τεράστια φήμη ως άξια πανεπιστήμια. Ελπίζω να μην το πήρατε στα σοβαρά, γιατί είναι ξεκάθαρη ειρωνεία.

Οι 38 ζητάνε να κριθούν άνθρωποι με ίδια δικαιώματα κι υποχρεώσεις με τους στρέιτ, επειδή οι προτιμήσεις τους δεν συνάδουν με τα δικά τους μυαλά.

Η βασική μου απορία είναι για κάποιους από τους υπογράφοντες πως θα σταθούν στα έδρανα των πανεπιστημίων για να διδάξουν τους φοιτητές; Η ελπίδα μου είναι οι φοιτητές να τους γυρίσουν ολοσχερώς την πλάτη και να δουν την πορτούλα της εξόδου από τα πανεπιστήμια.

Στο κάτω κάτω, τόση γνώση και σοφία μαζεμένη δεν θα χαθεί. Μπορούν να ιδρύσουν μια σχολή που να διδάσκουν όλοι τους και να συνδυάζουν τα μαθήματα τους με τις απόψεις που στηρίζουν.

Για παράδειγμα «Πυρηνική Φυσική και Αρχάγγελος Γαβριήλ: Πώς ένας πύραυλος πετάει πιο γρήγορα με φτερά αγγέλου»; Ή «Γαστρεντερολογία και Άγιος Παντελεήμων: Έφαγες πολύ αρνί το Πάσχα; Κάνε την προσευχή σου»! Ή, το καλύτερο, «Οικονομικά και Θεολογία: Μήπως ο Άγιος Πέτρος βάζει χέρι στο ταμείο του Παραδείσου για 3ήμερα στην Αράχωβα»; Α, συγγνώμη, αυτός ο συνδυασμός υπάρχει ήδη σε…επιστήμονα!