Η… barbie επιστήμονας που μας «ανάγκασε» να βγάλουμε τον χειρότερο εαυτό μας
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Η… barbie επιστήμονας που μας «ανάγκασε» να βγάλουμε τον χειρότερο εαυτό μας

Ένα κείμενο αποκλειστικά για όσους παίζουν την αναγεννητική βιοϊατρική και τα βλαστοκύτταρα στα δάχτυλα

Δεν πάει, πραγματικά, πολύς καιρός από τότε που τα media αποθέωναν την Ελένη Αντωνιάδου για την προσφορά της σε ένα συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο.

Κι έχει περάσει πολύς λιγότερος από τις 7 Σεπτεμβρίου, που με αφορμή την βράβευσή της, τα ίδια Μέσα έπεσαν να την κατασπαράξουν.

Βλέπεις, η Barbie, μετά την απόφαση της εταιρείας παιχνιδιών να την χρησιμοποιήσει ως μοντέλο για τις γνωστές σε όλους κούκλες της, πλέον κατηγορείται ότι τότε (όταν η τηλεόραση, τα site και οι εφημερίδες την είχαν κάνει Θεά) ότι μας… ανάγκασε να γράψουμε… σώτα για την πορεία της στο γνωστικό πεδίο με το οποίο ασχολείται.

Προφανώς η αναγεννητική βιοϊατρική δεν είναι το… φόρτε των εργαζομένων στον Τύπο, είτε πρόκειται για life style εκπομπές και στήλες είτε για πιο «σοβαρά» ή έστω σοβαροφανή Μέσα και σίγουρα δεν αποτελεί αγαπημένο θέμα συζήτησης στο σπίτι, το γραφείο ή την εξοχή για τους περισσότερους από εμάς.

Περί… NASA-ς και αναγεννητικής βιοϊατρικής το πολύ-πολύ να κάναμε μια-δυο κουβέντες με κάποιον ταξιτζή κολλημένοι στην κίνηση της παραλιακής, αλλά μέχρι εκεί. Ό,τι ξέρουμε, το μάθαμε από αυτόν τον άνθρωπο…

Αφού, λοιπόν, αποθεώσαμε την νεαρή επιστήμονα και τις αφιερώσαμε χώρο και χρόνο αναπαράγοντας άκριτα και δίχως την παραμικρή διασταύρωση κάτι που είδαμε να γράφεται κάπου και αφού σπεύσαμε να σχολιάσουμε σε κάθε διαθέσιμο διαδικτυακό «τοίχο» την περηφάνια μας και τα τοιαύτα, φτάσαμε στο σημείο σήμερα να ζητάμε να πετάξουμε στην… πυρά την σύγχρονη μάγισσα που με τα ξόρκια της μας έκανε να ξεχάσουμε κάθε έννοια διασταύρωσης μιας είδησης και μας απέτρεψε από το να σταματήσουμε να σχολιάζουμε οτιδήποτε δίχως να έχουμε την παραμικρή ιδέα για το τι μιλάμε.

Η… barbie επιστήμονας που μας «ανάγκασε» να βγάλουμε τον χειρότερο εαυτό μας

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Η αφορμή δόθηκε με την βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου σε εκδήλωση για τα επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» και το θέμα πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις όταν σοκαρισμένοι είδαμε κοτζάμ υπουργό Παιδείας, την Νίκη Κεραμέως με το όνομα, να της παραδίδει το βραβείο.

Με τις «αποκαλύψεις» να έρχονται με την μορφή καταιγίδας και την «κακοκαιρία» να μεταφέρεται και στα media, φυσικά η όλη ιστορία δεν άργησε να εκχυδαϊστεί και να εκτροχιαστεί, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα σχεδόν με οποιοδήποτε θέμα που μετατρέπεται σε προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης.

Εκτός από την… Barbie, ένοχη για το γεγονός ότι η επιστημονική κατάρτιση της κας Αντωνιάδου δεν ήταν αυτή που εμείς φανταζόμασταν κρίθηκε και η ίδια η υπουργός, η οποία σύμφωνα με τους κατήγορούς της θα έπρεπε να είχε αφήσει για λίγο τα περί Εθνικής Παιδείας καθήκοντά της και ίσως να συνεργαζόταν με την ΕΥΠ (ή την CIA, αφού η υπόθεση αφορούσε και τη NASA) ώστε να μάθει από τους… agents ότι τελικά η βραβευθείσα δεν είχε συνεργαστεί με την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, αλλά είχε παρακολουθήσει «απλά» (γιατί σίγουρα πρόκειται για κάτι απλό που ο καθένας θα μπορούσε να κάνει) κάποια σεμινάρια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πλέον το κουβάρι των αποκαλύψεων έχει ξετυλιχτεί για τα καλά και η αλήθεια, την οποία οφείλαμε ΟΛΟΙ να ερευνήσουμε πριν πάρουμε οποιαδήποτε θέση πάνω στο θέμα (αν και καλύτερο θα ήταν να το βουλώσουμε και να αφήσουμε να μιλήσουν άλλοι που το κατέχουν καλύτερα το… σπορ) μοιάζει δεδομένη.

Εμείς, ωστόσο, παραμένουμε στην αγαπημένη μας θέση του παγκόσμιου κριτή των πάντων. Κράζουμε αυτό που αποθεώναμε, απορρίπτουμε εκείνο που αποδεχόμασταν και ζητάμε… εξηγήσεις (από ποιους άραγε;) για το ψέμα το οποίο φάγαμε αμάσητο, περιμένοντας το επόμενο ζήτημα στο οποίο αυτόκλητα, άκριτα και δίχως την παραμικρή συστολή θα σπεύσουμε να ενημερώσουμε την κοντινή μας ανθρωπότητα για την άποψή μας.

Ίσως ενδόμυχα να έχουμε την ελπίδα ότι «λέγε-λέγε» στο τέλος όλο και κάποιος θα αντιληφθεί την μεγάλη προσφορά μας μέσω του διαρκούς σχολιασμού και της μόνιμης κωλοτούμπας και θα μας δώσει ένα παλιοβραβείο.

Κι αν είμαστε πραγματικά τυχεροί ίσως να σπεύσει να μας το παραδώσει και κάποιο μέλος υπουργικού συμβουλίου, το οποίο φυσικά θα κριθεί από την χαμογελαστή παρουσία του δίπλα μας και όχι για την δουλειά ή τις απόψεις του στον τομέα που ο πρωθυπουργός του εμπιστεύτηκε…